Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Lapkričio » 5

Moteris iš Ispanijos penkis kartus sirgo vėžiu ir išgyveno. Tai gali padėti rasti naujų vėžio gydymo būdų

Ispanijos gydytojai susidūrė su neeiliniu atveju. 36 metų pacientei ne kartą buvo diagnozuoti piktybiniai navikai įvairiose kūno vietose, tačiau kiekvieną kartą jie išnykdavo savaime. Dabar jiems pavyko atskleisti jos neįtikėtinos sveikatos paslaptį, kuri pasirodė esanti stebėtinai grėsminga, nes ši moteris apskritai neturėjo gimti.

Viena moteris Ispanijoje gimė silpnos sveikatos: ankstyvoje vaikystėje jai buvo diagnozuotas vėžys ir kas kelerius metus "atsirasdavo" naujas vėžys, kuris po kurio laiko išnykdavo savaime. Iš viso per mažiau nei keturis dešimtmečius jos organizme atsirado 12 navikų, iš kurių bent penki buvo piktybiniai.

Joks kitas žmogus nebūtų išgyvenęs tiek daug skirtingų tipų auglių skirtingose kūno dalyse: net jei organizmas ar gydytojai būtų susidoroję, tarkime, su karcinoma, sarkoma tikrai būtų pražudžiusi nusilpusį organizmą. Tačiau ši neįtikėtina moteris išgyveno visus ją ištikusius sunkumus ir, nepaisant kelių įgimtų patologijų, pavyzdžiui, mikrocefalijos, gyvena palyginti normalų gyvenimą.

Siekdami suprasti, kodėl pacientė yra tokia neįtikėtinai atspari vėžiui, Nacionalinio vėžio tyrimų centro (Ispanija) mokslininkai ištyrė iš moters paimtą kraujo mėginį, ieškodami "lūžių" genuose, kurie dažniausiai siejami su paveldimu vėžiu.

Keista, bet jie nerado nė vieno, tačiau rado kai ką įdomesnio: MAD1L1 geno, kuris mūsų organizme yra atsakingas už tinkamą ląstelių dalijimąsi, mutaciją. Kai šis genas "sugenda", atsiranda aneuploidinės ląstelės, kuriose yra "neteisingas" chromosomų skaičius. Būtent šios pacientės beveik trečdalis visų kraujo kūnelių turėjo ne 46 chromosomas, kaip įprastų žmonių, bet viena chromosoma mažiau ar daugiau. 

Kaip ir beveik bet kuris kitas genas, MAD1L1 mūsų organizme turi dvi kopijas: vieną paveldėtą iš tėvo, kitą - iš motinos. Gyvūnų modeliuose mokslininkai nustatė, kad "sulaužius" dvi geno kopijas vienu metu, organizmas žūsta jau embriono stadijoje. Tačiau priešais juos sėdėjo moteris gana gyva, kuri mutavo abu genai MAD1L1, "padovanojo" jį ir baisus pažeidžiamumas ir stulbinantis atsparumas piktybiniams navikams.

Tyrėjai spėja, kad nuolat susidurdamas su ląstelėmis, turinčiomis netinkamą chromosomų skaičių, moters organizmas visada buvo "budrus", todėl atsiradus kitai "netinkamai" ląstelei - vėžio ląstelei - prasidėjo itin agresyvus imuninis atsakas, kuris sunaikino besiformuojantį naviką.

Nors nuostabaus paciento patirtis vargu ar bus naudinga kitiems, turintiems bent vieną MAD1L1 geną, tačiau tai, kad chroniškai aktyvi imuninė sistema sugeba sunaikinti ląsteles su nenormaliu chromosomų skaičiumi, yra svarbus atradimas, galintis padėti rasti naujų vėžio gydymo būdų. Kadangi aneuploidija būdinga vėžio ląstelėms, ateityje mokslininkai gali sukurti būdą, kaip į jas nukreipti paciento imuninę sistemą, kad organizmas pats galėtų susidoroti su pavojinga liga.

Tyrimas paskelbtas žurnale "Science Advances".

Vėžys - didžiausia šių laikų rykštė, tačiau ne visiems ji gresia vienodai / © medrechospital.com

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2018 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams
Kojų skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams, Kojų skausmai, kojų skausmas, kojos, kojų gydymas, receptai kojoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

25.08.2019 laikas 12:01 Receptai – Patiekalai Karališkas tortas. Be miltų!

Paprastas skaniausio, Karališko torto receptas. Be gramo miltų! Kartą paragavę “Karališko torto” kito deserto nebenorėsite!

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:25 Receptai – Patiekalai Lietiniai su varške
Gaminame namuose. Lietiniai su varške. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau