Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2023 » Liepos » 3

Įsitikinkite, kad jūsų vitamino D kiekis yra optimalus, kitaip galite patirti širdies smūgį

Australijoje atliktas tyrimas patvirtino, kad vitamino D trūkumas yra tiesiogiai susijęs su padidėjusia širdies priepuolio ar kito širdies ir kraujagyslių sutrikimo rizika.

Įsitikinkite, kad jūsų vitamino D kiekis yra optimalus, kitaip galite

Vitamino D papildymas, o dar geriau - daugiau natūralios saulės šviesos, gali labai padėti stiprinti ir sveikinti širdį, o tai labai svarbu Wuhan koronaviruso (Covid-19) "vakcinų" amžiuje.

Kadangi žinoma, kad skiepai užkemša žmonių kraujagysles, labai svarbu optimizuoti vitamino D kiekį. O tyrimas patvirtino, kad ypač vyresnio amžiaus žmonėms vitamino D atsargų papildymas gali padėti sumažinti didelių širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Nors absoliutus rizikos skirtumas tarp dviejų tyrime vertintų grupių buvo palyginti nedidelis, mokslininkai pabrėžė, kad nauda gaunant daugiau vitamino D nėra nereikšminga.

Taip pat svarbu pažymėti, kad šis tyrimas yra didžiausias iki šiol atliktas tyrimas, kuriame nagrinėtas vitaminas D ir jo poveikis širdies ir kraujagyslių sveikatai.

"Širdies ir kraujagyslių ligos (ŠKL) - tai bendras terminas, apimantis visas širdies ar kraujagyslių ligas, kurios yra viena iš pagrindinių mirties priežasčių pasaulyje", - aiškinama tyrimo ataskaitoje "Study Finds".

"Prognozuojama, kad sergančiųjų kraujotakos ir kraujagyslių ligomis, tokių kaip širdies priepuoliai ir insultai, daugės, nes gyventojai ir toliau gyvena ilgiau, o lėtinės ligos tampa vis dažnesnės."

Niekada nėra bloga idėja optimizuoti vitamino D kiekį

Ankstesniuose tyrimuose nustatytas aiškus ryšys tarp vitamino D kiekio ir širdies ir kraujagyslių ligų rizikos, tačiau nė viename iš jų iki šiol nebuvo gauta įrodymų, kad vitamino D papildai gali padėti išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.

Šiame tyrime australų komanda vertino, ar vitamino D papildai vyresnio amžiaus žmonėms gali padėti sumažinti vidutiniškai vyresnio amžiaus žmonėms pasireiškiančių didelių širdies ir kraujagyslių įvykių skaičių.

Tyrimas, žinomas kaip "D-Health Trial", buvo vykdomas 2014-2020 m. ir jame dalyvavo 21 315 60-84 metų amžiaus australų. Visi dalyviai gavo po vieną kapsulę su 60 000 tarptautinių vienetų (TV) vitamino D (10 662 žmonės) arba placebo (10 653 žmonės).

Visi dalyviai penkis mėnesius kiekvieno mėnesio pradžioje per burną vartojo arba 60 000 TV dozę, arba placebą - nė viena grupė nežinojo, kurią dozę vartoja.

"Eksperimente nedalyvavo asmenys, kuriems anksčiau buvo nustatytas didelis kalcio kiekis (hiperkalcemija), hiperaktyvi skydliaukė (hiperparatiroidizmas), inkstų akmenys, minkšti kaulai (osteomaliacija), sarkoidozė, uždegiminė liga arba tie, kurie jau vartojo daugiau kaip 500 TV vitamino D per dieną", - pranešama apie tyrimo planą.

Praėjus pirmiesiems penkiems mėnesiams, tyrėjai išnagrinėjo duomenis, apimančius hospitalizacijas ir mirtis, siekdami išsiaiškinti, ar nėra tokių svarbių širdies ir kraujagyslių ligų, kaip širdies priepuoliai, insultai ir koronarinė revaskuliarizacija (gydymas, kurio metu atkuriama normali kraujo tėkmė į širdį).

Visus penkerius metus vartojant vitamino D papildą arba placebą, daugiau kaip 80 proc. tyrimo dalyvių vis dar dalyvavo tyrime. Iš to tyrėjai nustatė, kad 1 336 dalyviai 2014-2020 m. patyrė bent vieną didelį širdies ir kraujagyslių įvykį - 6,6 proc. placebo grupėje ir 6 proc. vitamino D grupėje.

"Tuo tarpu didelių širdies ir kraujagyslių įvykių dažnis buvo 9 proc. mažesnis vitamino D grupėje, palyginti su placebo grupe (tai atitinka 5,8 įvykio mažiau 1000 žmonių)", - toliau aiškinama "Study Finds".

"Širdies infarkto (-19 proc.) ir koronarinės revaskuliarizacijos (-11 proc.) dažnis buvo mažesnis vitamino D grupėje, tačiau komanda nepastebėjo jokių insulto dažnio skirtumų tarp abiejų kohortų." 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2018 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gripo
Gripas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo gripo, gripas, gripo gydymas, gripo receptai, vaistažolės gripui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

30.07.2019 laikas 19:36 Receptai – Patiekalai Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Gaminame namuose. Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu. Šiek tiek pakepinus dedame nuplautus špinatų lapus ir kepiname dar kelias minutes vis pamaišant. Pilame grietinėlę, beriame Parmezano sūrį, išmaišome, sudedame į keptuvę laši...

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo vidurių užkietėjimo
Vidurių užkietėjimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo vidurių užkietėjimo, receptai nuo vidurių užkietėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau