Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Spalio » 23

Ar tai tikra? Toksiškų santykių požymiai

Psichologė Lillian Glass, 1995 m. sukūrusi šį terminą, toksiškus santykius apibrėžia kaip bet kokius santykius, kuriuose žmonės nepalaiko vienas kito, kyla konfliktai, konkurencija, trūksta pagarbos ir susitelkimo, vienas daro neigiamą įtaką kitam.

Jūs jaučiatės blogiau, kai esate šalia savo partnerio. Bendravimas nebeteikia ankstesnio džiaugsmo, netgi priešingai, skatina dažnus nuotaikų svyravimus ir neigiamą nusiteikimą.

Kartais jums atrodo, kad ilgitės ir norite pamatyti savo antrą puselę, tačiau vos tik su ja susitinkate, nuotaika pablogėja ir jūs pasijaučiate nesaugus.

Pagalvokite, kodėl tai vyksta? Galbūt jūsų partneris daro kažką tokio, kas jus įstumia į slegiančią būseną.

Galbūt jis neskiria jums pakankamai dėmesio, visą laiką sėdi prilipęs prie telefono arba pokalbį pradeda nuo kaltinimų, arba nepalaiko jūsų, kai to reikia.

Kad ir kas tai būtų, šalia savo mylimo žmogaus blogiau jaustis neturėtumėte.

Nuvertinimas. Partneris pareiškia, kad su jumis kažkas negerai (svoris, nuotaika, išvaizda, pomėgiai). Nurodinėja, ką reikia ištaisyti ir padaryti. Bendravime dažniau vyrauja kritika, pavydas, nuvertinama partnerio sėkmė ir asmeninės savybės. Partneris pakelia savo savivertę, trypdamas kito partnerio savivertę.

Pyktis, priešiškumas. Partneris didžiąją laiko dalį būna susierzinęs. Galite tai pajausti kaip įtampą, baimę būti savimi, kaltę.

Vengimas. Bet koks partnerio skambutis ar žinutė sukelia reakciją „nenoriu“. Vis daugiau pauzių pokalbiuose, nekyla noro dalintis informacija. Manipuliacijos su telefonu – skambučių ignoravimas, netaktiškumas bendraujant, pokalbių nutraukimas. O jeigu įsižeidžiate, jus apkaltina tuo, kad esate pernelyg emociškai priklausomas.

Organizmo reakciją į toksiškus santykius gali pasireikšti kaip psichosomatinis skausmas. Galite patirti lengvus negalavimus, gali paūmėti kokie nors lėtiniai negalavimai.

Tai gali pasireikšti ir kaip atsisakymas nuo sekso, kai organizmas niekaip nereaguoja į partnerio geismą, o tai dar labiau provokuoja konfliktus ir kritiką.

Nuoskauda, pavydas. Nuoskauda, kad partneris gali pats mėgautis gyvenimu savarankiškai, o dar blogiau – su kažkuo kitu. Emocinis šantažas, pagrįstas kaltės jausmu. Pavydas partnerio draugams, artimiesiems, priešingos lyties atstovams.

Atviro dialogo trūkumas. Kai kalbate apie tai, ką jaučiate ar apie savo norus, partneris apsimeta, kad negirdi ir nededa pastangų, kad pagerintų situaciją.

Partneris neprisiima atsakomybės už savo veiksmus.

Sveikuose santykiuose žmonės atsižvelgia į vienas kito nuomonę ir stengiasi kažką pakeisti. Toksiškas partneris gali apkaltinti jus tuo, kad jis jus įskaudino. Tai emocinės prievartos forma, žinoma kaip „gaslaitingas“.

Tarp jūsų nebėra pasitikėjimo. Partneris neišpildo savo pažadų. Vieną dieną jis gali demonstruoti padidėjusį dėmesį, o kitą – visišką abejingumą. Vyksta nuolatinis pritraukimo ir atstūmimo ciklas.

Jūs prarandate save. Tai pats ekstremaliausias ženklas, kai visuose šviesoforuose jau dega raudoni signalai.

Vardan savo partnerio viską metate, pirmenybę teikiate vien jo planams ir reikalams. Nustojate rūpintis savimi, užsiimti savais pomėgiais ar mėgstamu darbu.

Atminkite, kad kuo ilgiau išliksite toksiškuose santykiuose, tuo sunkiau jums bus iš jų išeiti ir pradėti naujus, sveikus santykius.

P.S. Santykiuose toksiški būti gali ir abu partneriai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.10.2019 laikas 20:54 Receptai – Patiekalai Skanūs Pusryčiai Per Kelias Minutes
Pateikiu jums greitą ir skanų pusryčių receptą. Blynai yra labai skanūs ir tinkami ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai labai paprasti, tačiau labai sotūs.

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 21:37 Receptai – Patiekalai Moliūgų blynai
Gardžių moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:39 Receptai – Patiekalai Nepaprastai skanūs abrikosai sirupe
Gaminame namuose skanius abrikosus sirupe. Abrikosai kruopščiai nuplaunami ir pašalinami kauliukai. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Laikykite vėsioje vietoje. Štai ir viskas! Mūsų abrikosai yra paruošti. Gero apetito!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau