Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Spalio » 23

5 dalykai, dėl kurių apgailestaujame senatvėje

Ar kada pagalvojote, kaip įvertintumėte savo gyvenimą, jei žinotumėte, kad po savaitės mirsite?

Ar būtumėte patenkinti tokiu gyvenimu, koks jis yra, ar tam tikrų dalykų gailėtumėtės? Bronnie Ware yra slaugytoja, kelerius metus dirbusi su mirštančiais pacientais. Su daugumą pacientų ji praleisdavo paskutines dvi ar tris jų gyvenimo savaites. Bronnie Ware rūpinosi, kad jų gyvenimo saulėlydis būtų kuo patogesnis. Savo tinklaraštyje ji rašė apie tai, kokios mintys dažniausiai kyla mirštantiems žmonėms.

Žinią apie besiartinančią mirtį žmonės priima labai skirtingai. Vieniems tai kelia siaubą, kitiems – pyktį, dar kitiems – savigraužą, ir t.t. Vis dėlto, anksčiau ar vėliau su šia mintimi susitaikoma. Bronnie Ware teigia, kad visi jos pacientai prieš pat mirtį atranda ramybę.

Paklausta, ko žmonės dažniausiai gailisi, Bronnie Ware įvardino 5  dalykus, kurie yra gerokai paprastesni nei galime įsivaizduoti.

5 dalykai, dėl kurių gailimės senatvėje

1. Norėčiau, kad būčiau turėjęs pakankamai drąsos gyventi gyvenimą, kuriame daryčiau tai, kas man įdomu, o ne tai, ko iš manęs tikisi kiti.

Būtent šio dalyko gailimasi dažniausiai. Kai žmonės supranta, kad jų gyvenimas jau baigėsi, jie prisimena visas savo neišpildytas svajones. Deja, dauguma žmonių neišpildo nė pusės savo svajonių, o mirties patale dėl to labai graužiasi.

Bronnie Ware pataria pasistengti įgyvendinti bent kai kurias svajones, nes tuomet, kai to padaryti nebeleis sveikata, bus per vėlu. Gera sveikata suteikia mums laisvę, apie kurią ne visada susimąstome.

2. Norėčiau, kad būčiau dirbęs mažiau.

Beveik visi Bronnie Ware  pacientai teigė, kad dirbdami viršvalandžius jie labai daug prarado. Jie neturėjo pakankamai laiko, kurį galėtų praleisti su savo vaikais ar gyvenimo partneriu. Dažniausiai dėl to apgailestauja vyrai, nes vyresnio amžiaus moterys užaugo kitoje kartoje, kuomet moterų pareigos buvo siejamos su rūpinimusi buitimi ir vaikais.

Bronnie Ware siūlo gerai pagalvoti, ar tikrai yra poreikis dirbti viršvalandžius. Galbūt mažesnės pajamos taip pat gali užtikrinti kokybišką gyvenimą? Juk tuomet daugiau laiko galėsite skirti sau, savo šeimai ir draugams.

3. Norėčiau, kad būčiau pakankamai drąsus kalbėti apie savo jausmus.

Daugelis žmonių slopina savo emocijas, ir tokiu būdu stengiasi išvengti konfliktų. Deja, emocijų slopinimas gali sukelti psichines ligas.

Mes negalime kontroliuoti kitų žmonių reakcijos, tačiau neturėtume slopinti savo emocijų. Dažnai bijome pasakyti, ką iš tiesų galvojame, nes baiminamės, kad tai gali pakenkti santykiams su aplinkiniais. Vis dėlto, gana dažnai nutinka priešingai: kai nekalbame apie tai, ką iš tiesų galvojame, tai gali smarkiai pakenkti santykiams su aplinkiniais.  Maža to, nuolat apsimetinėdami sukuriame ne tokius santykius, kokių iš tiesų norėtume.

4. Norėčiau, kad būčiau palaikęs ryšius su draugais.

Dažnai nesusimąstome apie tai, kiek daug mums reiškė mūsų draugai, kol neatsiduriame mirties patale. Dauguma mūsų taip susitelkę į save, kad paprasčiausiai pamiršta puoselėti tikras draugystes. Daugybė žmonių miršta apgailestaudami, kad savo draugams neskyrė pakankamai laiko.

Žinoma, dauguma žmonių gyvena įtemptą gyvenimą, kuriame lengva prarasti ryšį su draugais. Vis dėlto, mirties patale atsigręžiama į tai, kas iš tiesų buvo svarbu. Pinigai ar statusas nebėra svarbūs. Lieka svarbūs tik du dalykai: meilė ir santykiai su kitais žmonėmis.

5. Norėčiau, kad būčiau leidęs sau būti laimingu.

Dauguma žmonių nė neįsivaizduoja, kad laimė iš tiesų tėra pasirinkimas. Mus riboja mūsų pačių įpročiai ir įsitikinimai, kuriuos bet kada galime pakeisti. Vis dėlto, gana dažnai neleidžiame sau to padaryti. Nuolatos galvojame apie tai, kad nesame pakankamai gražūs ar protingi. Nuolatos siekiame kažko geresnio, tačiau pamirštame, kad galime būti laimingi čia ir dabar. Turėtumėte pagalvoti, ar tikrai negalite sau leisti jaustis laimingi būtent šią akimirką.

Kai gulite mirties patale, visai nesvarbu, ką apie jus galvoja kiti. Gyvenimas yra pasirinkimas. Tai – JŪSŲ gyvenimas. Pasirinkite sąmoningai ir išmintingai. Rinkitės džiaugsmą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:53 Receptai – Patiekalai Keistos formos pyragas be kepimo nustebins kiekvieną!
Tai yra paprasčiausias ir greičiausias pyragas be kepimo, kurį visada galite gaminti su savo šeimos nariais. Keistos formos pyragas nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo alergijos
Alergija liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo alergijos, alergija, alergijos gydymas, alergijos receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau