Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2022 » Spalio » 12

Operacija "Mockingbird"

Dabartinė Vakarų žiniasklaida dažnai kritikuojama dėl akivaizdaus bendradarbiavimo su vyriausybe, tačiau viskas prasidėjo daug anksčiau. CŽV jau aktyviai bandė kontroliuoti žiniasklaidą. Šaltojo karo pradžioje Specialiųjų projektų biuro direktorius Frenkas Wiesneris pradėjo vykdyti slaptą projektą, kurio tikslas buvo pirkti įtaką pagrindinėms žiniasklaidos priemonėms.

Specialiai šiam tikslui jis įsteigė organizaciją "The Mockingbird", remdamasis iš aukščiau gautais nurodymais sukurti organizaciją, skirtą sabotažui, propagandai ir priešiškų valstybių griovimui per vietinę ir užsienio žiniasklaidą.

Tada Wisneris įdarbino žurnalistus ir naujienų organizacijas, įskaitant tokias garsias asmenybes kaip Philipas Grahamas, laikraščio "Washington Post" leidėjas. Iš tikrųjų jie tapo tikrais šnipais ir propagandistais. Agentai dirbo ABC, NBC, CBS, "Associated Press", "Reuters", "Hearst Newspapers" ir kituose svarbiausiuose naujienų žiniasklaidos priemonių atstovuose.

Šeštajame dešimtmetyje CŽV turėjo platų agentų tinklą žymiausiose Amerikos naujienų organizacijose, bendrovėse ir universitetuose. Tik septintajame dešimtmetyje "Rolling Stone" ir "The New York Times" pranešė apie CŽV ir žinomų naujienų organizacijų veiklos dubliavimą.

1976 m. Kongreso ataskaitoje buvo nurodyta, kad CŽV, siekdama gauti žvalgybinės informacijos ir daryti įtaką viešajai nuomonei per propagandą, rėmėsi kelių šimtų užsienio asmenų tinklais visame pasaulyje.

Nors oficialiai "Mockingbird" programa buvo nutraukta, daugelis mano, kad ji tęsiama iki šiol.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui
Vidurių pūtimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui, receptai nuo vidurių pūtimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

09.11.2017 laikas 10:33 Receptai – Patiekalai Prakaitavimui arbata (čiobrelis, liepžiedžiai, ramunėlė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: čiobrelis, liepos žiedai, ramunėlės žiedai.

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:25 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau