Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Spalio » 26

Medžių žiedai leidžia suprasti apie niokojančias radiacijos audras

Kvynslando universiteto tyrimas atskleidė naują paslaptingo, nenuspėjamo ir potencialiai pražūtingo astrofizikinio reiškinio pobūdį.

UQ Matematikos ir fizikos mokyklos daktaro Benjamino Pope'o (Benjamin Pope) vadovaujama komanda pritaikė pažangiausius statistinius duomenis tūkstantmečių senumo medžių duomenims, kad sužinotų daugiau apie radiacijos "audras", rašo phys.org.

"Šie didžiuliai kosminės spinduliuotės pliūpsniai, vadinami Mijakės įvykiais, pasitaiko maždaug kartą per tūkstantį metų, tačiau neaišku, kas juos sukelia, - sakė daktaras Pope'as.

"Pagrindinė teorija teigia, kad tai yra didžiuliai Saulės žybsniai. Turime sužinoti daugiau, nes jei vienas iš jų įvyktų šiandien, jis sunaikintų technologijas, įskaitant palydovus, interneto kabelius, tolimojo elektros tiekimo linijas ir transformatorius. Poveikis pasaulinei infrastruktūrai būtų neįsivaizduojamas."

Įveskite kuklų medžio žiedą.

Pirmasis autorius Qingyuan Zhang, UQ matematikos bakalauro studijų studentas, sukūrė programinę įrangą, skirtą analizuoti visus turimus medžių žiedų duomenis.

"Kadangi galima suskaičiuoti medžio žiedus ir nustatyti jo amžių, taip pat galima stebėti tūkstančius metų senumo istorinius kosminius įvykius", - sakė J. Zhangas. "Kai radiacija patenka į atmosferą, susidaro radioaktyvioji anglis-14, kuri prasiskverbia per orą, vandenynus, augalus ir gyvūnus, o medžių žieduose susidaro metinis radiacijos įrašas. Mes modeliavome pasaulinį anglies ciklą, kad rekonstruotume šį procesą per 10 000 metų laikotarpį ir taip suprastume Mijakės įvykių mastą ir pobūdį."

Iki šiol buvo paplitusi teorija, kad Mijakės reiškiniai yra milžiniški Saulės žybsniai.

"Tačiau mūsų rezultatai tai paneigia", - sakė M. Zhangas. "Parodėme, kad jie nesusiję su Saulės dėmių aktyvumu, o kai kurie iš tikrųjų trunka vienerius ar dvejus metus. Galbūt stebime ne vieną momentinį sprogimą ar žybsnį, o tam tikrą astrofizinę "audrą" ar protrūkį."

Dr. Pope'as sakė, kad tai, jog mokslininkai tiksliai nežino, kas yra Mijakės reiškiniai, ir kaip numatyti jų pasireiškimą, kelia didelį nerimą.

"Remiantis turimais duomenimis, yra maždaug vieno procento tikimybė, kad per ateinantį dešimtmetį pamatysime dar vieną tokį reiškinį. Tačiau mes nežinome, kaip jį numatyti ir kokią žalą jis gali sukelti. Šie šansai kelia didelį nerimą ir sudaro pagrindą tolesniems tyrimams", - apibendrino jis.

Tyrimas paskelbtas žurnale "Proceedings of the Royal Society A", o jį atlikti padėjo matematikos ir fizikos bakalauro studijų studentai Utkaršas Šarma (Utkarsh Sharma) ir Džordanas Denisas (Jordan Dennis). 

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko dalinkitės.

paranormal.lt

Sudėtinis vaizdas, kuriame matyti medžio žiedas ir liepsnos - UQ tyrėjai, siekdami paneigti paplitusią teoriją apie Mijako įvykius, naudojo medžių žiedų duomenis pasauliniam anglies ciklui modeliuoti. Credit: The University of Queensland

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 11:22 Receptai – Patiekalai Gudobelė ir paprastoji sukatžolė gydo stenokardija

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: Sausos gudobelės uogos, Džiovinta sukatžolė, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 09:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas

Batams nutrynus kojas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas, kojų nutrynimas, receptai kojoms, nutrintos, kojos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau