- 09.10.2024
- 0.0 Reitingas
- 334 Peržiūrų
- 1 komentarai
Šiandienos maisto rinka gausu rūgščių produktų, kurie gali trikdyti organizmo pusiausvyrą. Rūgštinė aplinka skatina ligas ir sveikatos problemas, todėl ypač svarbu į savo racioną įtraukti šarminius maisto produktus. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl šarminis maistas yra toks svarbus ir kaip jis gali padėti išlaikyti gerą sveikatą.
Labai svarbu vartoti šarminį maistą, kad palaikytume organizmo pusiausvyrą, nes rūgštinė aplinka gali skatinti ligas ir įvairias sveikatos problemas.
Ar žinojote, kad geriausias būdas apsisaugoti nuo sunkių ligų - palaikyti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą kraujyje? Galbūt jūs, kaip ir dauguma žmonių, nekreipiate į tai didelio dėmesio, tačiau daugelis organizmo sutrikimų ir ligų atsiranda ir išsivysto būtent tada, kai ši pusiausvyra sutrinka ir aplinka tampa rūgštinė. Taip atsitinka dėl netinkamos mitybos. Deja, šiandieninė maisto rinka yra persotinta kaloringų ir rūgščių patiekalų. Perdirbti (rafinuoti) grūdai, pusfabrikačiai, raudona mėsa - tai tik dalis ilgo produktų, turinčių šių neigiamų savybių, sąrašo. jei prie to dar pridėsime stresą ir į aplinką išmetamas toksines medžiagas, nenuostabu, kad kasmet pasaulyje daugėja sergančių žmonių. Tačiau valgydami maisto produktus, kuriuose gausu antioksidantų ir pagrindinių maistinių medžiagų, galite kontroliuoti savo kraujo pH (rūgščių ir šarmų pusiausvyrą). Tai padės išvengti neigiamo poveikio. Labai svarbu tokius maisto produktus įtraukti į kasdienę mitybą.
6 šarminantys maisto produktai jūsų sveikatai
1. Špinatai
Vienas maistingiausių maisto produktų yra špinatai. Juose yra vitaminų, mineralų, baltymų ir maistinių skaidulų (ląstelienos), kurios naudingos mūsų kūno organų veiklai. kaip ir kitose žaliose daržovėse, špinatuose gausu chlorofilo - kraują šarminančios medžiagos, kuri labai naudinga kraujui.
Vartojant špinatus, savo organizmą aprūpinsite :
- vitaminų (A, C, B2, B9, E ir K).
- mineralinių medžiagų (mangano, magnio, kalio, kalcio ir geležies)
- maistinių skaidulų.
2. Žiediniai kopūstai
Žiediniai kopūstai - tai kryžmažiedžių šeimos daržovės. Liaudies medicinoje jie vertinami dėl savybės valyti organizmą nuo toksinų ir mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Žiediniuose kopūstuose taip pat gausu antioksidantų, kurie, kaip žinoma, slopina oksidacinius procesus ir lėtina tam tikrų tipų vėžinių ląstelių augimą. Nors žiediniai kopūstai nėra tokie populiarūs kaip kitos daržovės, juos vertėtų vartoti reguliariai, kad būtų atkurta ir palaikoma rūgščių ir šarmų pusiausvyra organizme.
Žiediniai kopūstai yra:
- vitaminų (A, C ir K)
- gliukozinolatų
- chlorofilo
- mineralų (kalio, cinko ir geležies).
3. Agurkai
Pagrindinė agurkų nauda yra ta, kad juose yra 95 % vandens. Dėl to jie yra ne tik vienas iš mažiausiai kaloringų maisto produktų, bet ir vienas iš labiausiai šarminančių. Agurkuose yra daug antioksidantų, pavyzdžiui, lignanų, jie veiksmingai apsaugo nuo įvairių lėtinių ligų. Tačiau geriausia yra agurkų universalumas, nes juos galima įtraukti į daugybę patiekalų.
Agurkuose yra šių maistinių medžiagų:
- vitaminų (A, C, K ir B grupės vitaminų).
- Mineralinių medžiagų (magnio, seleno, vario, kalio, geležies ir cinko).
4. Brokoliai
Brokoliai yra tokie maistingi ir sveiki, kad jų patartina suvalgyti 4 porcijas per savaitę.
Ši daržovė yra chlorofilo, antioksidantų ir maistinių skaidulų šaltinis, mažinantis kraujo rūgštingumą ir padedantis šalinti toksinus.
Brokoliai rekomenduojami širdies ir kraujagyslių funkcijai gerinti, organizmo medžiagų apykaitos procesams palaikyti ir imuninei sistemai stiprinti.
Tai maistinių medžiagų šaltinis, pvz:
- vitaminų (A, B2, B6, B9, C ir K)
- mineralinių medžiagų (mangano, kalio, magnio ir kalcio)
- augaliniai baltymai
5. Avokadai
Daugelis žmonių sąmoningai išbraukia avokadus iš savo mitybos raciono, nes 85 % jų kalorijų sudaro riebalai.
Ir vis dėlto tai yra didelė klaida. Juk kalbame apie sveikus riebalus, o visai ne apie tuos, kurie kalti dėl viršsvorio atsiradimo. Netgi priešingai, avokadas padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir skatina didelio tankio lipoproteinų susidarymą. Avokadas mažina rūgštingumą organizme ir saugo nuo uždegiminių procesų vystymosi.
Avokaduose galima rasti:
- maistinių skaidulų
- vitaminų (B5, B6, B9, C ir K)
- kalio
6. Citrinos
Dėl citrinos skonio daugelis žmonių mano, kad ji yra rūgštus produktas. Tačiau tai netiesa, iš tiesų tai yra labiausiai bet ką, tik ne šarminis produktas. Kiekvieno vaisiaus pH yra 9,0, o tai padeda šarminti kraują virškinimo proceso metu.
Be to, citrina yra šaltinis:
- vitaminų (A, C ir E)
- mineralų (kalio, geležies, cinko ir magnio)
- maistinių skaidulų
- antioksidantų
Minėti maisto produktai pasižymi šarminančiomis savybėmis, todėl juos galima drąsiai įtraukti į kasdienę mitybą. Stenkitės juos vartoti reguliariai ir, jei įmanoma, pakeisti rūgštingumą didinančius maisto produktus.
Remiantis: https://paranormal.lt/
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau