Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Rugsėjo » 28

Uraganas "Jan" artėja prie Floridos

Uraganas "Jan" artėja prie Floridos ir antradienį pasieks vakarinę Kubos dalį, o valstijos valdžios institucijos prašo žmonių palikti vakarinę pusiasalio pakrantę, nes Tampos ir Fort Majerso rajonuose gali kilti grėsmė gyvybei dėl audros bangų ir liūčių.

"Jan", trečios kategorijos audra, kurios nuolatinis vėjo greitis siekia 115 km/h, praūžė Meksikos įlankos pietryčiuose apie 11 val. ryto, po to, kai antradienį anksti ryte kaip trečios kategorijos audra pasiekė Kubos žemę, pranešė JAV nacionalinis uraganų centras.

Dėl uragano Kubos tabako turtingoje Pinar del Rio provincijoje dingo elektra, pranešė Kubos valstybinė televizija. Potvynio vanduo apsėmė laukus, o prie pastatų San Chuano y Martinezo mieste provincijoje gulėjo nuvirtę medžiai, rodo valstybinės žiniasklaidos nuotraukos, kurias paskelbė "Cubadebate".

Vakarų Kuboje iškrito iki 16 cm lietaus, galimos nuošliaužos ir staigūs potvyniai, pranešė uraganų centras. Pinar del Rio gyventoja Mayelin Suarez agentūrai "Reuters" sakė, kad uraganas buvo tamsiausia naktis jos gyvenime.

"Beveik praradome savo namo stogą", - "Reuters" sakė Suarezas. "Dukra, vyras ir aš jį surišome virve, kad nenukristų."

Prognozuojama, kad antradienį "Jan" judės per vakarinę Floridos dalį, kur prasidės liūtys ir atogrąžų audros vėjai, o trečiadienį ir ketvirtadienio rytą, kai iš pradžių atplauks nuo pakrantės, o paskui pajudės į šalies gilumą, gali sukelti gyvybei pavojingą audros bangą - vandenyno vandenį, stumiamą į krantą, ir smarkias liūtis.

Trečiadienio vakarą audra gali smogti į žemę netoli Venecijos - maždaug 20 mylių į pietryčius nuo Sarasotos - kaip trečios kategorijos uraganas, kurio nuolatiniai vėjai gali siekti bent 111 km/h.

Pareigūnai įspėja: nedelsdami palikite pakrantę.

"Šiandien yra paskutinė diena, kai galite ... palikite audros bangos perspėjimo zoną", - antradienio rytą CNN sakė Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos direktoriaus pavaduotojas Michaelas Brennanas.

Audra kelia daug pavojų vakarų ir centrinei Floridos daliai:

- Audros bangos: įspėjimas dėl audros bangos, reiškiantis, kad vandens antplūdis gali būti pavojingas gyvybei, galioja didžiojoje Floridos vakarinės pakrantės dalyje, nuo Suvanio (Suwanee) Didžiojo vingio regione iki Everglades pusiasalio galo.

Įspėjimas taip pat galioja Floridos šiaurės rytinei pakrantei nuo Džordžijos sienos iki Marinelando, taip pat Sent Džonso upei, esančiai giliau šalies gilumoje.

Stipriausias - 8-12 pėdų - prognozuojamas vakarinėje Floridos pakrantėje nuo Bradentono į pietus iki Bonitos paplūdimio į pietus nuo Fort Majerso, pranešė uraganų centras.

Didelės audros bangos taip pat galimos už šios teritorijos ribų, įskaitant Tampos įlanką, kur bangos gali siekti nuo 5 iki 8 pėdų, teigė uraganų centras.

Jei taip nutiktų, ji viršytų didžiausią Tampos įlankos teritorijoje užfiksuotą audros bangą - apie 4 pėdų, kurią 1985 m. sukėlė uraganas "Helena", o 1993 m. kovo mėn. - "šimtmečio audra".

- Lietus: Iki ketvirtadienio vakaro Tampoje ir vakarų centrinėje Floridos dalyje gali iškristi nuo 12 iki 24 colių lietaus, todėl gali kilti potvynių grėsmė. Tai yra dviejų ar daugiau mėnesių kritulių kiekis, nes vidutiniškai rugsėjį čia iškrenta apie 6 cm kritulių.

Tikroji Žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.10.2019 laikas 20:54 Receptai – Patiekalai Skanūs Pusryčiai Per Kelias Minutes
Pateikiu jums greitą ir skanų pusryčių receptą. Blynai yra labai skanūs ir tinkami ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai labai paprasti, tačiau labai sotūs.

Skaityti daugiau

22.11.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Arbata nuo tonzilito (lakišius, liepžiedžiai, kietis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Tonzilitas. Ingredientai: lakišius, liepos žiedai, kietis.

Skaityti daugiau

22.11.2017 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Arbata nuo laringito (šalavijas, ramunėlė, pipirmėtė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: šalavijas, ramunėlės lapai, pipirmėtė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau