Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 3

Kodėl „dega" ausys: liaudies prietarai ir moksliniai faktai

Kai kurie žmonės tiki liaudies prietarais, o kai kuriems jie nieko nereiškia. Kiekvienam iš mūsų yra buvę situacijų, kai staiga „užsidega" dešinė ausis. Tai bando paaiškinti ir mokslininkai. Kiekvienas mūsų turime nuspręsti: tikėti šiais pastebėjimais ar ne.

Liaudies prietarai

Apie tai, kodėl „dega" dešinė ausis yra nemažai paaiškinimų, kurie neretai skiriasi vienas nuo kito. Pavyzdžiui, jei „užsidegė" dešinė ausis, tai požymis, jog kažkas karštai apkalba. Teigiama, jog labai jautrus žmogus savo pasąmonėje gali pajusti, kad yra apkalbamas, todėl jo dešinė ausis gali staiga „užsidegti".

Kodėl „dega" ausys: liaudies prietarai ir moksliniai faktai

• Teigiama, jog ausis pradeda niežėti ar jos parausta prieš lietų ar laukiant svarbių naujienų. Kiekvienas mūsų turime pasirinkti kuo tikėti ir kuo - ne. Tiesiog reikia prisiminti, ar nors viena pranašystė buvo išsipildžiusi.

• Jei „dega“ dešinė ausis, tai požymis, jog apie šį žmogų gerai kalba ar sako tiesą. Daugiausia tokiu prietaru tiki pagyvenę žmonės. Taip pat teigiama, jei žmogus teisingai supras, kas jį apkalba, ausis nustos „degti".

• Kairė ausis pradeda „degti", kai kažkas iš jo šaiposi ar negražiai apkalba.

• Sakoma, jog dešinė ausis pradeda „degti", kai kažkas svarsto žmogaus klaidas ir ant jo pyksta. Dažniausiai tokiais atvejais apkalba artimi žmonės; giminės, artimi draugai ar pažįstami.

• Pastaruoju metu atsirado ir dar vienas prietaras. Dešinė ausis pradeda „degti", jei kažkas nori prisiskambinti, bet tai jam nepavyksta.

Moksliniai faktai

Dešinės ausies „degimą" bando paaiškinti ir medikai.

Medikų nuomone, dešinė ausis pradeda „degti", jei žmogus pajunta didžiulę baimę, nes tada organizme pagausėja adrenalino, kraujas plūsteli link kokios nors kūno vietos. Tokia vieta gali būti - ausys, todėl jos parausta ir pradeda „degti".

• Kai kurie mokslininkai teigia, jog ausys „užsidega" dėl suaktyvėjusios galvos smegenų veiklos. Tiesa, su šia nuomone sutinka ne visi. Pavyzdžiui, ne visų laikančių egzaminus ausys parausta.

• Nemažai specialistų teigia, jog ausys parausta iš gėdos. Taip gali atsitikti, kai staiga prisimenamas žmogus, su kuriuo susiklostė puikūs santykiai, tačiau dėl kažkokių priežasčių su šiuo žmogumi jau kurį laiką nebendraujate. Tuomet kraujas aktyviau plūsteli į galvos smegenis, pradeda „degti" ausys ir jaučiamas lengvas gėdos jausmas.

• Jei ilgesnį laiką „dega" vos viena ausis, o kita - išlieka normali, tai geriausias sprendimas - apsilankyti pas gydytoją. Ausų paraudimą gali sukelti pergyvenimai, alergija ar net - liga.

• Kai žmogaus organizmui pernelyg karšta, jis bando vėsintis, todėl ausys, kaip ir bet kurios kitos kūno vietos, gali parausti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.11.2019 laikas 19:32 Receptai – Patiekalai Plikytos Tešlos (Ne)paprasti Kąsneliai
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 09:41 Receptai – Patiekalai Vienašalė užgina vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Vienašalės užginos, Vandens.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau