Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 17

Ligos kvapas. Kokius kvapus skleidžia sergantis žmogaus kūnas?

Pasak mokslininkų, žmonės sau antrąją pusę pasirenka pagal kūno kvapų. Manoma, kad uoslė padeda sau pasirinkti tinkamiausių partnerį. Juk žmogus sugeba išskirti medžiagas, kuriomis susidomi priešingos lyties atstovai. Visgi, būna atvejų, kad kūno skleidžiamus kvapus reikia įvertinti, kaip nelaimės siunčiamus signalus, nes jie gali perspėti apie sunkias ligas.

Pasak medikų, kai kurios ligos turi savitų, tik joms būdingą kvapą. Kokius kvapus skleidžia ligos ir į ką reiktų atkreipti dėmesį?

Išbandymas uosle

Gydytojai jau nuo seno vartoja nemalonų, žmogaus kūno skleidžiamą kvapą, kaip pirminę įvairių ligų diagnostiką. Juk nemalonus kūno kvapas tarsi pažymi, kad žmogaus organizme sutriko kažkokie meta-boliniai procesai. Ant odos apsigyvenusios bakterijos „išstumia“ prieš tai buvusias „sveikąsias“ bakterijas, o naujųjų bakterijų gyvensenos produktai skleidžia kitokį kvapą.

Skleidžia acetono kvapą

Jei žmogaus prakaitas įgauna acetono kvapą, reikia pasitikrinti galimas įvairias patologijas. Tai:

• įvairios endokrininės patologijos, kurios susijusios su cukriniu diabetu;

• virškinamojo trakto sutrikimai;

• inkstų ir kepenų veiklos sutrikimai;

• požymis, jog žmogaus kūne gausu įvairių žalingųjų mikrobų, bakterijų ir virusų.

Šios patologijos išbalansuoja žmogaus organizmą, todėl jo veikla sutrinka. Acetono kvapas dažniausiai sklinda nuo sergančiųjų cukriniu diabetu kūno. Susirgus cukriniu diabetu, vystosi insulino nepakankamumas, gliukozė skaidosi prasčiau, o gliukozės perteklius pakeičia kraujo sudėtį, pablogina medžiagų apykaitos procesus, todėl žmogaus organizme atsiranda daugiau ketono kūnelių. Žmogaus organizmas šiuos kūnelius bando aktyviai pašalinti su prakaitu, todėl ir atsiranda aštrus acetono kvapas. Tokia būsena yra labai pavojinga, nes dažnai perspėja apie gresiančią diabetinę komą.

• Jei sutrinka inkstų veikla, nuo kūno taip pat gali sklisti acetono kvapas. Tokiais atvejais gali atsirasti 

ir kiti inkstų ligų simptomai: įvairių kūno vietų patinimai, šlapinimosi sutrikimai, skausmai juosmens plote, padidėjęs kraujospūdis, iš burnos sklindantis acetono kvapas.

• Jei nuo kūno sklindant acetono kvapui dar ir sparčiai mažėja kūno svoris, nors apetitas ir nepablogėja bei atsiranda dirglumas ir nemiga, tai gali perspėti apie skydliaukės sutrikimus.

Katės kvapas

Kartais nuo žmogaus sklinda kačių išmatų kvapas. Tokiais atvejais žmogaus organizmas taip pat perspėja apie galimus sutrikimus:

• susirgus kepenų ir inkstų ligomis;

• susirgus endokrininės sistemos ligomis;

• sergant plaučių tuberkulioze;

• sparčiai didėjant kūno svoriui;

• sutrikus virškinamojo trakto darbui.

Gana dažnai nuo žmogaus kūno sklinda kačių išmatų kvapas, kai sutrinka inkstų veikla, nes sutrikus inkstų veiklai nukenčia visi vidaus organai ir sistemos. Beje, tokiais atvejais kačių išmatų ir šlapimo kvapas būna tiek stiprus, kad jo nei dezodorantai, nei kitos priemonės nuslopinti negali. Taip atsitinka todėl, kad baltymų irimo produktus iš organizmo šalina prakaito liaukos. Gydytojai tokiais atvejais įvardina lėtinį nefritą, pielonefritą ir uremiją.

Acto kvapas

Kartais žmogaus prakaitas skleidžia acto kvapą. Tokiais atvejais žmogus dažniausiai pradeda žymiai gausiau prakaituoti. Prakaitas skleidžia acto kvapą dėl įvairių priežasčių:

• susirgus endokrininės sistemos ligomis;

• kai organizme trūksta vitaminų B ir D;

• susirgus infekcinėmis - uždegiminėmis plaučių ligomis;

• sergant mastopatija.

Endokrininės sistemos sutrikimų priežastis gali būti jodo trūkumas organizme. Dėl šios priežasties nuo žmogaus kūno tuoj pat pradeda sklisti nemalonus kvapas.

Pagal acto kvapą nustatyti plaučių tuberkuliozę gana nesunku, nes tokiais atvejais atsiranda ir kiti simptomai: vos ne nuolatinis kosulys, padažnėjęs nuovargis, bendras kūno silpnumas ir pakilusi kūno temperatūra. Į tokį kvapą būtina atkreipti dėmesį moterims, nes jis gali perspėti ir apie galimas krūtų ligas.

Kiti variantai

Kai tik pakinta kūno kvapas, būtina tuoj pat kreiptis į gydytojus, nes įvairus kūno kvapas perspėja apie įvairias, neretai sunkiai gydomas patologijas.

Žuvies kvapas

Jei nuo kūno sklinda žuvies kvapas, tai perspėjimas, jog organizme sutriko medžiagų apykaita.

Puvimo ar salstelėjęs kvapas

Toks kvapas nuo kūno sklinda susirgus difteritu.

Šlapio avies kailio kvapas

Sutrikus antinksčių darbui, nuo kūno gali sklisti šlapios avies kailio kvapas.

Sieros vandenilio kvapas

Toks kvapas nuo žmogaus kūno gali sklisti susirgus dispepsija (virškinamojo trakto sutrikimo liga) ar skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opalige.

Pūvančios mėsos kvapas

Susirgus onkologinėmis ligomis nuo žmogaus kūno gali sklisti pūvančios mėsos kvapas.

Senatvės kvapas

Toks kvapas gali atsirasti žmogaus kūne sutrikus hormonų apykaitai.

Supuvusių obuolių kvapas

Tai kvapas prieš hipoglikeminę komą, kai ligonį būtina skubiai paguldyti į ligoninę.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau