Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 6

Rumunija pradeda eksportuoti dujas į Moldovą

Rumunija pradėjo transportuoti dujas į Moldovą, nes ši maža skurdi šalis, besiribojanti su Ukraina, kovoja su energetikos krize.

Šeštadienį dujos pradėtos tiekti dujotiekiu, jungiančiu Jasus Rumunijos rytuose su Moldovos pasienio miestu Ungeniu, pranešė valstybinė naujienų agentūra "Agerpres", remdamasi Rumunijos dujų skirstytoja "Transgaz".

Pirmadienį "Transgaz" atstovai neatsakė į AFP prašymą pakomentuoti situaciją.

2014 m. Rumunija ir Moldova pristatė dujotiekį, kuriuo buvusi sovietinė respublika gali importuoti dujas iš Bukarešto ir sumažinti savo priklausomybę nuo Rusijos tiekimo, tačiau iki šiol juo nebuvo naudojamasi.

Moldova jį prijungė tik 2019 m., kad jis pasiektų jos sostinę Kišiniovą. Kompresorių stotys pradėtos eksploatuoti 2021 m.

43 km (27 mylių) ilgio dujotiekio, iš dalies finansuojamo ES paramos lėšomis, pajėgumas yra apie 1,5 mlrd. kubinių metrų per metus, o tai patenkina metinius Moldovos poreikius.

Moldovos prezidentė Maia Sandu įspėjo, kad dėl karo Ukrainoje jos šaliai šią žiemą gresia "dramatiška energetikos krizė".

Rusijos energetikos milžinė "Gazprom" sumažino dujų tiekimą Moldovai, o šalis nebegali pasikliauti Ukrainos elektros energijos importu po pakartotinių Rusijos oro antskrydžių prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

Anksčiau Ukraina patenkindavo 30 proc. Moldovos elektros energijos poreikio, o likusius 70 proc. elektros energijos tiekdavo Padniestrės, nedidelio separatistinio regiono, šiluminė elektrinė.

Tačiau Rusijos remiami separatistai ten taip pat nutraukė tiekimą likusiai šalies daliai.

Savaitgalį Moldovos ministro pirmininko pavaduotojas Andrejus Spinu (Andrei Spinu) paskelbė, kad Kišiniovas paliks 5,7 mln. kubinių metrų rusiškų dujų, kurias kasdien gauna Padniestrė, Padniestrei.

Mainais už tai regionas turi užtikrinti elektros energijos tiekimą, "Telegram" pranešė A. Spinu.

ES narė Rumunija jau ėmėsi veiksmų, kad Moldovai sumažintomis kainomis parduotų elektros energiją ir malkas, o keliose tarptautinėse donorų konferencijose šalys pažadėjo paremti 2,6 mln. gyventojų turinčią šalį.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.11.2019 laikas 22:16 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai su obuoliais

Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus. Visus ingredientus sumaišome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir pri...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

21.07.2019 laikas 15:19 Receptai – Patiekalai Skanūs kotletai be gramo mėsos. Paprasta, bet kaip skanu!

Avižiniai kotletai. Tokie kotletai gaminami be mėsos, bet tikrai galiu pasakyti, kad jie yra labai skanūs. Paprasta juo gaminti, išeina švelnūs, sotūs su traškia plutele.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau