Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2023 » Sausio » 1

Įspėjimas! Jokiu būdu nelupkite imbiero

Imbiero šaknis yra žinoma dėl daugybės sveikatai naudingų savybių ir gali būti vartojama įvairiais būdais. Tačiau kodėl imbiero nereikėtų nulupti? Atsakymą rasite mūsų straipsnyje.

Imbiero šaknies nauda žmogaus sveikatai yra nesuskaičiuojama. Tačiau netinkamai paruoštas praranda teigiamas šio gydomojo lobio savybes.

Šis skanus prieskonis sulaukia daug dėmesio, ypač šaltesniais mėnesiais. Imbiere gausu vitaminų C, B5 ir B6, jis yra geras kalio, magnio ir mangano šaltinis. Imbiero arbata ne tik sušildo, bet ir padeda išlikti sveikiems ir energingiems žiemos mėnesiais.

Šis prieskonis taip pat turi priešuždegiminių savybių, gydo virškinimo sutrikimus, stimuliuoja žarnyno veiklą ir gali būti naudojamas pykinimui gydyti bei lengvinti.

Reguliarus imbiero arbatos vartojimas, ypač žiemą, yra puikus būdas užkirsti kelią peršalimo ligų ir gripo plitimui. Imbieras natūraliai stiprina imuninę sistemą ir pasižymi stipriomis antimikrobinėmis savybėmis.

Kita imbiero arbatos savybė - jai ruošti naudojamas imbieras gali būti šviežias. Prieskonius galite sutarkuoti arba supjaustyti griežinėliais ir užpilti karštu vandeniu.

Kodėl nereikia nulupti imbiero?

Daugelis žmonių, gamindami šviežią imbiero arbatą ar imbiero sirupą, gausiai pašalina žievelę. Tačiau ar būtina nulupti imbierą? Ne, nes žievė ne tik valgoma. Tai bene sveikiausia stebuklingojo prieskonio dalis.

Imbiero, kaip ir obuolio, maistingosios medžiagos ir vitaminai susikaupę po žievele. Jei pašalinsite šį sluoksnį, prarasite daug svarbių ir sveikų šaknies savybių. Ant imbiero žievės esančius nešvarumus ar bakterijas lengvai pašalinsite nuplaudami arba patrindami švariu šepetėliu.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2019 laikas 15:52 Receptai – Patiekalai Žaliosios Vištienos Salotos

Gaminame. Žaliosios vištienos salotos Vištieną išverdame su prieskoniais (druska, pipirai, lauro lapai) ir atvėsusią suplėšome juostelėmis. Agurką pjaustome griežinėliais. Visus kitus ingredientus smulkiname ir sumaiš...

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 08:11 Receptai – Patiekalai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 22:28 Receptai – Patiekalai Varškės desertas be kepimo! Labai skanūs varškės zefyrai.

Turbūt gana sunku rasti tokį, kuriam nepatiktų zefyrai. O vyresnė karta dar ir ilgesingai dūsauja: „Va seniau tai buvo zefyrai, o šiandien tai gryna chemija“. Iš dalies jie teisūs.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:16 Dirbtinio lietaus sukėlimas 1916 m. sukėlė tikrą potvynį
Hatfildas ir didysis San Diego potvynis: Čarlzas Hatfildas perskaitė apie "Rainmaking (Lietaus sukėlimą)" ir ėmė kurti savo lietaus sukėlimo metodus. Iki 1902 m. jis sukūrė slaptą 23 cheminių medžiagų mišinį didelėse cinkuotose garinimo talpyklose, k...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 08:53 Torysh - Akmeninių rutulių slėnis
Žavingoje Vakarų Kazachstano Mangystau srityje esantis Torysh, dar vadinamas Akmeninių rutuliukų slėniu, intriguojančiu geologiniu stebuklu sužavėjo mokslininkus, istorikus ir turistus.

Skaityti daugiau