Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorija » 2022 » Spalio » 20

Išėjo į pogrindį: Mokslininkai patvirtino legendą apie nežinomą nykštukų rasę

Archeologai patvirtino vieną iš Taivano legendų: saloje kadaise gyveno nedidelio ūgio tamsiaodžiai žmonės. Mokslininkai pastebi, kad tokių žmonių pėdsakų galima rasti visur - nuo Sibiro iki Britų salų.

Taivane iš kartos į kartą buvo perduodama legenda apie žemo ūgio žmones tamsia oda. Jos atstovai gyveno aukštai kalnuose, kalbėjo nesuprantama kalba, o paskui keistai išnyko.

Iki šiol nėra išlikę jokių materialių šio mito įrodymų. Be to, mokslininkai smarkiai abejojo, kad saloje kada nors galėjo gyventi juodaodžiai. Tradiciškai buvo manoma, kad Taivano aborigenai - austroneziečiai - atvyko iš Kinijos. Maždaug prieš penkis tūkstančius metų jie persikėlė į naujas teritorijas, o vėliau apsigyveno visoje Okeanijoje.

Tačiau šiemet bendra Australijos, Vietnamo ir Japonijos archeologų ekspedicija rytinėje salos pakrantėje esančiame Xiaoma urvų komplekse aptiko neįprastą moters palaidojimą. Mirusioji buvo palaidota sėdinčioje padėtyje, kelius prispaudusi prie galvos - regionui nebūdingas būdas.

Radiokarboninės analizės rezultatai parodė, kad mirusiajai buvo maždaug šeši tūkstančiai metų. Tačiau kur kas labiau mokslininkus nustebino jos dydis.

"Šlaunikaulių ilgis siekė 35 centimetrus. Kaukolė buvo daug mažesnė nei įprasta. Remdamiesi šiomis proporcijomis antropologai priėjo prie išvados, kad moters ūgis neviršijo 140 centimetrų ," - sakė ekspedicijos vadovas Mike'as Carsonas (Mike Carson), Guamo universiteto profesorius.

Taivane rasti 140 cm moters skeleto palaikai

Taivane rasti 140 cm moters skeleto palaikai

Archeologai iš karto nusprendė, kad turi reikalą su legendinių žemo ūgio žmonių atstove. Tolesni palaikų tyrimai juos tuo dar labiau įtikino.

"Kaukolės DNR rodo, kad ji genetiškai panaši į maždaug to paties laikotarpio Afrikos egzempliorius. O jos dydis ir forma primena dabartinės Pietų Afrikos teritorijoje gyvenusius pigmėjus ," - rašoma tyrime.

Mike'o Carsono komanda įsitikinusi, kad moteris iš Siaomos urvo priklauso negritams - vietiniams Azijos gyventojams, kurie čia atvyko iš Afrikos.

Šiai grupei atstovauja daugelis Filipinų tautų, kai kurie Australijos ir Andamandų salų vietiniai gyventojai. Visi jie išsiskiria nedideliu ūgiu (nuo 140 iki 150 cm) ir tamsia oda.

Dabar, kai Taivano legenda pasitvirtino, mokslininkams tenka ne mažiau svarbi užduotis - išsiaiškinti, kodėl jie dingo iš salos. Kol kas ekspertai spėja, kad juos išstūmė vėliau atvykę austroneziečiai.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.09.2018 laikas 08:43 Receptai Vaistažolių mišiniai miežio gydymui
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Miežis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai miežio gydymui, receptai nuo miežio, miežio gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradi...

Skaityti daugiau

04.12.2017 laikas 11:14 Receptai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 12:18 Receptai Liaudiški patarimai Leukomos gydymui

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Leukoma liaudies medicinoje, Leukoma, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo leukomos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicin...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.09.2024 laikas 20:37 Šv. Mato šventė: maldos tėvams ir vaikams rugsėjo 21 d.

Rugsėjo 21 d. krikščionių tradicijoje minime Šv. Mato, evangelisto, šventę. Tai puiki proga tėvams ir vaikams kartu melstis, stiprinti savo ryšius su Dievu ir vieni su kitais, dalintis maldomis, kurios atspindi Šv. Mato misiją ir gyvenimą. Šiame s...

Skaityti daugiau

20.09.2024 laikas 20:22 Rugsėjo 21-osios prietarai: Moterų ir vyrų požiūris
Rugsėjo 21-oji yra ypatinga diena, kupina prietarų ir tradicijų, turinčių įtakos mūsų kasdieniam gyvenimui. Ši diena skirtingai matoma moterims ir vyrams, o prietarai gali atskleisti, ką geriau daryti, o ko geriau vengti. Kiekvienas iš mūsų gali pasi...

Skaityti daugiau

20.09.2024 laikas 15:07 Upės ir miško garsai: natūrali ramybė jūsų sielai

Pastaruoju metu vis daugiau tyrimų rodo, kad gamtos garsai turi teigiamą poveikį psichinei sveikatai. Tyrimai, atlikti 2023 metais, parodė, kad žmonės, klausydami natūralių garsų, tokių kaip upės šniokštimas ir paukščių dainavimas, patiria sumažėj...

Skaityti daugiau