Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2022 » Spalio » 10

Kai NSO įrodymai paslaptingai dingsta iš archyvų

Frazė "valdžia kažką slepia" dažnai pašiepiama dėl konspiracinio tono ir priskiriama "paviršutiniškiems fanatikams, paranojikams ir šizofrenikams". Ypač kalbant apie NSO. Tačiau istorijoje gausu pavyzdžių, kai NSO įrodymai staiga dingo be pėdsakų.

Galima pradėti nuo garsiausio ufologinio incidento, įvykusio 1947 m. vasarą Rosvele. Tuo metu netoli Fosterio rančos Linkolno apygardoje, Naujosios Meksikos valstijoje, JAV, iš dangaus nukrito kažkas neįprasto ir sudužo.

Kad ir kas tai buvo, po jo liko daugybė keistų nuolaužų, išsibarsčiusių didelėje teritorijoje. Beveik iš karto po to, kai buvo pranešta apie objekto kritimą, pasklido gandai apie avarijos vietoje rastus labai neįprastus kūnus.

Artimiausio karinio aerodromo personalas kuo skubiau atvyko į įvykio vietą ir neleido niekam, išskyrus kariškius, priartėti prie avarijos vietos. Buvo įrengti koridoriai, o žmonės įspėti niekada nekalbėti apie tai, ką matė. 

Tačiau kariškiai susidūrė su problema, nes Williamas Brazelis - Fosterio rančos savininkas, kuris pirmasis rado nuolaužas, - spėjo apie tai papasakoti kitiems šios vietovės rančos savininkams ir savo draugams, kol apie tai buvo pranešta kariškiams, o tai reiškė, kad bent jau dalis istorijos buvo žinoma tam tikram skaičiui žmonių, kol kariškiai viską uždarė, uždėdami slaptumo antspaudą.

Tuo metu Rosvelo kariniame aerodrome įvyko įdomus "nutekėjimas" - prieš išleidžiant įsakymą uždrausti bet kokias viešas kalbas šia tema, bazės spaudos tarnybai pavyko paskelbti pareiškimą, kad buvo aptiktas "skraidantis diskas" (taip tuomet buvo vadinami NSO) ir jį reikia skubiai ištirti. 

Tuo pat metu vietos spaudoje pasirodė ne mažiau įdomi žinutė: 

"Daugybė gandų apie skraidantį diską vakar tapo realybe, kai Rosvelo kariniame aerodrome įsikūrusiam Aštuntosios oro pajėgų 509-osios bombardavimo grupės žvalgybiniam daliniui pasisekė perimti diską bendradarbiaujant su vietos rančeriu ir Čavezo apygardos šerifo tarnyba. 

Skraidantis objektas praėjusią savaitę nusileido netoli Rosvelo esančioje rančoje. Neturėdamas telefono ryšio, rančeris laikė diską tol, kol jam pavyko susisiekti su šerifo biuru, kuris savo ruožtu pranešė majorui Jesse A. 509-osios bombonešių grupės žvalgybos biuro Marcelis. 

Buvo imtasi skubių veiksmų ir diskas buvo paimtas iš rančerio namų. Jis buvo patikrintas Rosvelo kariuomenės aerodrome, o paskui majoras Marselis perdavė jį aukštesnei vadovybei."

ufologija, NSO, Rosvelas, Rendleshamo miškas

Vos pasirodžius šiam pranešimui, kariškiai jį iškart paneigė, teigdami, kad rastas objektas tėra tik meteorologinis zondas. JAV karinės oro pajėgos net nenagrinėjo šio klausimo iki 1997 m., kai pareiškė, kad kūnai iš tikrųjų buvo avarijos bandymų manekenai, naudoti atliekant eksperimentus su parašiutais dideliame aukštyje. 

XX a. dešimtojo dešimtmečio pradžioje JAV karinės oro pajėgos vėl pakeitė nuomonę dėl to, kas įvyko Viljamo Brazelo rančoje. Tai buvo nebe meteorologinis balionas, o milžiniškas balionas, skirtas sovietų atominės bombos bandymams stebėti. 

1993 m. į visus šiuos keistus rodmenų pokyčius atkreipė dėmesį Stevenas Schiffas, tuometinis Naujosios Meksikos kongresmenas. Šifas buvo įsitikinęs, kad "valdžia kažką slepia", ir kreipėsi į Vyriausybės atskaitomybės tarnybą (tuo metu žinomą kaip Generalinė apskaitos tarnyba - GAO), prašydamas išnagrinėti Rosvelo bylą ir pažiūrėti, ką galima rasti archyvuotuose dokumentuose. 

GBU džiaugėsi idėja ištirti Rosvelą, nes tarp jų buvo ir NSO entuziastų. Tačiau, nepaisant jų pastangų, jie staiga savo nuostabai ir siaubui aptiko, kad daugybė dokumentų apie Rosvelą paprasčiausiai kažkur dingo.

Visų pirma jie aptiko, kad visi 1945-1951 m. iš senojo Rosvelo karinio aerodromo išsiųsti pranešimai buvo visiškai pašalinti iš archyvų. 

GBU kreipėsi į JAV karines oro pajėgas ir Nacionalinį archyvą, tačiau atsakymų negavo. Vėliau Nacionalinis archyvas patikrino savo bylas ir taip pat nieko nerado. Tada buvo patikrintas Karinių oro pajėgų archyvas, ir ten taip pat nebuvo rasta nieko apie Rosvelą. 

Paskui pasklido gandai, kad kai 1993 m. Stephenas Schiffas nusiuntė prašymą GBU, kažkas "atsakingas" susekė jo veiklą ir paskubomis nusprendė sunaikinti visus archyvuose esančius dokumentų originalus. Matyt, ten buvo manoma, kad GBU kelia pavojų, nes turi galią reikalauti prieigos prie beveik visko, prie ko nori prieiti. 

Senų Rosvelo karinio aerodromo dokumentų sunaikinimas galėjo būti vienintelis būdas užtikrinti, kad GBU negautų to, ko norėjo ji ir kongresmenas Schiffas. Tai buvo tik dar vienas sąmokslo sluoksnis siekiant suprasti, kas iš tikrųjų nutiko Rosvelo katastrofoje. 

Galiausiai SBU padarė išvadą, kad bylas iš tiesų kažkas sunaikino. Kongresmenas Schiffas buvo įsiutęs, nors tai dar kartą patvirtino jo nuomonę, kad "valdžios institucijos kažką slepia".

Maždaug tas pats vyksta Jungtinėje Karalystėje, kur įvyko garsiausias britų NSO incidentas: nežemiškos kilmės erdvėlaivio nusileidimas Randleshamo miške, Suffolko grafystėje, Anglijoje, 1980 m. gruodį.

Incidente dalyvavo daug karių iš netoliese esančios Karališkųjų oro pajėgų bazės Bentvoteryje. Kareiviai pamatė iš dangaus nusileidžiantį keistą trikampio formos objektą. Vienam jų net pavyko paliesti laivo bortą.

ufologija, NSO, Rosvelas, Rendleshamo miškas

Natūralu, kad visa tai iš karto buvo griežtai įslaptinta, o vėlesni tyrėjų bandymai suprasti, kas nutiko Randleshamo miške, sustojo, kai paaiškėjo, kad daugybė dokumentų tiesiog dingo iš archyvų. 

Visų pirma devintajame dešimtmetyje ėmė sklisti gandai, kad antrąją naktį po incidento Randlšamo miške valdžios institucijos evakavo netoliese esantį Highpoint North kalėjimą. Paskui pasirodė pranešimų, kad evakuotis pasirengta ir iš kito kalėjimo - Blundestono ir Hollesley Bay jaunimo pataisos centro.

Tai rodė, kad Randlšamo miške vyksta kažkas daug rimtesnio nei tik NSO stebėjimai. Ar gali būti, kad valdžios institucijos rengėsi raketų smūgiui prieš ateivių laivą? 

Vienas iš tų, kurie labai domėjosi įvykiais Randleshamo miške, buvo lordas Hill-Nortonas, 1971-1973 m. ėjęs Didžiosios Britanijos gynybos štabo viršininko pareigas. Jis primygtinai reikalavo atsakymų - ne tik dėl pačios bylos, bet ir dėl evakuacijos įsakymų. Tačiau, kaip ir Rosvelo atveju, visi šių bylų dokumentai dingo. 

2001 m. sausio 23 d. į pensiją išėjęs lordas Hill-Nortonas iškėlė evakuacijos klausimą Lordų rūmuose. Hillas-Nortonas norėjo gauti atsakymus į, jo žodžiais tariant, "nurodymus, kaip pasirengti galimai evakuacijai 1980 m. gruodžio 25-30 d.". 

Jo prašymu buvo patikrinti turimi įrašai iš Blundestono kalėjimo ir Hollesley Bay jaunimo pataisos centro, kuriuose nebuvo rasta nieko keisto. Tačiau patikrinus Highpoint North Kalėjimo žurnalus paaiškėjo, kad 1980 m. gruodžio mėn. bazinių žurnalų apskritai nepavyko rasti. Kitų 1980 m. mėnesių žurnalai buvo nepaliesti. 

Bandant paaiškinti šią keistenybę, oficialus atsakymas buvo toks: 1980 m. gruodžio mėn. žurnalas buvo per klaidą sunaikintas. Žinoma.

ufologija, NSO, Rosvelas, Rendleshamo miškas

Lordas Hill-Nortonas tuo neapsiribojo: jis pareikalavo susipažinti su įvairių toje teritorijoje esančių karinių bazių radarų įrašais minėtomis naktimis. Baronienė Symons of Wernham Dean atsakė, kad visi įrašai buvo ištrinti ir nėra nieko, ką būtų galima pamatyti. Aiškiai matėsi tendencija. 

Be to, paaiškėjo, kad 1956 m. Didžiosios Britanijos oro erdvėje karinio piloto padarytas NSO vaizdo įrašas kažkokiu būdu buvo sunaikintas. 

1999 m. britų karo laivo "HMS Manchester" įgula, vykdydama karinę operaciją Šiaurės jūroje, tapo masinio NSO stebėjimo liudininkais. Visi laive buvę žmonės vienbalsiai tvirtino, kad matė didelį apvalios formos laivą, skriejantį visai netoli laivo. 

Ką manote jūs? Įvykis buvo užfiksuotas laivo žurnale, kuris vėliau dingo. Oficialiai buvo nurodyta, kad rąstą už borto išmetė "neįprastai stiprus vėjo gūsis"! Ar galite patikėti šia nesąmone?

Dabar persikelkime į Australiją, kur 2011 m. vasarą vietos Gynybos ministerija prisipažino "pametusi" didelę NSO bylą, kurioje buvo daug pranešimų apie daugybę stebėjimų.

Nacionalinio informacijos laisvės biuro atstovė Natalie Carpenter į žiniasklaidos užklausas atsakė, kad "bylos nepavyko rasti", o Australijos karinių oro pajėgų vadovybė oficialiai paskelbė, kad byla laikoma dingusia. 

NSO tyrinėtojas ir autorius Whitley Strieberis 2011 m. birželio 6 d. apie tai parašė gerą komentarą: 

"Praėjusią savaitę Australijos vyriausybė paskelbė, kad "pametė" NSO bylas. Tai papildė Jungtines Amerikos Valstijas, kurios "pametė" visas 1947-1952 m. bylas, susijusias su Rosvelo oro baze, ir Jungtinę Karalystę, kuri neseniai paskelbė, kad "pametė" visas bylas, susijusias su Randlesham Forest NSO byla. Randlšamas ir Rosvelas yra du svarbiausi kada nors buvę NSO atvejai. Australija yra karštas NSO taškas, o NSO dažnai pastebimi netoli JAV Pine Gap signalų žvalgybos centro."

Vėliau Strieberis šį komentarą papildė: 

"Pastaruoju metu daugelis Randleshamo įvykių liudininkų atvirai papasakojo apie savo išgyvenimus, todėl nebeliko jokių abejonių, išskyrus tai, kad čia įvyko bazės personalo ir nežinomų būtybių susitikimas. Kongresmenas Stevenas Schiffas, inicijavęs Vyriausiosios finansų valdybos tyrimą dėl incidento Rosvelyje, man sakė, kad bylos buvo neteisėtai sunaikintos - "jei jos buvo sunaikintos". Paklausiau jo: "Kaip manote, ar jie galėjo būti nesunaikinti?" Jis sakė: "Mums sakė, kad jie buvo sunaikinti." Taigi, tyrimas baigtas."

Deja, visa tai rodo, kad mums labai sunku rasti autentiškus NSO dokumentus, nes valdžios institucijoms labai lengva juos visus sunaikinti, jei jos to nori, paprasčiausiai sudeginant arba perkeliant į slaptą vietą ir užtikrinant, kad jie buvo sunaikinti. 

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.08.2019 laikas 17:38 Receptai – Patiekalai Tinginiai virtinukai su varške
Tačiau kai po ranka yra receptai „Greiti patiekalai“, galima greitai pagaminti skanių patiekalų visai šeimai. Mes parengėme jums šį „Virtinukų-tinginių“ receptą. Beje, vaikai dažniausiai juos labai mėgsta!

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

29.06.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai
Gaminame. Avienos šonkauliukai. Skardą išklojame folija, dedame šonkauliukus ir kepame apie 20-30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanumėlis... Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau