Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 22

Ar tai veikia? Peršalote - greitai į vonią!

Aplankyti pusseserę Anglijoje ruošiausi ne vienerius metus. Kelionę tekdavo vis nukelti: tai vienas rūpestis, tai kitas... Tai darbas be atostogų, tai vaikus prie jūros nuvežti, tai sodybos reikalai... Taigi prisiruošiau tik išėjusi į pensiją. Mes susiskambindavome, susirašinėjome, o susitikti niekaip nepavykdavo. Pusseserės vyras sunkiai sirgo, ji niekada nepalikdavo jo vieno, aš turėjau šeimą ir vaikus. Taigi apie visas Londono grožybes žinojau tik iš pusseserės pasakojimų ir atsiųstų nuotraukų.

Na ką, išėjau į pensiją, vaikai savarankiški... Atidėlioti kelionės ir susitikimo nebebuvo jokio reikalo. Prisipirkau dovanų, priruošiau lauktuvių ir išsiruošiau į kelionę. Buvo liepos mėnuo, nei karšta, nei šalta - geriausias laikas keliauti, bent jau man taip atrodė. Tačiau viskas pasisuko kitaip. Važiuodama naktį į oro uostą, kažkaip sugebėjau peršalti. Anksčiau nebūčiau kreipusi į tai dėmesio, bet dabartiniame amžiuje viskas kitaip.

Pas pusseserę atvykau su užgulta nosimi ir buvau jau susitaikiusi su mintimi, kad artimiausią savaitę teks praleisti lovoje. O tokie gražūs buvo planai... Mes apsikabinome, pasiskundžiau savo nesėkme, bet pusseserė tik ranka numojo. Ji pažadėjo, kad rytoj eisime pasivaikščioti. Nepatikėjau. Juk aš save pažįstu. Vakare pakils temperatūra, pradės skaudėti gerklę, atsiras kosulys...

Visą dieną pusseserė girdė mane arbata, šiltai apklojo, o vakare privertė pagulėti vonioje. Buvau šokiruota. Aš, pavyzdžiui, maniau, kad peršalus jokiu būdu negalima naudoti vonios. Išsikaitinęs žmogus išeina į šaltą orą ir taip paskatina tolesnį ligos vystymąsi. Bet pusseserė žinojo, ką daro. Tai buvo gydomoji vonia! Geriausia ją daryti ligos pradžioje, tada atsiranda šansas sustabdyti peršalimo vystymąsi.

Pusseserė buvo teisi: kitą dieną mes jau vaikštinėjome Temzės krantine. Peršalimo neliko nė kvapo! Ar taip gali būti? Papasakosiu. Jei pasijutote prastai ir įtariate peršalimą, vakare būtinai padarykite gydomąją vonią.

Paimkite po 30 g sukatžolių, pušų pumpurų, pipirmėčių ir dilgėlių.

Visus augalus susmulkinkite ir užpilkite 2 I verdančio vandens.

Puodą dėkite ant mažos ugnies ir virinkite, kol skysčio kiekis sumažės trečdaliu. Tam prireikia maždaug pusvalandžio. Paskui nuovirą nukoškite ir supilkite į paruoštą vonią. Vandens temperatūra turi būti maždaug 36 laipsnių, t.y. žmogaus kūno temperatūros. Paskui galite dar įpilti karšto vandens, kad temperatūra pasiektų 42 laipsnius, bet ne daugiau! Nereikia persikaitinti - susirgusiam žmogui tai tik pakenktų, todėl ilgai nebūkite karštoje vonioje. Pagulėkite 20 minučių, paskui atsikeikite, gerai nusišluostykite rankšluosčiu, susisupkite į sausą paklodę ir gulkitės į lovą. Apsiklokite šilta antklode ir būtinai išgerkite karštos aviečių arbatos. Nepamirškite ir vitamino C: išgerkite tabletę arba arbatos su pusės citrinos sultimis ir liepų žiedais.

Imsite prakaituoti. Tai labai gerai! Su prakaitu iš jūsų organizmo bus šalinami visi toksinai. Palaukite pusvalandį, paskui sausai nusišluostykite, apsivilkite sausą pižamą ir gulkitės miegoti. Ryte prabusite be jokių peršalimo požymių! Ir dar štai kas. Tokią gydomąją vonią būtina daryti tik prieš naktį. Taisyklė «kuo greičiau, tuo geriau» čia negalioja. Po vonios reikia pagulėti lovoje mažiausiai 5 valandas. Dieną tai padaryti sunku, todėl sulaukite vakaro. O iki vonios tiesiog gerkite aviečių ir vaistažolių arbatą, vartokite vitaminus.

Štai kokia turininga išėjo mano kelionė. Daug ką aplankiau, spėjau susirgti ir pasveikti, dar sužinojau ir įdomų receptą.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju. Ar tai veikia? Rašykite komentaruose.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.11.2017 laikas 10:46 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (liepžiedžiai, mėtos)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: liepos žiedai, mėta, šeivamedžio juodugio žiedų, vanduo.

Skaityti daugiau

07.09.2018 laikas 09:50 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Nevaisingumo gydymui

Nevaisingumas liaudies medicinoje, Nevaisingumas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nevaisingumui gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

16.09.2018 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, profilaktikai
Katarakta liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, kataraktos gydymas, receptai kataraktai, profilaktikai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau