Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Rugsėjo » 26

Mokslininkai atrado tris naujas gyvatės rūšis, gyvenančias po žeme

Naujai atrasta gyvatės rūšis Atractus michaelsabini

Mokslininkų komanda, išsiruošusi į pietų Ekvadoro miškus ieškoti rupūžių, aptiko tris naujas, mokslui nežinomas gyvatės rūšis. Ir tai įvyko visiškai atsitiktinai. Grįždami iš ekspedicijos namo, tyrėjai sustojo Amalūzos mieste. Čia jie iš vietinės moters išgirdo, kad vietinėse kapinėse yra gyvatės. Komandos vadovas Alejandro Arteaga iš aprašymo spėjo, kad tai Atractus. Šios rūšies gyvatės didžiąją laiko dalį praleidžia po žeme. Tačiau pietų Ekvadore jie dar niekada nebuvo pastebėti, todėl moters pasakojimas sudomino mokslininkus. Nuėję į kapines, jie rado gyvatės, kurios buvo nustebusios juos nustebinusiose kapų žemėse.

Paslaptingos žemės gyvatės

Ar kada nors girdėjote apie tokią gyvatės rūšį kaip sausumos gyvatė? Jei ne, esate ne vieni. Ši rūšis laikoma blogiausiai ištirta. Pavyzdžiui, kai kurių mokslui žinomų sausumos gyvatės patinų ir palikuonių mokslininkai niekada nematė. Taip yra todėl, kad sausumos gyvatės daugiausia gyvena po žeme, giliuose plyšiuose arba tankiuose miškuose. Visos jos aptinkamos tik Centrinėje ir Pietų Amerikoje.

Alejandro Arteaga su kapinėse rasta gyvate
Alejandro Arteaga su kapinėse rasta gyvate

Dabar paaiškėjo, kad šių roplių buveines galima papildyti žmogaus sukurtomis buveinėmis, pavyzdžiui, kapinėmis ir bažnyčiomis mažuose miesteliuose. Mokslininkų teigimu, tokios vietos traukia gyvates, nes yra retai apgyvendintos ir ramios. Gyvatės vengia triukšmingų vietų, kuriose yra daug žmonių, nes žmonės dažnai jas užmuša iš baimės. Nepaisant to, sausumos gyvatės negali pakenkti žmonėms. Jie neturi tam nuodų. Jiems jos paprasčiausiai nereikia, nes jie minta sliekais.

Trys naujos sausumos gyvatės rūšys

Atrastas gyvates mokslininkai aprašė žurnale "ZooKeys" paskelbtame tyrime. Jie buvo pavadinti A. discovery, A. zgap ir A. michaelsabini. Visos jos yra mažos gyvatės, ne ką didesnės už slieką.

A. A. zgap atpažįstamas pagal geltoną pilvą be linijų, o pilvą - pagal mažas akis ir geltoną pilvą su juoda juostele. A. michaelsabini yra didžiausia šių trijų rūšių gyvatė. Šiame vaizdo įraše galite juos apžiūrėti iš arčiau.

Reikia pasakyti, kad naujų sausumos gyvatės rūšių atradimas nėra labai neįprastas. Kaip nurodo patys mokslininkai, daugiau nei pusė Atractus rūšių atrasta per pastaruosius 40 metų. Kaip jau minėjome, jie menkai pažįstami, ir visai įmanoma, kad dar daug jų rūšių yra nežinomų.

Tiesa, kadangi sausumos gyvatės menkai ištirtos, sunku atskirti naujas rūšis nuo mokslui jau žinomų. Panaši situacija yra ir su giliavandeniais rykliais, apie kuriuos taip pat mažai žinoma. Pavyzdžiui, neseniai prie Australijos krantų sugautas giliavandenis ryklys sukėlė diskusijų mokslo bendruomenėje, kaip jau pranešėme anksčiau.

Panašiai mokslininkai nesutarė ir atradus naujas gyvates. Kai kurie ekspertai teigia, kad Alejandro Arteagos komandos aprašytos dvi rūšys gali būti jau žinomos mokslui. A. michaelsabini labai panaši į anksčiau aprašytą sausumos gyvatę A. Roulei. A. Kita vertus, atradimas panašus į kitą rūšį, vadinamą A. resplendens. Todėl mokslininkai planuoja atlikti tolesnius tyrimus, kad išsiaiškintų šį klausimą. Bet kuriuo atveju jie neabejotinai atrado bent vieną rūšį.

Koralinė gyvatė - natūralus sausumos gyvatės priešas
Koralinė gyvatė - natūralus sausumos gyvatės priešas

Kuo naudingos sausumos gyvatės?

Kadangi sausumos gyvatės neturi nuodų, iš pirmo žvilgsnio jos negali būti naudingos medicinoje, kaip, pavyzdžiui, viperos, kobros, koralinės gyvatės ir kt. Pastarųjų nuodai dažnai naudojami medicinoje gaminant įvairius vaistus, tepalus ir serumus. Tačiau, pasak Alejandro Arteagos, sausumos gyvatės gali būti ir labai naudingos.

Tiesa ta, kad pagrindinis jų priešas gamtoje yra nuodinga koralinė gyvatė, kuri jomis minta. Mokslininkai spėja, kad evoliucijos eigoje sausumos gyvatės savo kraujyje išvystė biologinį atsparumą koralinių gyvatės nuodams, kaip ir patys nuodai evoliucionavo nuodingų rūšių gyvatėse.

Gali būti, kad sausumos gyvatės kraujo tyrimas gali padėti sukurti priešnuodžius, kurie padėtų žmonėms, įkandus koralinėms gyvatėms. Ekvadore kasmet pranešama apie 1400-1600 įkandimų. Nuo gyvatės įkandimo miršta labai daug žmonių. Nesuteikus medicininės pagalbos, žmogus miršta per 20-24 valandas. Taigi tarp antkapių gyvenančios gyvatės gali prisidėti prie to, kad mažiau žmonių atsidurtų kapinėse. Toks paradoksas.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.07.2019 laikas 06:59 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti baltyminio kokteilio mišinį namuose?
Sportininkai bei sveikos gyvensenos propaguotojai puikiai žino įvairių baltyminių kokteilių skonį. Šiuos kokteilius labai paprasta susiplakti, jie puikiai pasotina ir padeda atgauti jėgas po treniruotės, pasitarnauja kaip užkandis...

Skaityti daugiau

08.09.2019 laikas 10:16 Receptai – Patiekalai Apverstas karamelinis obuolių pyragas
Kepamus obuolius ištraukite iš orkaitės, apibarstykite cinamonu ir ant viršaus supilkite tešlą. Pyragą dėkite atgal į orkaitę ir kepkite 25 – 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 12:16 Receptai – Patiekalai Citrinų sultys su medumi, česnaku gydo stenokardija
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: medus, citrinų sultys, česnakas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau