Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 9

Rusija atsisako gamtinių dujų vamzdyno į Indiją ir Japoniją statybos

Rusijos žiniasklaida neseniai pranešė, kad Rusijos energetinio saugumo fondo vadovas Aleksandras Perovas (Alexander Perov) pareiškė, jog "Gazprom" atsisakė dujotiekių tiesimo Indijoje ir Japonijoje, atsižvelgdamas į politinius ir ekonominius veiksnius.

Gazprom" viceprezidentė Jelena Bulmistrova (Yelena Bulmistrova) spaudos konferencijoje paskelbė, kad dujotiekio iš Rusijos į Indiją statyba atidėta, pavadinusi jį "pernelyg kapitalui imliu maršrutu".

Kaip teigiama pranešime, atsakydamas į "Gazprom" atstovės pareiškimą Perovas sakė: "Derybos dėl gamtinių dujų vamzdynų prasidėjo dar 2017 m., o Indija remia tokių projektų įgyvendinimą. Tačiau nuo pat pradžių buvo aišku, kad projektas turi daug geografinių aspektų. Politinė rizika. Pagrindinė problema susijusi su teritorija, per kurią turi eiti dujotiekis. Todėl galima numatyti, kad "Gazprom", kaip vienas iš projekto dalyvių, turės tokią poziciją, kokia yra dabar. Tinkamai įvertinusi sunkumus, Rusija nenori su tuo sutikti. Programa."

Iranas pirmą kartą pasiūlė idėją tiesti dujotiekį iš Pakistano į Indiją 1996 metais. Tuo metu šalis planavo išleisti 7 mlrd. dolerių, kad nutiestų 2 775 km ilgio gamtinių dujų vamzdyną, kurio dujų šaltinis būtų Pietų Parso gavybos rajonas. Ataskaitoje taip pat teigiama, kad dėl geopolitinių nesutarimų tarp šalių ir Jungtinių Valstijų pasipriešinimo projektas buvo ne kartą atidėtas. 2008 m. Vašingtonas dėl nepasitenkinimo Irano branduoline programa įvedė sankcijas Iranui, o tai dar labiau pablogino padėtį.

Pasak pranešimo, daugybė kivirčų paskatino Indiją pakeisti savo viziją, nutraukti bendradarbiavimą su Iranu ir pradėti kurti alternatyvius vamzdynus iš Turkmėnistano per Afganistaną ir Pakistaną.

Perovas pažymėjo, kad jei visos Indijos idėjos bus įgyvendintos, Rusija susidurs su daugybe iššūkių, nes dujotiekis eis per kalnus Afganistane, o pastarasis yra Jungtinių Valstijų dėmesio centre. Pranešime cituojamas ekspertas pabrėžė: "Visa tai pareikalaus didelių finansinių išlaidų. Šis veiksnys įrodo dabartinės Rusijos tarptautinės energetikos bendrovės pozicijos teisingumą".

A. Bulmistrova taip pat pranešė, kad bendrovė nesvarstys galimybės tiesti 2017 m. pasiūlytą gamtinių dujų vamzdyną iš Rusijos į Japoniją. Pranešime teigiama, kad pagal abiejų šalių viziją 15 000 km ilgio dujotiekis, kainuosiantis 6,7 mlrd. dolerių, sujungs Hokaido ir Sachalino salas.

Perovas pažymėjo, kad pagal dabartinį sprendimą Rusija turės dujų šaltinio problemą: Rusijos dujų telkiniai sunkiai gali paremti tokio didelio masto dvišalį projektą. Pranešime taip pat teigiama, kad, ekspertų nuomone, siekdamas kompensuoti galimus nuostolius dėl neįgyvendinto plano, "Gazprom" turi apsvarstyti galimybę plėtoti suskystintų gamtinių dujų projektus Tolimuosiuose Rytuose.

Redaktorius/Xu Shengpeng, Seetao,

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 11:45 Receptai – Patiekalai Žagarėliai. Skanių žagarėlių receptas
Pasigaminkime skanius žagarėlius. Skanių žagarėlių receptas. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 17:05 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kurtumo gydymui
Kurtumas liaudies medicinoje, Kurtumas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

29.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos vištų blauzdelės: majonezo marinatas
Gaminame. Keptos vištų blauzdelės. Orkaitėje keptos vištų blauzdelės receptas. Į dubenėlį dedame majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius ir užmaišome marinatą. Skanaus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau