Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » 2021 » Sausio » 13

Arbatos Grybas Senovinė Liaudiška Priemonė

Tai senovinė liaudiška priemonė, turinti ryškių gydomųjų savybių.

Išoriškai arbatos grybas primena plaukiojančią medūzą. Žinoma, tai nėra grybas įprasta mums prasme. Tai mielinių grybelių ir acto rūgimo bakterijų simbiozė. Viršutinė grybo dalis - blizgi, tvirta, o apatinė atrodo tarsi daugybė svyrančių siūlų, tai yra augimo zona. Apatinėje grybo dalyje arbatos plikinys ir cukraus tirpalas virsta naudingu gėrimu.

Gera maitinamoji terpė grybui yra filtruota saldi juodoji arbata, nes joje yra purinų - grybo gyvybingumui palaikyti būtinų medžiagų. Kuo stipresnė arbata, tuo daugiau antpile vitaminų ir tonizuojančių medžiagų. 1 l gėrimo paruošti paprastai pakanka 2 arbatinių šaukštelių sausos arbatos (stebėkite, kad arbatžolės nepatektų ant arbatos grybo) ir 50-100 g sukraus. Arbatos grybą įdėkite į dviejų-trijų litrų stiklainį su plačiu kaklu, kurį reikia uždengti keliais marlės sluoksniais.

Jokiu būdu negalima stiklainio uždengti dangteliu, nes grybui augti reikalingas oras.

Grybo antpilas - aromatinis, rūgščiai saldus, mažai alkoholio turintis gazuotas gėrimas, jis gerai atgaivina ir slopina troškulį. Skonis priklauso nuo to, kiek laiko buvo laikomas grybas. (Senas, 15-30 parų gėrimas darosi rūgštus ir naudojamas tik kaip prieskonis) Kad gėrimas būtų skanus, kartą per savaitę grybą reikia perplauti vos šiltu virintu vandeniu. Prieš vartojimą antpilą kruopščiai nukošti per kelis marlės sluoksnius. Išpilsčius į butelius, gėrimą galima ilgą laiką laikyti šaldytuve. Laikui bėgant, skonis tik gerėja. Daugiausia gydomųjų savybių antpilas įgauna 7-8 parą. Gydomosios savybės padidėja maždaug 10%, augant grybui ir didėjant cukraus kiekiui skystyje.

Arbatos grybo antpile yra cukraus, vyno spirito, organinių rūgščių (pieno, acto, anglies, gIiukono kojinės rūgšties), įvairių fermientų , aromatinių medžiagų, nedaug vitamino C ir kt. Pagal rūgščių kiekį šis gėrimas artimas girai. Manoma, kad grybo savybės priklauso nuo antibiotinio antpile esančių gliukono ir kojinės rūgščių poveikio.

Gydomosios savybės:

Arbatos grybas sėkmingai gydo dizenteriją, nosiaryklės ir burnos ertmės uždegimą. Kad uždegimą malšinantis poveikis būtų stipresnis, arbatos grybą truputį pašildyti emaliuotame inde. Sergant angina, gerklę skalauti kas valandą. Efektas bus matomas gana greitai. Sergant peršalimo ligomis, naudoti marlės tamponus, suvilgytus šiuo tirpalu. Tamponus keisti kas pusvalandį.

Nuo senų laikų arbatos grybas buvo naudojamas įvairioms vidaus organų ligoms gydyti: skrandžio ir virškinimo trakto, kepenų, tulžies pūslės, nes jis gerai reguliuoja skrandžio ir virškinimo trakto veiklą, didina virškinimo sulčių aktyvumą.

Arbatos grybas taip pat labai efektyvus, gydant aterosklerozę, padidėjusį arterinį kraujospūdį. Nuolat vartojant arbatos grybą, gali sumažėti ar net visai praeiti galvos skausmai, širdies skausmai, susitvarko miegas, kuris, ypač pagyvenusiame amžiuje, dažnai sutrinka.

Iš arbatos grybo galima paruošti labai skanų actą: arbatinį grybą užpilti virintu vandeniu, arbatos plikimu ir cukraus sirupu (arba pabarstyti smulkiu cukrumi) ir laikyti 3-4 mėnesius. Paskui tirpalą perpilti į emaliuotą indą ir valandą pavirinti. Tada perkošti per kelis marlės sluoksnius, įdėti kelis citrinos rūgšties kristalėlius.

Vieną ar du arbatinius šaukštelius tokio acto galima įpilti į arbatą, kuri įgauna malonų rūgštoką skonį. Ši arbata puikiai malšina troškulį po fizinių krūvių ir sergant. Actu galima «gesinti» sodą, ruošiant tešlą, marinuojant mėsą šašlykams. Vandeniu skiestas actas gerai skalauja riebius plaukus, juo galima valyti riebią veido odą.

Taigi, arbatos grybo poveikio ir naudojimo spektras yra tikrai didžiulis.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Galima rašyti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
18.01.2021 laikas 16:34 Neįtikėtina! Aptiko „super Žemę“, kuri yra beveik tokio paties amžiaus kaip Visata
Pasirodo, kad planetos iš tiesų gali gyventi labai ilgai. Aplink vieną seniausių galaktikos žvaigždžių - oranžinę nykštukę, pavadintą TOI-561, esančią vos už 280 šviesmečių, astronomai aptiko tris orbitines egzoplanetas. Viena iš jų yra 1,5 karto didesnė už Žemę, apskriejanti aplink savo žvaigždę pe...

Skaityti daugiau

18.01.2021 laikas 09:24 Geležies trūkumas – ne juokai!
Geležies trūkumas – labiausiai paplitusi su mityba susijusi sveikatos problema visame pasaulyje, nuo kurios kenčia apie 30 % žmonijos populiacijos.

Skaityti daugiau

17.01.2021 laikas 19:00 Šiaurės Dakotoje Pasirodė Į Saulę Panašus NSO

2021 m. sausio 16 d. MUFON svetainėje buvo paskelbtas sensacingas vaizdo įrašas, nufilmuotas Fargo mieste, Šiaurės Dakotoje, sausio 9-osios vakarą. Vaizdo įrašo autorius grįžo namo automobiliu, kai pamatė priekyje ryškią šviesą, panašią į saulę.

...

Skaityti daugiau

18.01.2021 laikas 19:37 Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis

Kažkaip taip nutiko, kad paskutiniu metu visai nevalgiau ryžių ir pradėjau jų pasiilgti! Tad šis vištienos troškinys yra su jais. Stengiausi pasirinkti kiek sveikesnį variantą už įprastus baltuosius ryžius, tad panaudojau ilgagrūdžius plikytus ryžius. Jie verda maždaug 20 minučių ir labai tinka š...

Skaityti daugiau

18.01.2021 laikas 19:37 Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

Vis dažniau su šeima stengiamės valgyti žuvį ir vis dažniau ją kepame. Vyras labai mėgsta ir kepa dažniausiai tik savo pagautą žuvį - tiesiog keptuvėje paprastai, o aš vis ieškau kitokių žuvies paruošimo būdų. Šį kartą vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis. Nu "baisiai"...

Skaityti daugiau

18.01.2021 laikas 19:37 Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Laba džiaugiuosi, kad turiu vyrą, kuris kartais mėgsta pažvejoti ir dėl to galime pasimėgauti šviežia, ką tik pagauta žuvimi. Jeigu vyras ruošia, tai jis tiesiog ją nuvalo, pasūdo sūryme, pagardina prieskoniais ir tuomet iškepa keptuvėje, apvoliotą kukurūzų miltuose. Mums tada su dukromis lieka tik ...

Skaityti daugiau