Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 6

Indonezijos parlamentas pritarė teisės aktui, draudžiančiam nesantuokinius lytinius santykius

Indonezijos parlamentas antradienį pritarė teisės aktams, kuriais būtų uždrausti ikivedybiniai lytiniai santykiai ir padaryti kiti esminiai baudžiamojo kodekso pakeitimai, o kritikai mano, kad tai yra žingsnis atgal į šalies laisves.

Po to, kai prieštaringai vertinamas naujasis Baudžiamasis kodeksas per plenarinę sesiją gavo daugumą įstatymų leidėjų balsų, rūmų pirmininko pavaduotojas Sufmi Dasco Ahmadas (Sufmi Dasco Ahmad ) trenkė plaktuku, taip duodamas ženklą, kad tekstas patvirtintas, ir sušuko "teisėta".

Teisių gynimo grupės protestavo prieš pataisas, smerkdamos pilietinių laisvių suvaržymą ir posūkį link fundamentalizmo daugiausiai gyventojų turinčioje musulmonų šalyje pasaulyje.

"Mes stengėmės kuo geriau atsižvelgti į svarbius klausimus ir skirtingas nuomones, dėl kurių buvo diskutuojama. Tačiau atėjo laikas priimti istorinį sprendimą dėl baudžiamojo kodekso pakeitimo ir palikti kolonijinį baudžiamąjį kodeksą, kurį paveldėjome", - parlamentui sakė teisės ir žmogaus teisių ministras Yasonna Laoly.

Vieni prieštaringiausių naujai priimto kodekso straipsnių yra kriminalizuoti ikivedybinius ir nesantuokinius lytinius santykius, taip pat nesusituokusių porų bendrą gyvenimą.

Taip pat baiminamasi, kad šios taisyklės gali turėti didelį poveikį LGBTQ bendruomenei Indonezijoje, kur homoseksualų santuokos neleidžiamos.

Teisės ir žmogaus teisių ministerijos Baudžiamojo kodekso įstatymo projekto sklaidos grupės atstovas spaudai Albertas Ariesas (Albert Aries) prieš balsavimą gynė pataisas ir teigė, kad įstatymas apsaugos santuokos institucijas.

Jis sakė, kad apie ikivedybinius ir nesantuokinius lytinius santykius gali pranešti tik sutuoktinis, tėvai arba vaikai, taip apribojant pataisos taikymo sritį.

Tačiau teisių gynimo grupės peikė šį teisės aktą kaip moralės policiją, o aktyvistai pasmerkė jį kaip pilietinių ir politinių laisvių varžymą.

Dėl Indonezijos baudžiamojo kodekso, kurio ištakos siekia Olandijos kolonijinius laikus, peržiūros buvo diskutuojama dešimtmečius.

Teisių grupės teigia, kad šie pasiūlymai rodo, jog šalyje, kuri ilgą laiką garsėjo religine tolerancija ir kurios konstitucijoje įtvirtintas sekuliarizmas, vis labiau ryškėja fundamentalizmas.

"Mes einame atgal... represiniai įstatymai turėjo būti panaikinti, tačiau įstatymo projektas rodo, kad užsienio mokslininkų argumentai yra teisingi, kad mūsų demokratija neabejotinai žlunga", - AFP sakė "Amnesty International Indonesia" direktorius Usmanas Hamidas (Usman Hamid).

Pirmadienį apie šimtas žmonių protestavo prieš įstatymo projektą ir išskleidė geltoną plakatą su užrašu "Nepritarti baudžiamojo kodekso pataisos priėmimui", kai kurie ant jo numetė gėlių žiedlapių, kaip tai daroma per laidotuves.

Indonezijos aplinkosaugos grupės WALHI kampanijos dalyvis Abdul Ghofaras (Abdul Ghofar) sakė, kad šie simboliniai veiksmai reiškia visuomenės "sielvartą" dėl artėjančio pataisos priėmimo.

Antradienį prie parlamento pastato planuojama surengti dar vieną protesto akciją, kuria siekiama atmesti naująjį įstatymą.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 11:22 Receptai – Patiekalai Gudobelė ir paprastoji sukatžolė gydo stenokardija

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: Sausos gudobelės uogos, Džiovinta sukatžolė, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:53 Receptai – Patiekalai Keistos formos pyragas be kepimo nustebins kiekvieną!
Tai yra paprasčiausias ir greičiausias pyragas be kepimo, kurį visada galite gaminti su savo šeimos nariais. Keistos formos pyragas nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

02.08.2019 laikas 12:10 Receptai – Patiekalai Vištienos ir moliūgo kotletai

Gaminame namuose. Vištienos ir moliūgo kotletai. Vištienos filė nuplauname, nusausiname ir pjaustome nedideliais gabaliukais. Moliūgo odelę nulupame, minkštimą taip pat pjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus nulupame ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau