Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Birželio » 16

Nattokinazė tirpdo kraujo krešulius ir neleidžia susidaryti naujiems krešuliams

Viena stipriausių apsaugos priemonių nuo širdies ligų, arterijų standumo ir kraujo krešulių yra mažai žinomas maisto produktas, vadinamas natto. Natto yra lipni, į sūrį panaši medžiaga, gaminama iš fermentuotų sojų pupelių ir tam tikros rūšies komensalinių bakterijų. Šios naudingos bakterijos, Bacillus Subtilis, padeda palaikyti sveiką žarnyno traktą. Fermentuojant sojų pupeles, iš jų gaminama vaistinė medžiaga, kuri gali mažinti kraujospūdį, gydyti osteoporozę, tirpdyti kraujo krešulius, saugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų, insulto ir infarkto.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Nattokinazė yra priemonė nuo vakcinos sukeltų kraujo krešulių

Natto yra populiarus Japonijoje, kur jis jau tūkstančius metų yra pagrindinis pusryčių maistas. Jis yra riešutų, sūraus skonio ir dažnai derinamas su ryžiais. Čikagos universiteto mokslininkai išskyrė specifinį natto sudėtyje esantį krešulius naikinantį fermentą. Šis fermentas vadinamas nattokinaze. Kūno temperatūroje nattokinaze paveikus kraujo krešulius, jie ištirpo per 18 valandų, kitaip tariant, kai nattokinaze buvo užtepta ant kraujo krešulių esant kūno temperatūrai, krešuliai ištirpo per 18 valandų.

Kai raudonieji kraujo kūneliai pažeidžiami, aplink juos susidaro į siūlą panašus tinklas, vadinamas fibrinu. Šis procesas vyksta natūraliai, siekiant sustabdyti kraujavimą, suformuoti šašą ir pradėti gijimo procesą. Kai sužalojimas pradeda gyti, organizmas gamina kitą medžiagą, vadinamą plazminu, kuri suskaido ir ištirpdo fibriną. Žmogui senstant, jo organizmas gamina mažiau plazmino. Jei fibrinas nėra tinkamai ištirpinamas, jis gali virsti pavojingu krešuliu, kuris sukelia širdies priepuolį ir (arba) insultą.

Nattokinazė padeda senstančiam organizmui ištirpinti fibriną, apsaugodama širdies ir kraujagyslių sistemą nuo galimai gyvybei pavojingų nevisiškai ištirpusių krešulių. Tyrimų duomenimis, nattokinazė keturis kartus stipriau tirpdo krešulius nei pats plazminas. Įtraukta į mitybą ji gali padėti stabilizuoti kraujospūdį, ištirpdyti bet kokius esamus krešulius ir optimizuoti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.

Natto vertė šiandien yra didesnė nei bet kada anksčiau dėl kraujo krešulių ir širdies uždegimų antplūdžio, kurį sukėlė masinio skiepijimo nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) programos. Kadangi besaikė uždegiminių spyglių baltymų gamyba sukėlė kraujo krešėjimo ir autoimuninių problemų, kraujo krešulių grėsmė išlieka. Nors nėra mokslinių tyrimų, įrodančių, kad natto gali suardyti keistus krešulius, susidarančius dėl šių vakcinų, tačiau ji nuo seno tirpdo įprastus kraujo krešulius.

Natto puikiai tinka širdies ir kraujagyslių funkcijai, virškinimui ir kaulų sveikatai

Krešulius tirpdantys vaistai gali išgelbėti gyvybę skubios pagalbos ligoninės sąlygomis, tačiau jų poveikis trunka neilgai ir jie dažnai yra labai brangūs. Vienkartinė krešulius tirpdančių vaistų dozė tinka kelioms minutėms ir gali siekti 1 500 JAV dolerių. Kita vertus, skubios pagalbos ligoninėje galima visiškai išvengti, jei kas savaitę suvalgysite po 20 dolerių natto. Krešulius tirpdantis maistas išlieka biologiškai aktyvus organizme iki 12 valandų ir ilgainiui veikia efektyviau, tirpdydamas krešulius ir gerindamas širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Šalutinis šio maisto produkto poveikis - mažesnis kraujospūdis, mažesnis cholesterolio kiekis, sveikesnis virškinimas ir stipresni kaulai.

Oklahomos valstijos universiteto ir Mijazakio medicinos koledžo atlikto tyrimo metu nustatyta, kad nato 48 proc. greičiau tirpdo kraujo krešulius. Dvylikai japonų savanorių krešuliai ištirpo per dvi valandas, o jų kraujospūdis vos per dvi savaites sumažėjo 11 proc. Natto taip pat yra sveikas pasirinkimas osteoporozei gydyti. Ši medžiaga skatina vitamino K2 sintezę žarnyne. Šis vitaminas padeda organizmui išsaugoti kalcio atsargas kauluose. Vieno tyrimo metu nustatyta, kad moterys gali sumažinti kaulų masės mažėjimą vien suvalgydamos 160 g natto per savaitę. Tyrime dalyvavusių moterų viršutinės šlaunų dalies kaulų masės netekimas sumažėjo daugiau kaip 80 procentų, o apatinės rankų dalies - 60 procentų.

Jei šis maistas būtų pradėtas vartoti ne tik Japonijoje, pagerėtų šimtų milijonų žmonių visame pasaulyje, ypač į senatvę žengiančių suaugusiųjų, gyvenimo kokybė. Gydytojai turėtų rekomenduoti natto papildus visiems, kurie gavo COVID-19 vakciną ir iki šiol išgyveno.

P komentaras: užsienis rašo, bet Lietuva tikrina ir nusitikrina, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite kas teisus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 06:21 Receptai – Patiekalai Varškės ir uogų vyniotinis, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!
Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro...

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 20:11 Receptai – Patiekalai Abrikosų pyragas. Labai skanus ir paprastas receptas
Man šis pyragas vasarą išsigelbėjimas, minimalus laikas paruošimui. Receptas yra labai, išsisaugokite pas save! Aš gaminau su braškėmis, avietėmis, obuoliais, slyvomis, abrikosais, šokoladu ir aguonomis. Apskritai, fantazijai nė...

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 13:03 Receptai – Patiekalai Rugiagėlės nuoviras gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti rugiagėlių žiedai, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau