Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Sausio » 13

Arbatos Grybas Senovinė Liaudiška Priemonė

Tai senovinė liaudiška priemonė, turinti ryškių gydomųjų savybių.

Išoriškai arbatos grybas primena plaukiojančią medūzą. Žinoma, tai nėra grybas įprasta mums prasme. Tai mielinių grybelių ir acto rūgimo bakterijų simbiozė. Viršutinė grybo dalis - blizgi, tvirta, o apatinė atrodo tarsi daugybė svyrančių siūlų, tai yra augimo zona. Apatinėje grybo dalyje arbatos plikinys ir cukraus tirpalas virsta naudingu gėrimu.

Gera maitinamoji terpė grybui yra filtruota saldi juodoji arbata, nes joje yra purinų - grybo gyvybingumui palaikyti būtinų medžiagų. Kuo stipresnė arbata, tuo daugiau antpile vitaminų ir tonizuojančių medžiagų. 1 l gėrimo paruošti paprastai pakanka 2 arbatinių šaukštelių sausos arbatos (stebėkite, kad arbatžolės nepatektų ant arbatos grybo) ir 50-100 g sukraus. Arbatos grybą įdėkite į dviejų-trijų litrų stiklainį su plačiu kaklu, kurį reikia uždengti keliais marlės sluoksniais.

Jokiu būdu negalima stiklainio uždengti dangteliu, nes grybui augti reikalingas oras.

Grybo antpilas - aromatinis, rūgščiai saldus, mažai alkoholio turintis gazuotas gėrimas, jis gerai atgaivina ir slopina troškulį. Skonis priklauso nuo to, kiek laiko buvo laikomas grybas. (Senas, 15-30 parų gėrimas darosi rūgštus ir naudojamas tik kaip prieskonis) Kad gėrimas būtų skanus, kartą per savaitę grybą reikia perplauti vos šiltu virintu vandeniu. Prieš vartojimą antpilą kruopščiai nukošti per kelis marlės sluoksnius. Išpilsčius į butelius, gėrimą galima ilgą laiką laikyti šaldytuve. Laikui bėgant, skonis tik gerėja. Daugiausia gydomųjų savybių antpilas įgauna 7-8 parą. Gydomosios savybės padidėja maždaug 10%, augant grybui ir didėjant cukraus kiekiui skystyje.

Arbatos grybo antpile yra cukraus, vyno spirito, organinių rūgščių (pieno, acto, anglies, gIiukono kojinės rūgšties), įvairių fermientų , aromatinių medžiagų, nedaug vitamino C ir kt. Pagal rūgščių kiekį šis gėrimas artimas girai. Manoma, kad grybo savybės priklauso nuo antibiotinio antpile esančių gliukono ir kojinės rūgščių poveikio.

Gydomosios savybės:

Arbatos grybas sėkmingai gydo dizenteriją, nosiaryklės ir burnos ertmės uždegimą. Kad uždegimą malšinantis poveikis būtų stipresnis, arbatos grybą truputį pašildyti emaliuotame inde. Sergant angina, gerklę skalauti kas valandą. Efektas bus matomas gana greitai. Sergant peršalimo ligomis, naudoti marlės tamponus, suvilgytus šiuo tirpalu. Tamponus keisti kas pusvalandį.

Nuo senų laikų arbatos grybas buvo naudojamas įvairioms vidaus organų ligoms gydyti: skrandžio ir virškinimo trakto, kepenų, tulžies pūslės, nes jis gerai reguliuoja skrandžio ir virškinimo trakto veiklą, didina virškinimo sulčių aktyvumą.

Arbatos grybas taip pat labai efektyvus, gydant aterosklerozę, padidėjusį arterinį kraujospūdį. Nuolat vartojant arbatos grybą, gali sumažėti ar net visai praeiti galvos skausmai, širdies skausmai, susitvarko miegas, kuris, ypač pagyvenusiame amžiuje, dažnai sutrinka.

Iš arbatos grybo galima paruošti labai skanų actą: arbatinį grybą užpilti virintu vandeniu, arbatos plikimu ir cukraus sirupu (arba pabarstyti smulkiu cukrumi) ir laikyti 3-4 mėnesius. Paskui tirpalą perpilti į emaliuotą indą ir valandą pavirinti. Tada perkošti per kelis marlės sluoksnius, įdėti kelis citrinos rūgšties kristalėlius.

Vieną ar du arbatinius šaukštelius tokio acto galima įpilti į arbatą, kuri įgauna malonų rūgštoką skonį. Ši arbata puikiai malšina troškulį po fizinių krūvių ir sergant. Actu galima «gesinti» sodą, ruošiant tešlą, marinuojant mėsą šašlykams. Vandeniu skiestas actas gerai skalauja riebius plaukus, juo galima valyti riebią veido odą.

Taigi, arbatos grybo poveikio ir naudojimo spektras yra tikrai didžiulis.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-12-21 laikas 21:36 Receptai Traškūs Škotiški Kiaušiniai Su Kiaulienos Faršu
Šį kartą pamėginau škotiškus kiaušinius pagaminti naujai, kad išorė būtų kuo traškesnė. Jeigu nebežinote ką pasigaminti iš faršo, tai šis pasirinkimas labai geras. Mano šeima sakė, kad seniai tokios skanios vakarienės nebuvo....

Skaityti daugiau

2020-07-12 laikas 11:24 Receptai Kaip pasigaminti marinuotus agurkus Lietuviškai?
Užpilu šiek tiek atvėsusiu marinatu. Stiklainius prisukam dangteliais ir statom juos į puodą kaitinti. Kai vanduo puode užverda, kaitinam dar 15 minučių (0,5 litro stiklainius kaitinu 10 min), po to stiklainius išimam iš puodo, už...

Skaityti daugiau

2019-06-28 laikas 18:20 Receptai Varškėčiai su cinamonu
Gardžių varškėčių su cinamonu receptas. Virti varškėčiai patiekiami su tirpintu sviestu arba sviesto - grietinėlės padažu, šiek tiek pagardintu cukrumi. Abejais atvejais varškėčiai apibarstomi cinamonu. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-09 laikas 18:53 Avižų nauda sveikatai: Gamtos dovana jūsų organizmui
Avižos – gamtos dovana, stiprinanti širdį, gerinanti virškinimą ir atstatanti energiją. Sužinokite, kaip jas vartoti ir kokios galimos žalos!

Skaityti daugiau

2025-09-09 laikas 18:41 Mityba ir migrena: Kaip maistas gali padėti sumažinti galvos skausmus
Mityba gali sumažinti migrenos priepuolius! Sužinokite, kokie produktai padeda, ko vengti ir kaip gyvenimo būdas veikia galvos skausmus.

Skaityti daugiau

2025-09-09 laikas 18:27 Juodųjų ridikų nauda sveikatai: stebuklinga daržovė jūsų organizmui
Juodieji ridikai – tai ne tik skani, bet ir gydomoji daržovė, padedanti valyti kepenis, stiprinti imunitetą ir mažinti uždegimus. Sužinokite, kaip juos vartoti ir kokios galimos žalos. Ar kada susimąstėte, kokia galia slypi paprastoje daržovėje, kuri...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 18:20 Miško Ramybė: 4K ASMR Paukščių Garsai ir Medžių Ošimas Meditacijai
Pasinerk į miško magiją su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykis švelnaus medžių ošimo, melodingo paukščių čiulbėjimo ir natūralių miško garsų, įrašytų ankstyvą vasaros rytą. Šis 4 valandų įrašas idealiai tinka meditacijai, jogai, atsipalaidavimui ar ...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 15:08 Konservų stiklainių apvertimas: kada tai būtina ir kaip tai daryti teisingai

Šis straipsnis paaiškina, kodėl ir kada reikia apversti konservų stiklainius po sterilizavimo, kaip skirtingi dangtelių tipai veikia procesą ir kaip užtikrinti maisto saugumą. Su praktiniais pavyzdžiais ir ekspertų patarimais. Konservavimas yra ne...

Skaityti daugiau