Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 14

Arbatos grybas (gamyba) ir pieno grybas

Sovietiniais laikais buvo populiaru savo virtuvėje užsiauginti arbatos grybą – saldžiarūgštį gėrimą, kuris ne tik numalšins troškulį, bet dar ir apsaugos nuo daugelio ligų.

Arbatos grybas – dviejų rūšių mikroorganizmų  – acto rūgšties bakterijų ir mieliagrybio – kolonija. Būtent ši gleivių plėvelė lemia maistines ir gydomąsias arbatos grybo savybes. Mieliagrybis arbatoje ištirpusį cukrų skaido į organines rūgštis (askorbo, citrinos, pieno ir kt.), alkoholį ir anglies dioksidą, o bakterijos alkoholį paverčia acto rūgštimi.

Apie mėnesį laiko augino arbatos grybo antpilas padeda gydant įvairias kepenų ir tulžies pūslės ligas, lėtinį enterokolitą, gastritą, dizenteriją, skarlatiną, vidurių šiltinę, taip pat kai kurias akių infekcijas, gripą, ausų, nosies ir gerklės ligas, tonzilitą, mažina kraujo spaudimą, stiprina centrinę nervų sistemą. Be to, jis tinka ir  suaugusiesiems, ir vaikams.

Arbatos grybas (gamyba) ir pieno grybas

Arbatiniu grybu gydoma skrandžio, bei žarnyno, kepenų, tulžies ligas, galvos skausmus, vidurių užkietėjimą. Kadangi augdamas grybas naudoja kenksmingąją šlapimo rūgštį, susidarančią antpile vykstant medžiagų apykaitai, taigi jo antpilas pasižymi antiseptinėmis ir anestezuojamosiomis savybėmis.

Arbatos grybas mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir arterinį spaudimą (ypač jeigu saldinamas medumi). Jis naudingas kepenims, tulžies pūslei, odai, plaukams, nagams, juo gydomos peršalimo ligos, dizenterija, pūlingos žaizdos, trofinės opos, nudegimai, nušalimai, malšinamas reumato ir podagros sukeltas skausmas (ant skaudamų vietų dedami grybo antpilo pavilgiai). Ryte išgėrus arbatinio grybo antpilo, sumažėja nervinė įtampa. Sergant angina, rekomenduojama gerklę skalauti pašildytu arbatinio grybo antpilu, o kamuojant hemorojui, patariama ant išsiplėtusių kraujagyslių dėti kompresus, suvilgytus antpilo ir medaus mišiniu.

Sergant angina arba gripu, rekomenduojamas toks receptas: Į ½ stiklinės arbatinio grybo antpilo įdėti 2 arbatinius šaukštelius medaus, įberti ½ arbatinio šaukštelio pipirų, išmaišyti ir gerti po 1 arbatinį šaukštelį kas 2- 3 valandas.

Arbatinis grybas naikina pleiskanas, šalina nuospaudas ir suragėjusią odą. Rytais ir vakarais jo antpilu patartina skalauti burną: sustiprėja dantis ir dantenos.

Kadangi arbatinis grybas sudarytas iš acto rūgšties bakterijų ir mielių, jį galima užsiauginti, pavyzdžiui, iš prarūgusio vyno arba alaus.  Įpilkite į stiklainį pusę stiklinės nepasterizuoto alaus, 2 arbatinius šaukštelius prarūgusio vyno ir įberkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Gerai išmaišykite ir laikykite stiklainį šiltoje vietoje. Po kelių dienų ant skysčio paviršiaus atsiras plona plėvelė. Ją atsargiai perkelkite į  indą su maitinamuoju skysčiu (apie pusę arbatinio šaukštelio užplikytų arbatžolių įpilti į 0,5 l atvėsinto virinto vandens, įdėkite cukraus (gėrimas neturėtų būti labai saldus).

Skiedinį perkoškite, o indą su grybu apriškite marle. Kai jis paaugs, kartą per savaitę nuplaukite virintu vandeniu ir nepamirškite užpilti  maitinamojo skysčio (žiūrėkite, kad ant grybo nepatektų arbatžolių ar neištirpusio cukraus, nes grybas nuo jų gali nukentėti). Gėrimas turi būti malonaus rūgštoko skonio, nedirginti liežuvio ir burnos gleivinės.

Arbatos grybas (gamyba) ir pieno grybas

Grybą reguliariai pamaitinkite (ne rečiau, kaip kas 2–3 dienos) puodeliu nestiprios saldytos arbatos. Neberkite cukraus tiesiai ant grybo, nes jis gali susirgti. Galite imti juodąją arbatą, tačiau teigiama, kad žalioji arbata, ypač pagardinta ne cukrumi, bet medumi, dar labiau pagerina gydomąsias šio grybo savybes. Nemaitinamas ir neprižiūrimas grybas tiesiog sunyksta.

Kas 2–3 savaites išimkite grybą iš indo ir nuplaukite jį virintu vandeniu. Nuplovę įdėkite į švarų indą ir užpilkite nauju maitinamuoju skysčiu. Nepilkite arbatos per marlę, kuria uždengiate indą.

Antpilo sluoksnis priklauso nuo to, kiek ilgai jame laikomas grybas, kad gėrimas būtų skanus, grybą reikia kartą per savaitę perplauti drungnu virintu vandeniu. Prieš vartojimą antpilą kruopščiai perfiltruoti per kelis marlės sluoksnius. Išpilstytas į butelius antpilas šaldytuve gali būti laikomas ilgai ir tampa dar skanesnis. Arbatinio grybo antpile yra cukraus, organinių rūgščių (acto, askorbo, pantoteno, nikotino), įvairių fermentų, aromatinių medžiagų, nedidelis kiekis vitamino C.

Grybo dauginimas: imame 1-2 naujai susidariusius sluoksnius arba nedidelį senų sluoksnių gabalėlį, šią medžiagą perkeliame į kruopščiai karštu vandeniu išplautą ir pripildytą perfiltruoto saldaus arbatos nuoviro 2 – 3 talpos stiklainį. Nuoviro kiekis laipsniškai didinamas nuo 0,5 iki 2 – 3 litrų, atsižvelgiant į grybo augimą. Stiklainis laikomas šiltame kambaryje pridengus kaklelį 2- 3 marlės sluoksniais. Ryškus apšvietimas stabdo grybo vystimąsi, todėl stiklainio nereikėtų auginti ant palangės. Pavasarį ir vasarą grybas auga daug greičiau, negu rudenį ir žiemą.

Arbatos grybą galite panaudoti vietoje dezodoranto.  Labiausiai prakaituojančias kūno vietas švariai nuplaukite ir patrinkite  arbatinio grybo antpilu. Jis naikina bakterijas, kurios ir yra nemalonaus kvapo kaltininkės, gaivina ir tonizuoja odą, nekenkdamas jos natūraliai rūgščiai aplinkai.

Arbatinį grybą periodiškai naudojau nepatartina. Kartais yra jo teigiamas poveikis, o kartais - žalingas. Tai patvirtina atlikti tyrimai biorezonanso metodu. Negalima arbatinio grybo antpilo gerti bet kaip, bet kada, ir dar svarbus jo įrūgimo laipsnis. Iki 80 ml šio antpilo turi teigiamą poveikį, o jeigu daugiau - neigiamai veikia, kitiems gali būti kitokie kiekiai. Be to, ne visi gali jį naudoti. Esant padidintam skrandžio rūgštingumui, opoms, bet kokioms grybelinėms ligoms, diabetui, podagrai, inkstų akmenligei, nutukimui ir pan. nerekomenduojamas šis gėrimas.

 

 

 

 

Apie pieno grybą

Šis keistos formos produktas vadinamas įvairiai – pieno, kefyro, Tibeto grybu. Tai vaistas kone nuo visų ligų, dailios figūros, sveikos odos ir plaukų paslaptis.

  • Pieno grybas gerina virškinimo veiklą, o tai reiškia, kad gerina plaukų, odos ir nagų būklę.
  • Atkuria sveiką žarnyno ir skrandžio mikroflorą po ilgalaikio antibiotikų vartojimo.
  • Pagreitina organizmo atsigavimą po peršalimo ir virusinių infekcijų.
  • Padeda gyti gastrito ir skrandžio opoms.
  • Normalizuoja kraujo spaudimą.
  • Malšina galvos skausmą, migreną.
  • Stiprina imuninę sistemą.
  • Gerina virškinimo sistemos veiklą, todėl padeda numesti svorio.
  • Mažina spazmus.
  • Padeda, sergant sąnarių ligomis, nuo artrito.
  • Gerina miego kokybę, padeda išvengti nemigos.
  • Gerina atmintį, dėmesio koncentraciją.
  • Stabilizuoja nervų sistemos veiklą.
  • Valo kraujagysles ir stiprina jų sieneles.
  • Šalina toksinus, druskų sankaupas, atjaunina organizmą.

Pasigaminti pieno grybo gėrimo paprasta!

  • Visų pirma pieno grybas turi būti pieno baltumo ar šviesiai kreminės spalvos, jokiu būdu nepajuodęs.
  • Ant grybo neturėtų būti gleivių – tai nešviežio produkto požymis, kurio teigiamos savybės gali būti susilpnėjusios.
  • Grybu rūpintis reikėtų kiekvieną dieną ir pageidautina tuo pačiu metu.
  • Grybo negalima nukošti per metalinį sietelį, o indo, kuriame jis buvo, plauti su chemikalais.
  • Grybo geriau nerauginti nei stikliniuose, nei moliniuose induose. Laikyti toliau nuo ryškios ar tiesioginės Saulės šviesos.
  • Grybą laikyti inde su plačia anga, kad būtų lengva išvalyti.

Kasdienei porcijai gėrimo reikės maždaug 2 šaukštų pieno grybo ir 250 natūralaus pieno (ne mažiau nei 2,5 proc. riebumo). Pieną užpilti kambario temperatūros pienu, uždengti marle ir palikti dienai nelabai šviesioje vietoje. Tada nukošti susidariusią varškę į švarų puodelį, o grybą nuplauti po tekančiu vandeniu. Tada grybą vėl įdėti į indą ir užpilti pienu. Procedūrą kartoti kiekvieną dieną, nes kitaip grybas praras naudingąsias savybes.

Pieno grybas – visiškai natūralus, bet vis tiek vaistas. Todėl, jei jį ketinate vartoti ne profilaktiškai, o konkrečios ligos gydymui, būtina pasitarti su gydytoju. Sergant tam tikromis ligomis pieno grybo gėrimą galima vartoti tik konkrečiomis dozėmis.

  • Vartojant pieno grybo gėrimą, vengti alkoholio arba sumažinti iki bent 20 – 30 ml etanolio (300 ml vyno ar 700 ml alaus) per dieną.
  • Pieno grybo gėrimo negerti, likus 40 minučių iki miego.
  • Pradėjus vartoti pieno grybo užpilą gali kilti šalutinių poveikių, pavyzdžiui, viduriavimas, todėl pradėti vartojimą savaitgalį arba 10 – 15 minučių prieš valgį.

Turite patarimų, kaip pasigaminti arbatos grybą, nuo ko gydėtės ir pasveikote, rašykite komentaruose. O jeigu kas turite parduoti, dėkite į skelbimą. Manau, atsiras norinčių įsigyti arbatos grybą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.07.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

09.11.2017 laikas 10:46 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (liepžiedžiai, mėtos)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: liepos žiedai, mėta, šeivamedžio juodugio žiedų, vanduo.

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau