Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Rugsėjo » 29

Šimtai tūkstančių žmonių evakuoti po taifūno "Noru" smūgio Vietnamo Da Nangui

Taifūnas "Noru" trečiadienio rytą pasiekė sausumą netoli populiaraus Vietnamo kurortinio Da Nango miesto, atnešdamas galingus vėjus ir smarkias liūtis, šimtai tūkstančių žmonių buvo evakuoti.

CNN orų duomenimis, "Noru" smogė Vietnamui trečiadienį 5 val. ryto vietos laiku, praėjus mažiau nei 36 valandoms po to, kai Filipinuose, kur jis buvo žinomas Kardingo vardu, paliko griaunamąjį pėdsaką.

Prieš pasiekdamas sausumą taifūnas šiek tiek susilpnėjo, tačiau vis dar buvo lygiavertis antros kategorijos uraganui, kurio vėjo greitis siekė apie 175 km/val., t. y. apie 109 km/val.

Jungtinio taifūnų perspėjimo centro duomenimis, prieš pat vidurdienį vėjas susilpnėjo ir audra nusilpo iki 1 kategorijos uragano. Tačiau nuo potvynių nukentėjo Kvan Namo provincija, kurioje yra istorinis Hoi Anas ir kurortinis Da Nangas.

Antradienį buvo evakuota daugiau kaip 100 000 namų ūkių, kuriuose gyveno 400 000 žmonių, skelbia Vietnamo valstybinė naujienų agentūra anglų kalba leidžiamas laikraštis "Vietnamese News". Mieste lieka apie 11 000 užsienio turistų ir 7 000 vietinių lankytojų.

Vyriausybė taip pat pranešė, kad vietos valdžios institucijos nurodė beveik 58 000 valčių su 300 000 darbuotojų persikelti į saugias prieglaudas.

24 metų anglų kalbos mokytojas Pham Nguyen Duc Anh iš Quye Son rajono Quang Nam provincijoje kartu su savo sugyventine antradienio vakarą nusprendė apsistoti pas kaimynus, nes baiminosi, kad stiprus vėjas gali apgadinti namą.

Vėlų trečiadienio rytą, kai audra ėmė slūgti, jie grįžo į savo namus ir pamatė, kad jų stogas iš dalies sugriuvęs, o į namą skverbiasi vanduo, tačiau nebuvo taip blogai, kaip jie iš pradžių baiminosi.

"Pirmą kartą gyvenau čia, vietovėje, kuri yra labai pažeidžiama dėl klimato nelaimių", - sakė jis.

Prieš atvykstant Noru, Vietnamo valdžios institucijos uždraudė laivams plaukti į jūrą ir paprašė studentų likti namuose.

Jis ir toliau kels stiprius vėjus ir bangas pakrantėje netoli Da Nango, o judėdamas į pietryčių Azijos gilumą jis turėtų silpnėti. Vidurio Vietname, pietų Laose ir šiaurės Tailande per ateinančias 48 valandas gali kilti potvyniai.

Antradienį vietos valdžios institucijų buvo paprašyta atšaukti nereikalingus susitikimus ir sutelkti dėmesį į audrų prevenciją ir kontrolę, pranešė "Viet Nam News".

Thua Thien Hue provincijoje, kurioje gyvena daugiau kaip 2 000 žvejybos laivų ir apie 11 000 žvejų, sekmadienį taip pat uždrausta laivams išplaukti į jūrą, nes buvo perspėta, kad audra sukels stiprų vėją, dideles bangas ir potvynius, pranešė "Viet Nam News".

Vietnamo ministras pirmininkas Pham Minh Chinh antradienį surengė skubų susitikimą su mažiausiai aštuonių provincijų, kurios, kaip tikimasi, nukentės nuo audros, pareigūnais, kad aptartų atsakomąsias priemones, pranešė Vietnamo naujienų agentūra.

Tikroji Žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 06:17 Receptai – Patiekalai Kepti varškėtukai su razinomis
Išmirkinkite razinas, nupilkite ir apsausinkite. Dubenėlyje šakute gerai išmaišykite varškę, miltus, cukrų, druską, razinas ir kiaušinius. Pabarstykite stalą miltais, ant jų išdėliokite po šaukštą varškinės masės. Kiekvieną masė...

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kirminų
Kirminai liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kirminų, kirminai, kirminų gydymas, receptai kirminams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:08 Receptai – Patiekalai Receptai lieknėjantiems (šaltekšnio, kiaulpienių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: antsvoris. Ingredientai: šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknų, petražolių vaisių, pankolio, pipirmėtės lapų. šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknys, petražolių vaisiai, pankolis, pipirmėtės la...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau