Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Rugsėjo » 20

Pakistane tebesitęsiančių potvynių aukų skaičius išaugo iki 1545

Oficialiais duomenimis, per potvynius žuvo dar 37 žmonės, o materialinė žala vis didėja.

Pakistane vykstančių potvynių aukų skaičius išaugo iki 1 545, nes per pastarąsias tris dienas per potvynius žuvo dar 37 žmonės, įskaitant 18 vaikų, rodo pirmadienį paskelbti oficialūs statistiniai duomenys.

Nacionalinės nelaimių valdymo tarnybos (NDMA) duomenimis, nuo birželio 14 d. Sinde žuvo 678 žmonės, Chaiber Pachtunchvoje - 306, Beludžistane - 299.

Pranešime teigiama, kad 191 žmogus žuvo šiaurės rytinėje Pandžabo provincijoje, 48 - Pakistano administruojamoje Kašmyro dalyje ir 22 - šiauriniame Gilgito-Baltistano regione. Tarp 1545 žuvusiųjų buvo 552 vaikai ir 315 moterų, rodo NDMA duomenys.

Iš viso per liūtis ir potvynius visoje šalyje buvo sužeista 12 860 žmonių.

Agentūros duomenimis, taip pat didėja turtinė žala: apgadinta daugiau kaip 1,95 mln. namų, iš kurių 782 274 visiškai sugriauti, o 959 819 gyvulių žuvo.

Musonų sezonas Pakistane, kaip ir kitose regiono šalyse, paprastai atneša gausias liūtis, tačiau šie metai buvo drėgniausi nuo 1961 m.

Trečdalis šalies teritorijos šiuo metu yra po vandeniu, nes dėl smarkių liūčių ir tirpstančių ledynų pagrindinė šalies upė Indas išsiveržė iš krantų ir užtvindė dideles lygumas ir ūkius.

Niokojančios liūtys ir potvyniai taip pat nuplovė 12 716 km kelių, 374 tiltus ir pastatus visoje branduolinėje Pietų Azijos šalyje, kurioje ir taip tvyro politinė ir ekonominė sumaištis.

Nuo siautėjančių potvynių nukentėjo daugiau kaip 33 mln. iš maždaug 220 mln. šalies gyventojų, o jau ir taip nusilpusiai infrastruktūrai padaryta stulbinanti daugiau kaip 30 mlrd. dolerių žala.

Beveik 45 proc. šalies ariamosios žemės jau užlieta, todėl kyla rimta grėsmė apsirūpinimui maistu ir didėja ir taip sparčiai auganti infliacija.

Šimtai tūkstančių perkeltųjų asmenų taip pat susiduria su per vandenį plintančių odos ir akių ligų protrūkiais. Sveikatos ekspertai įspėja, kad mirčių nuo viduriavimo, virškinamojo trakto ligų, vidurių šiltinės, maliarijos, dengė ir kitų infekcijų bus daugiau nei nuo liūčių ir potvynių.

Iki šiol Pakistanas sulaukė 113 humanitarinės pagalbos skrydžių iš Turkijos, JAE, Kinijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Uzbekistano, Prancūzijos, Saudo Arabijos, Jordanijos, Omano, Nepalo, Turkmėnistano, UNICEF, UNHCR ir Pasaulio maisto programos.

Tuo tarpu į Pakistaną per Iraną taip pat atvyko du Turkijos traukiniai, gabenantys humanitarinę pagalbą, o per kelias ateinančias dienas atvyks dar aštuoni traukiniai.

Praėjusią savaitę "Tükiye" taip pat išsiuntė 3 100 palapinių, 6 870 antklodžių, 2 864 maisto rinkinius, drabužių ir miltų traukiniu, o iki šiol Pakistaną pasiekė 13 skrydžių su humanitarine pagalba.

Tikroji Žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.11.2017 laikas 11:38 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (mėlynės, šalpusnis, raudonėlis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: mėlynės, šalpusnio lapai, raudonėlis

Skaityti daugiau

09.11.2019 laikas 18:02 Receptai – Patiekalai Naudinga Halva Per 10 Minučių! Jokio Cukraus Ir Miltų!
Jei norite pagaminti naminės chalvos, jums neprireiks daug laiko ir ingredientų gausos. Reikia paimti gliaudytų saulėgrąžų, arachiso ir medaus – ir jūsų sveikuoliška chalva beveik paruošta.

Skaityti daugiau

20.12.2017 laikas 16:10 Receptai – Patiekalai Trynių kaukė pleiskanojančiai, vystančiai odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trynys, Tamsaus medaus, Aliejaus, Citrinos sulčių, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau