Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2017 » Gegužės » 03

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


03.05.2017, 20:16
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (3594)
Vitaminas A būtinas sveikai odai ir akims. Vitaminas A sumažina pavojų susirgti kai kurių rūšių onkologinėmis, širdies ir kraujotakos sistemos ligomis bei osteoporoze. Oranžiniuose vaisiuose ir daržovėse yra liuteino ir likopeno. Šios medžiagos taip pat apsaugo odą, joje neleidžia pernelyg anksti susidaryti raukšlėms.
Sužinok daugiau ...
03.05.2017, 19:52
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (3951)
Seniau žmonės maistui ruošti žiemą vartodavo tirpaus sniego vandenį. Sniegą ištirpindavo ir su juo ruošdavo įvairius patiekalus bei virdavo sriubas. Žmonės pastebėjo, jog tie, kas reguliariai vartoja tirpaus ledo vandenį, rečiau serga, gali pasigirti ilgais gyvenimo metais, sveikata ir energija. Tirpaus ledo vanduo tonizuoja žmogaus organizmą, pagerina fizinį aktyvumą.
Sužinok daugiau ...
03.05.2017, 19:27
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (54017)
Širdis gerai dirbs, jei sugebėsime ją apsaugoti nuo gresiančių kraujotakos sistemos ir kraujagyslių ligų. Tinkami parinkti maisto produktai padeda išvalyti kraujagysles, iš jų pašalina žalingojo cholesterolio perteklių. Tinkamai parinkti maisto produktai minkština kraujagysles, todėl jos išlieka elastingos ir krauju bei deguonimi gerai aprūpina ne tik širdį, bet ir galvos smegenis. Kai kurie specialistai teigia, jog veiksmingiausia priemonė, padedanti išvengti širdies ir kraujotakos sistemos ligų, kasdien suvalgyti po 50 g riebios žuvies (pavyzdžiui, silkės, skumbrės, lašišos, sardinių).
Sužinok daugiau ...
03.05.2017, 17:56
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (56902)
Apie tai, kodėl „dega" dešinė ausis yra nemažai paaiškinimų, kurie neretai skiriasi vienas nuo kito. Pavyzdžiui, jei „užsidegė" dešinė ausis, tai požymis, jog kažkas karštai apkalba. Teigiama, jog labai jautrus žmogus savo pasąmonėje gali pajusti, kad yra apkalbamas, todėl jo dešinė ausis gali staiga „užsidegti".
Sužinok daugiau ...
03.05.2017, 17:24
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (53397)
Pajutę pirmuosius otito požymius: skausmą, užsikimšimo pojūtį, traškesį ausyse, reikia tuoj pat kreiptis į gydytoją, nes tik jis gali tiksliai nustatyti, kokios formos otitu susirgote ir paskirti tinkamą gydymą. Otitą būtina rūpestingai gydyti, nes ausys yra netoli galvos smegenų.
Sužinok daugiau ...
03.05.2017, 06:42
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (4273)
Vitaminai — smulkiamolekuliai organiniai junginiai, kurie turi būti gaunami su maistu ir organizmo naudojami ne energijai išgauti, o kaip valdymo, kofermentinės ir panašios medžiagos. Vitaminai skirstomi į tirpius vandenyje (8 B grupės vitaminai ir vitaminas C) ir tirpius riebaluose (A, D, E ir K), pastaruosius organizmas įsisavina lipidų pagalba. Riebaluose tirpūs vitaminai kaupiami riebaliniuose audiniuose, todėl juos perdozavus galima pasiekti toksinę koncentraciją. Tirpūs vandenyje vitaminai absorbuojami ir pasyviai ir aktyviai, nekaupiami organizme, pakliūna tiesiai į kraujotaką, žymiai greičiau suyra. Tirpius riebaluose vitaminus organizmas gali išsaugoti apie keturis mėnesius, o tirpius vandenyje keletą savaičių.
Sužinok daugiau ...