Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 29

Kaip maitintis po antibiotikų kurso?

Susirgus infekcinėmis ligomis, tenka vartoti antibiotikų, kurie ne tik padeda greičiau pasveikti, bet ir gali pakenkti virškinamajam traktui.

Gydytojai paskiria žalingąjį antibiotikų poveikį švelninančių preparatų, tačiau mes ir patys pradėję vartoti probiotikų galime padėti virškinamajam traktui atkurti sunaikintą naudingąją mikroflorą. Verta atminti, kad pradėjus vartoti šių produktų, nereikia nustoti vartoti vaistų, nes probiotikai švelnina žalingąjį antibiotikų poveikį.

• Antibiotikai stipriai veikia žarnyno mikroflorą, jame sunaikina ne tik blogąsias, bet ir naudingąsias bakterijas. Malšindami žalingąjį antibiotikų poveikį, vartokite maisto produktų, kiuriuose yra negrubių maistinių skaidulų ir inulino. Šios medžiagos organizme padeda išlaikyti gerą bakterijų balansą.

Kokį maistą valgyti vartojant antibiotikus?

Pats naudingiausias probiotikas - rauginti kopūstai. Naudingi probiotikai, kurių patariama vartoti geriant antibiotikus, tai kepti obuoliai, kefyras, naminis jogurtas, grietinė.

Naudingąją žarnyno mikroflorą taip pat pagerina bulvinės saulėgrąžos, bananai, svogūnai ir česnakai. Tiesa, būtina būti atsargiems ir šių produktų kiekvieno vartoti ne pernelyg daug. Atminkite, kad šie patarimai - bendri, jie gali skirtis individualiai ir priklausyti nuo to, kiek stipriai antibiotikai pažeidė virškinamojo trakto darbą.

Jei baigėte vartoti antibiotikus

Kai baigsite gydytis antibiotikais, būtina organizmui įveikti žalingąjį šių preparatų poveikį. Tokiais atvejais būtina vartoti probiotikų, kurie pagerina virškinamojo trakto darbą. Specialistai pataria vartoti kelis ar visus produktus iš šio probiotikų sąrašo:

• rauginti kopūstai;

• artišokai;

• špinatai;

• nešlifuotos kruopos;

• natūralus jogurtas;

• kefyras;

• termiškai apdirbti vaisiai ir daržovės;

• briuseliniai kopūstai;

• petražolės;

• šaltalankių uogos.

Ypač svarbios yra šaltalankių uogos. Jei šaltalankių vartosite reguliariai, bet saikingai, jos pagerins sutrikusį virškinamojo trakto darbą, pagreitins medžiagų apykaitą, padės gydyti gastritą, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę bei malšins rėmenį. Su šaltalankių uogomis galima virti arbatą, kompotą ar kisielių.

Šaltalankių aliejaus prieš miegą patariama išgerti po 1 valgomąjį šaukštą, nes aliejus ne tik gydo žarnyną, bet ir pagerina jo veiklą.

Kokių produktų reikia atsisakyti?

Vartojant antibiotikus ir juos baigus vartoti patariama kurį laiką atsisakyti:

• greipfrutų;

• alkoholio;

• mielių ir cukraus. Tai reiškia, jog kurį laiką teks atsisakyti miltinių gaminių ir saldumynų.

Šie produktai neleidžia organizmui tinkamai įsisavinti antibiotikų bei gali sukelti nemalonius pojūčius: pykinimą, pilvo skausmus ir net sutrikdyti širdies ritmą. Gydymas antibiotikais gali sukelti mielinę infekciją (kandidozę), miltiniai gaminiai ir saldumynai šią situaciją dar labiau pablogina.

Šaltalankių arbata

• 80 g trintų šaltalankių uogų;

• 50 g kriaušių;

• 60 g džiovintų abrikosų;

• 1 citrinos skiltelės;

• 40 g trintų kriaušių;

• 5 g čiobrelių.

Į arbatinuką suberkite ir supilkite gabalėliais supjaustytas kriaušes, šaltalankių ir kriaušių tyrę, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite čiobrelio šakelę, leiskite nusistovėti. Arbatą patiekite su džiovintais abrikosais ir citrinos skiltelėmis.

Žaliosios salotos su artišokais ir keptais batatais (saldžiosiomis bulvėmis)

• 60 g keptų batatų;

• 30 g čeri pomidorėlių;

• 30 g žaliųjų salotų lapų;

• 60 g konservuotų artišokų;

• baltųjų ir juodųjų sezamo sėklų.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro. Registruokitės.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas. Nepykite komentatoriai, bet komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar
PASKUTINĖS NAUJIENOS:
28.11.2022 laikas 19:45 JK priežiūros institucija priekaištauja "Pfizer" generaliniam direktoriui dėl "klaidinančių" pareiškimų apie "Covid" vakcinas vaikams
Jungtinės Karalystės farmacijos priežiūros institucija priekaištavo "Pfizer" generaliniam direktoriui Albertui Bourlai (Albert Bourla) už "gėdingai klaidinančius" pareiškimus apie vaikams skirtas "Covid" vakcinas....

Skaityti daugiau

28.11.2022 laikas 19:28 Brazilijos kariškiai paskelbė Bolsonaro "tikruoju Brazilijos prezidentu" - Medijos užtemimas

Brazilijos kariškiai parodė savo paramą Brazilijos žmonėms ir paskelbė Bolsonaro "tikruoju Brazilijos prezidentu" po to, kai paaiškėjo, kad rinkimai buvo suklastoti.

Skaityti daugiau

28.11.2022 laikas 14:55 Prieš ir po: Adamas Schiffas atsisako įsipareigoti liudyti Kongrese (po D.Trumpo)

Demokratas Adamas Šifas (Adam Schiff) daug metų stūmė suklastotą, Hillary Clinton (Hillary Clinton) finansuotą Steele'o dosjė, žinodamas, kad tai visiškas melas, finansuojamas demokratų.

Skaityti daugiau

28.11.2022 laikas 21:51 Receptai | Patiekalai Neįprastas skanėstas arbatai (gaminsiu Naujųjų metų išvakarėse)
Tai ne tik pyragas, bet ir tikras skanėstas! Tai neįprastas, originalus ir labai skanus skanėstas. Jį lengva paruošti ir pagaminti, be to, jis atrodo gražiai ir šventiškai! Dalinuosi šiuo receptu su jumis.

Skaityti daugiau

28.11.2022 laikas 21:31 Receptai | Patiekalai Subtilus keksiukas arbatai (pagaminu per 10 minučių)
Šis keksas tarsi tirpsta burnoje! Drėgnas, švelnus, orus ir labai skanus. Pagaminti šį patiekalą užtrunka 10 minučių (tiesiog viską sumaišau ir pašaunu į orkaitę)! Privalote tai išbandyti. Dalinuosi receptu.

Skaityti daugiau

27.11.2022 laikas 21:02 Receptai | Patiekalai Blynai iš kopūstų? Nustebsite kaip fantastiškai gerai pavyksta!
Nors kopūstas ir nėra toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Todėl verta turėti galvoje bent jau du patiekalus, kuriems būtų galima sunaudoti vieną kopūstą. Žinoma, tai galėtų būti pap...

Skaityti daugiau