Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 19

Ispanijoje priimtas teisės aktas dėl menstruacijų atostogų moterims, patiriančioms mėnesinių spazmus

Praėjusį ketvirtadienį Ispanijos įstatymų leidėjai žemesniuosiuose rūmuose pritarė įstatymo projektui, pagal kurį moterims, kurias vargina mėnesinių spazmai, būtų suteiktos mokamos medicininės atostogos - jei šis įstatymas būtų priimtas, tai būtų pirmasis toks teisės aktas Europoje.

Ispanijos kairiosios vyriausybės teigimu, šiuo teisės aktu, kuris buvo priimtas 190 parlamentarų balsavus už, 154 - prieš (penki susilaikė), siekiama "sulaužyti tabu" šia tema, praneša France24.

"Mėnesinių tema neturėtų būti laikoma tabu, kažkuo, kas yra tik privatus reikalas, o veikiau kažkuo, ką valstybė ir vyriausybė sprendžia kaip visuomenės sveikatos problemą", - sakė feministinės organizacijos "Georgette Sand" narė Ophélie Latil.

Šiuo metu ši išmoka teikiama Japonijoje, Indonezijoje ir Zambijoje, taip pat keliose kitose šalyse.

Toliau įstatymo projektas bus perduotas Senatui, kuris gali padaryti pakeitimų, o po to grąžinti žemiesiems rūmams, kurie galės priimti įstatymą.

Teisės aktas suteikia teisę darbuotojams, patiriantiems periodinius skausmus, gauti tiek atostogų, kiek jiems reikia, o valstybės socialinės apsaugos sistema, o ne darbdaviai, padengia išlaidas.

Kaip ir mokamų atostogų dėl kitų sveikatos priežasčių atveju, jas turi patvirtinti gydytojas.

Ispanijos lygybės ministrė Irene Montero pasveikino šį žingsnį kaip žingsnį į priekį sprendžiant sveikatos problemą, kuri iki šiol dažniausiai buvo slepiama po kilimu. -France24

"Pripažįstame, kad menstruacijų problemos yra teisės į sveikatą dalis, ir kovojame su stigma ir tyla", - sakė I. Montero agentūrai AFP.

Prancūzų feministės sako, kad tai nepakankamai svarbu.

"Gerai, kad skausmingas mėnesines patiriančios moterys gali pasiimti laisvadienius", - sakė organizacijos "EndoFrance" prezidentė Yasmine Candau. "Tačiau paprasčiausias siūlymas kas mėnesį suteikti kelias laisvas dienas, nesiimant tolesnių priemonių, kurios leistų pradėti gydymą ar priežiūrą, problemos neišspręs ir yra nepakankamas moterims, kenčiančioms nuo skausmingų mėnesinių ir tokių ligų kaip endometriozė."

Rimtai?

"Manau, kad už šio įstatymo slypi geri ketinimai, tačiau aš asmeniškai bijau, kad jis turės neigiamų pasekmių moterims", - sakė feminisčių asociacijos "Osez le Féminisme" (Išdrįsk būti feministe) atstovė Fabienne El-Khoury, kuri teigia, kad šiuo įstatymu "siunčiama žinia, jog skausmas yra normalus, taip moterų skausmas tampa nematomas ir normalizuojamas".

Ką?

Pasak feministės iš Georgette Sand Latil, "jei siunčiame namo moteris, kenčiančias nuo skausmingų mėnesinių, mes tik slepiame problemą, užuot bandę ją spręsti".

Gerai, mes išeiname. Likusią dalį kviečiame skaityti čia.

Nuotrauka: 2022 m. gegužės 17 d. išplatintoje nuotraukoje Ispanijos lygybės ministrė Irene Montero kalba per spaudos konferenciją po savaitinio vyriausybės posėdžio Madride. © Borja Puis de la Bellacasa / La Moncloa / AFP

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Kai pasaulyje, lyg ir nebeliko, ką sugalvoti beprotiško... atsiranda. Skaldyk ir valdyk... Reikia konfliktų, sukiršinimų... Klausymas, o šios feministės, žino pačios ko nori? Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:02 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gastrito

Gastritas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo gastrito, gastritas, gastrito gydymas, gastrito receptai, vaistažolės gastritui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau