Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 28

Kodėl ryte naudinga išgerti stiklinę vandens su citrina?

Tai, kad citrinos yra labai naudingos sveikatai bei pagerina įvairių patiekalų skonį - niekam ne paslaptis. Pastaruoju metu gydytojai ir dietologai ryte, prieš pusryčius, pataria išgerti 1 stiklinę vandens su citrina. Teigiama, jog šis gėrimas ryte žvalina ne prasčiau nei kava. Kuo dar naudingas šis gėrimas?

Valo organizmą

Ryte, prieš pusryčius, išgerta stiklinė vandens su citrina iš organizmo išvalo toksinus ir žalingąsias medžiagas. Citrinos yra labai rūgščios, tačiau, kai jos patenka į žmogaus organizmą, įvyksta sudėtinga biocheminė reakcija, todėl žmogaus organizme rūgščių ir šarmų balansas pakinta ir jis tampa labiau šarminis. Citrinos sultys gerina kepenų veiklą, kurios pradeda aktyviau šalinti toksinus, o vanduo šias medžiagas išplauna iš organizmo.

Gerina žarnyno darbą

Vandens gėrimas su citrina stimuliuoja žarnyno peristaltiką, padeda organizmui visą dieną geriau perdirbti maistą. Vanduo su citrinomis apsaugo nuo meteorizmo (pilvo pūtimo) ir dažno vidurių užkietėjimo.

Kodėl ryte naudinga išgerti stiklinę vandens su citrina?

Padeda mažinti svorį

Jei norite greičiau mažinti svorį, organizme reikia pagausinti šarminių medžiagų kiekį, nes visos cheminės reakcijos žymiai geriau vyksta šarminėje terpėje. Vanduo su citrina žmogaus organizme skatina šarminės terpės susidarymą. Taip pat citrinose yra pektinų - tirpių skaidulų, efektyviai malšinančių alkio jausmą.

• Vanduo su citrinomis skatina šlapimo išsiskyrimą, todėl patariama gerti besiskundžiantiems įvairių kūno vietų patinimais. Be to, jei vietoje puodelio arbatos ar kavos su pienu ir cukraus išgersite vandens su citrina, suvartosite mažiau kalorijų.

Nuramina sudirgusį skrandį

Jei vakare atsigulėte miegoti su pilnu skrandžiu, tai ryte galite prabusti kamuojami rėmens ar pilvo pūtimo. Tokiais atvejais nemalonius pojūčius gali nuslopinti karšto vandens stiklinė su citrinos sultimis, nes šis gėrimas mažina skrandžio sulčių rūgštingumą, o gėrime esančios kalio druskos numalšina pykinimo priepuolius.

Kodėl ryte naudinga išgerti stiklinę vandens su citrina?

KAIP TAISYKLINGAI GERTI VANDENS SU CITRINA?

Variantų, kaip paruošti vandens gėrimą su citrinomis, yra nemažai. Vieni pataria vandens gerti su citrinos sultimis, kiti su keliomis citrinos skiltelėmis. Optimaliausias gėrimo receptas:

• 100 ml vandens reikia įpilti 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių;

• taip pat galima 1 stiklinėje vandens šaukštu sumaigyti dvi citrinos skilteles;

• vanduo turi būti šiltokas;

• gerti reikia ryte, prieš pusryčius.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.12.2017 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (beržo, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: beržo lapų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 13:31 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus

Peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus, receptai peršalus, peršalimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:15 Receptai – Patiekalai Bulvių kaukė Įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Didelė bulvė, Pienas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau