Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Spalio » 25

Beninas - Po kelias savaites trukusio potvynio žuvo daugiau kaip 40 žmonių, 1 300 šeimų buvo priverstos palikti namus

Nuo šių metų rugsėjo mėnesio Benine dėl potvynių žuvo daugiau kaip 40 žmonių ir buvo sugriauta šimtai namų.

Benino Raudonojo Kryžiaus ir Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos (IFRC) duomenimis, 2022 m. rugsėjį Benine iškrito daug kritulių.

Kelios upės, tarp jų Mono, Oueme ir Nigeris, išsiveržė iš krantų. Padėtį pablogino vandens išleidimas iš Nagbeto užtvankos Toge.

Aukštas Nigerio upės vandens lygis taip pat sukėlė didelius potvynius kaimyniniame Nigeryje, kur žuvo daugiau kaip 160 žmonių, ir Nigerijoje, kur 1,3 mln. žmonių buvo priversti palikti namus ir 603 žuvo.

Potvyniai užfiksuoti 27 Benino savivaldybėse (iš 77), nuo kurių nukentėjo tūkstančiai žmonių. Dešimt labiausiai nukentėjusių savivaldybių: Atieme (20 326 žmonės), Bonou (20 519), Karimama (15 087) ir Zagnanado (6584). Kiti dideli smūgiai buvo užfiksuoti Vesse (124 aukos), Savalu (1590), Zogbodome (1683), Tchauru (850), Dangbo (2700) ir Ze (1807).

Benino nacionalinės civilinės saugos agentūros (ANPC) duomenimis, dėl potvynio žuvo 41 žmogus, 3 dingo be žinios.

Nukentėjo daugiau nei 73 000 žmonių, vanduo apgadino beveik 1 400 namų, iš kurių mažiausiai 670 buvo visiškai sugriauti. Apie 1328 šeimų liko be pastogės, nes jų namai buvo apgadinti ar sugriauti. Taip pat buvo užtvindyta daugiau kaip penkiasdešimt pradinių mokyklų ir keliolika koledžų, uždaryta 11 sveikatos centrų.

Buvo užfiksuoti dideli gyvulių nuostoliai, užlieta apie 18 769 hektarų pasėlių ir žemės ūkio paskirties žemės.

Raudonasis Kryžius pranešė apie didelę žalą keliams, tiltams ir užtvankoms, kuri gali turėti įtakos bendruomenės pragyvenimo šaltiniams ir socialinei bei ekonominei struktūrai, taip pat apriboti žmonių judėjimą ir pagalbos agentūrų prieigą.

Šių metų rugpjūtį potvynis jau buvo užklupęs dalį šalies teritorijos. 2022 m. rugpjūčio 15 d. civilinė sauga pranešė apie Klu upės išsiliejimą Gobados vietovėje, Savalu komunoje, Kolino departamente. Buvo sugriauta keliolika namų, daugiau nei šimtas žmonių liko be pastogės, pranešė civilinė sauga. Žiniasklaida, remdamasi vietos valdžios institucijomis, pranešė, kad žuvo 2 žmonės, buvo apgadinti arba sunaikinti pasėliai, keliai ir tiltas. Kai kurios regiono dalys yra atkirsti ir nepasiekiami keliais. Pranešama, kad regione lijo nedaug, nors kai kuriose šalies dalyse maždaug nuo rugpjūčio vidurio lijo smarkios liūtys.

Rugpjūčio 29 d. Tarptautinė Raudonojo Kryžiaus pagalbos federacija pranešė, kad dėl smarkių liūčių keliuose šalies miestuose kilo potvyniai. Rugpjūčio viduryje Zagnanade išsiliejo Ueme upė. 2022 m. rugpjūčio 26 d. išsiliejusi upė apgadino tiltą ir kelio jungtį netoli Nikės.

Tikroji Žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanala:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.03.2018 laikas 17:13 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais

Receptai su juoduoju serbentu. Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais. Juodasis serbentas liaudies medicinoje, juodaisiais serbentais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina.

...

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:25 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 11:32 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (blindė, šalpusnis, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: blindės žievė, šalpusnio lapai, raudonėlis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau