Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2024 » Spalio » 10

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


10.10.2024, 12:44
Istorija Peržiūrų (127)
Sandoros skrynia, žinoma kaip šventas Dievo buvimo simbolis, yra senovinis artefaktas, kuris išlieka paslaptingas ir intriguojantis. Nuo senovės Egipto kultūros iki biblinės istorijos, ši skrynia kelia daug klausimų ne tik religinėje, bet ir mokslinėje erdvėje. Naujausi tyrimai ir hipotezės atskleidžia ne tik jos fizinį egzistavimą, bet ir gilias kultūrines reikšmes, kurios formavo žmonių tikėjimą ir supratimą apie dieviškumą.
Sužinok daugiau ...
10.10.2024, 12:37
Istorija Peržiūrų (138)
Sfinksas – tai ne tik įspūdingas Senovės Egipto paminklas, bet ir simbolis, gaubiamas daugybės paslapčių ir teorijų. Nors daugelis mano, kad jis egzistuoja nuo seniausių laikų, naujausi aerofotonuotraukų tyrimai atskleidė, kad jis yra smėlio apsuptame „baseine“. Archeologiniai kasinėjimai XIX amžiuje atskleidė, kad tik Sfinkso galva buvo matoma, o likusioji dalis buvo paslėpta po smėliu. Kyla klausimas, kodėl senovės statytojai nepasirūpino, kad šis didingas kūrinys būtų apsaugotas nuo smėlio?
Sužinok daugiau ...
10.10.2024, 12:31
Istorija Peržiūrų (102)
Mados pasaulyje estetinė vertė dažnai gali užmaskuoti pavojus, kurie slypi už blizgučių ir rafinuotumo. XIX amžiaus aukštos, siauros apykaklės puikiai iliustruoja šią dinamiką. Iš pirmo žvilgsnio jos atrodė kaip elegancijos simbolis, tačiau realybėje jos galėjo sukelti rimtų sveikatos problemų. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip šis mados elementas tapo ne tik stiliaus ikona, bet ir potencialiu mirties įrankiu, ir kokios pamokos gali būti išmoktos šiandien.
Sužinok daugiau ...
10.10.2024, 07:42
Istorija Peržiūrų (93)
Pėdra-du-Inga – tai ne tik didingas monolitas, bet ir senovės civilizacijų palikimas, kupinas paslapčių ir nežinomybės. Šis akmuo, papuoštas tūkstantmečius senomis piktogramomis, kelia klausimus, kurie intriguoja istorikus ir tyrėjus. Nuo ritualinių vietų iki galimų raštijos formų, Pēdra-du-Inga atveria duris į praeitį, kurią dar reikia iššifruoti. Leiskimės į šią paslaptingą kelionę, siekdami atskleisti, ką šie simboliai gali pasakyti apie senovės kultūras.
Sužinok daugiau ...