Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 15

Svogūnai, aliejus ir žolelių uogienė nuo slogos bei bronchito

Rudenį ir žiemą mūsų dažnai tyko slogos, bronchitai, laringitai. Ką daryti, jei liga vis dėlto užklupo?

Sloga mane vargino nuo vaikystės, gydžiausi visaip, bet vis vien liga perėjo į lėtinę formą: ir žiemą, ir vasarą nosis būdavo drėgna.

Kartą, vartydama liaudies medicinos žurnalą, radau gana paprastą receptą, kaip gydyti lėtinę slogą: svogūnas ir augalinis aliejus. Nusprendžiau pabandyti. Gydžiausi du su puse mėnesio ir visiems laikams pamiršau apie savo rūpestį.

Beje, tas receptas padėjo mano draugės 8-ečiam sūnui, tik gydymui prireikė mažiau laiko - 3 savaičių.

uogienės, sloga, bronchitas, liaudies medicina, svogūnai

Receptas: paimkite vidutinio dydžio svogūno galvutę, sutarkuokite su smulkia tarka, vandens vonelėje pašildykite 1 stiklinę augalinio aliejaus ir iškart užpilkite juo sutarkuotą svogūną. Stiklainį su šia priemone šiltai įvyniokite ir laikykite ne mažiau kaip 8 valandas.

Vatos pagaliuką sudrėkinkite paruoštu aliejumi ir kelis kartus per dieną pavalykite nosies gleivinę.

Dar norėčiau pasiūlyti gydomosios uogienės receptą, kuri gerai padeda vaikams ir suaugusiems, sergantiems peršalimo ligomis, bronchitu ir net pneumonija.

1 stiklinę erškėčių ir 1 stiklinę putinų užpilkite 2 I verdančio vandens, parą laikykite šiltoje vietoje, paskui užvirkite, bet nevirkite, įberkite po 2 valgomuosius šaukštus žemuogių lapų ir vaiskočių, liepų ir šeivamedžių žiedų, šalpusnių, čiobrelių, jonažolių žiedų ir lapų, įdėkite 1 kiaulpienių šaknį ir 200 g žiedų. Mišinį laikykite parą, nukoškite, įdėkite cukraus - 2 kg į 1 I ištraukos (diabetikams 1 kg fruktozės į 1 I ištraukos), užvirkite, tada dar įdėkite 1-2 valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties.

Virdami stenkitės toli nenueiti nuo viryklės, nes uogienė greitai užverda. Virinti jos nereikėtų, tiesiog iškart išpilstykite į pasterizuotus stiklainius ir uždarykite su dangteliais. Vaistą vartokite po 1 valgomąjį šaukštą, išmaišius stiklinėje vandens.

Kad nesušalčiau šaltu žiemos oru, rytą pradedu nuo arbatos su imbieru. 1/2 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių užpilu verdančiu vandeniu, įdedu citrinos skiltelę, truputį palaikau, kad nusistovėtų, ir geriu karštą ryte arba dieną. Imbierų arbata yra truputį aštraus skonio, bet citrina suteikia gėrimui ypatingo aromato. Arbatą galima pagardinti mažu šaukšteliu medaus.

Gėrimas ne tik varinėja kraują gyslomis, bet ir puikiai veikia virškinimą. Savaitę pavartojus imbierų arbatą, žarnynas veikia kaip laikrodis, nebešąla rankos ir kojos. Puiki žiemos arbatėlė!

Linkiu visiems sveikatos!

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2017 laikas 14:25 Receptai – Patiekalai Svogūnas laringitui gydyti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: svogūnas, cukrus, vanduo

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 08:52 Receptai – Patiekalai Svogūnas, žąsų taukai gydo bronchitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Svogūnas, Žąsų taukai

Skaityti daugiau

29.07.2019 laikas 12:41 Receptai – Patiekalai Tokių sausainių iš varškės niekada nežino!
Gaminame namuose. Sausainiai iš varškės. Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau