Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 3

Otitas ir jo gydymas liaudies medicinos priemonėmis

Otitas - ausų uždegimas, kuris dažniausiai būna bakterinės kilmės. Rečiau otitą sukelia grybeliai. Susirgę otitu iki 3 metų vaikai greičiau ir lengviau pasveiksta. Suaugę žmonės otitu serga žymiai dažniau, o neretai ši liga pereina į lėtinę formą ir net gali sukelti kurtumą.

Išorinis otitas

Išoriniu otitu galima susirgti nesilaikant higienos taisyklių ar patyrus ausų mikrotraumą.

Pirmuoju atveju ausų sieroje susikaupę mikrobai gali sukelti uždegiminius procesus, o antruoju atveju bakterinio ar grybelinio pažeidimo židiniu gali tapti žaizdelė ar įbrėžimas ausies kriauklės viduje. Išoriniu otitu galima susirgti ir ausis valant netinkamomis priemonėmis.

Otitas ir jo gydymas liaudies medicinos priemonėmis

Vidinės ausies otitas

Vidinės ausies uždegimą gali sukelti infekcinės ligos (sinusitas, angina, gripas, peršalimo ligos). Dažniausiai vidinės ausies uždegimas yra infekcinių ligų komplikacijų pasekmė, kai bakterijos į ausį patenka ne iš išorės, o iš vidaus - su kraujotaka.

Vidinės ausies otitas - sunki liga, kai infekcija prasiskverbia giliai į ausis.

Pajutę pirmuosius otito požymius: skausmą, užsikimšimo pojūtį, traškesį ausyse, reikia tuoj pat kreiptis į gydytoją, nes tik jis gali tiksliai nustatyti, kokios formos otitu susirgote ir paskirti tinkamą gydymą.

Otitą būtina rūpestingai gydyti, nes ausys yra netoli galvos smegenų.

Gydymas rožių žiedlapių antpilu ir mumijumi

20 g rožių žiedlapių (galima ir džiovintus) užpilkite 1/2 stiklinės verdančio vandens, leiskite nusistovėti pusę valandos, nukoškite, žiedlapius nuspauskite.

Į šį antpilą įlašinkite kelis lašus rožių aliejaus ir ištirpinkite gabalėlį (5-10 g) mumijaus, pakaitinkite verdančio vandens vonelėje. Kaitinti reikia iki tol, kol liks pusė skysčio.

Šio šilto antpilo į kiekvieną ausį patariama lašinti po 3 lašus vakare, prieš miegą, 14-21 dieną iš eilės.

Otito gydymas vandenilio peroksidu

Vandenilio peroksidu galima gydyti tik išorinį otitą.

Vaistinėse galima nusipirkti 3, 5 ar 6 proc. vandenilio peroksido. Į užrašą būtinai atkreipkite dėmesį, nes gydytis neskiestu vandenilio peroksidu galima tik tada, jei jis yra 3 proc. Labiau koncentruotą vandenilio peroksidą reikia lygiomis dalimis praskiesti vandeniu, nes koncentruotas vandenilio peroksidas gali nudeginti ausis.

Į kiekvieną ausį įlašinkite po 5 lašus vandenilio peroksido. Ausyje išgirsite lengvą šnypštimą, tarsi į stiklinę būtų pripilta gazuoto vandens.

Palaukite, kol vandenilio peroksidas nustos šnypšti, tik tada pasisukite kitu šonu ir vandenilio peroksido įlašinkite į kitą ausį.

• Otitą vandenilio peroksidu galima gydyti ir kitaip: į ausis reikia įkišti vandenilio perokside suvilgytą vatos gniužulėlį.

Vatos gniužulėlius ausyse reikia palaikyti ne trumpiau nei pusę valandos, nes tik tada vandenilio peroksidas sušildys ausis ir pradės naikinti žalingąsias bakterijas.

• Ilgiau nei savaitę laiko otito vandenilio peroksidu gydytis yra beprasmiška, nes jei per šį laiką otito nepavyko išgydyti, tai požymis, jog liga pažeidė vidinę ausį ir reikia gydytis kitomis priemonėmis.

Jei stipriai pūliuoja ausys

Prieš pradėdami gydyti pūliuojantį otitą, iš ausų išvalykite pūlius. Pūlius geriausiai valyti su vandenilio peroksidu. Po to, kai į ausis įlašinsite vandenilio peroksido, susidarys pūlinė puta, kurią patariama pašalinti sterilios vatos gniužulėliu.

Vėliau paruoškite gydomąjį tablečių mišinį. Su tetraciklino akių tepalu sumaišykite po 2 susmulkintas tabletes streptocido, levomiticino, streptomicino ir penicilino, kad susidarytų vienalytė masė.

Susukite 2 pailgus vatos gniužulėlius, pamirkykite vaistų mišinyje, giliau įkiškite į ausis ir jas apšiltinkite.

Po pusę valandos vatos gniužulėlius su vaistais ištraukite, ausis vėl užkimškite švariais vatos gniužulėliais, kad į ausis nepatektų bakterijos.

Taip gydyti otitą patariama iki tol, kol pasveiksite. Dažniausiai ausų uždegimą pavyksta išgydyti per 2 savaites.

Gydymas česnakų aliejumi

Česnakais nuo seno įprasta gydyti peršalimo ligas ar nuo jų profilaktiškai apsisaugoti.
Česnakais galima gydyti otitą, ypač vaikų, nes česnakų aliejus nedirgina švelnios ausų odos, neturi šalutinio žalingojo poveikio ir greitai padeda išgydyti gleivinę. Česnakų aliejų šaldytuve galima laikyti iki 3 mėnesių.

3/4 stiklinės tūrio pripildykite susmulkintais česnakais, tada juos suberkite į emaliuotą puodą, užpilkite tokiu pat kiekiu alyvuogių aliejaus. Puodą uždenkite stikliniu dangčiu, laikykite ant saulėtos palangės.

Česnakų aliejų kasdien pamaišydami palaikykite 10 dienų, nukoškite, į jį įlašinkite kelis lašus glicerino ar eukaliptų aliejaus, perpilkite į tamsaus stiklo butelį, jį užkimškite, laikykite šaldytuve.

Otitą česnakų aliejumi patariama gydyti 2-3 savaites. Nakčiai į ausis įkiškite česnakų aliejuje suvilgytus vatos gniužulėlius. Česnakų aliejumi galima gydyti tiek įsisenėjusį, tiek ir lėtinį ausų uždegimą.

Gydymas boro rūgštimi

Otito gydymas boro rūgštimi -gana paprasta ir veiksminga gydymo priemonė. Spiritinio boro rūgšties tirpalo galite įsigyti bet kurioje vaistinėje. Boro rūgštis sušildo ir dezinfekuoja, tačiau ja patariama gydyti išorinį otitą.

Spiritiniame boro rūgšties tirpale suvilgykite pailgus vatos gniužulėlius, įkiškite į ausis, palaikykite valandą laiko. Prieš panaudodami spiritinį boro rūgšties tirpalą, jį lengvai sušildykite. Spiritinis boro rūgšties tirpalas neturi būti nei šaltas, nei karštas.

Taip gydytis patariama 3 kartus per dieną savaitę laiko. Vėliau otito gydyti boro rūgštimi neverta, nes jei per šį laiką ausų uždegimo išgydyti nepavyko, reikia imtis kitų gydymo priemonių.

Gydymas cukraus dūmais

Nuo seno įprasta ir veiksminga otitą gydyti cukraus dūmais. Tokiam gydymui prireiks geležinio dangtelio (kuriuo užsukame stiklainius) ir 1 valgomojo šaukšto cukraus.

Cukraus užberkite ant metalinio dangtelio, jį uždėkite ant mažiausios dujinės viryklės skylės, uždekite ugnį, kaitinkite cukrų iki tol, kol jis pajuoduos ir pradės kilti dūmai.

Užgesinkite ugnį, atsargiai nukelkite dangtelį, iš laikraštinio popieriaus susukite vamzdelį, kurį laikykite virš dūmus skleidžiančio cukraus, kitą vamzdelio galą priglauskite paeiliui prie vienos ir prie kitos ausies, kad dūmai patektų į ausis.

Cukraus dūmais patariama gydytis 5-7 minutes, tada ausis užkimšti vatos gniužulėliais, galvą aprišti vilnoniu šaliku. Taip gydantis kasdien otitą pavyksta išgydyti per savaitę laiko.

Gydymas graikinių riešutų aliejumi

Išspausti aliejų reikalingi kokybiški graikiniai riešutai, nes tik iš ne ilgiau nei vienerius metus laikytų branduolių galima išspausti aliejų.

Graikinių riešutų branduolius spauskite tais pačiais prietaisais, kuriais spaudžiate česnakus.

Gydantis į kiekvieną ausį reikia įlašinti po 3-5 lašus graikinių riešutų aliejaus. Teigiama, jog įlašinus graikinių riešutų aliejaus, skausmai vos ne tuoj pat pranyksta.

Graikinių riešutų aliejumi otitą patariama gydyti 7-10 dienų.

Gydymas svogūnų lašais

Svogūnų lašais galima gydyti suaugusių žmonių išorinį ir vidinį otitą.

Ruošdami lašus, sutarkuokite trečdalį svogūno galvutės, išspauskite sultis, jas lygiomis dalimis sumaišykite su virintu ar distiliuotu vandeniu. Svogūnų lašų į kiekvieną ausį patariama lašinti po 5-10. Svogūnų lašai turi būti šilti. Po to, kai į ausį įlašinsite svogūnų lašų, ant vieno šono pagulėkite 20 minučių, tada persiverskite ant kito šono ir tiek pat lašų įlašinkite į kitą ausį. Taip gydytis patariama 2-3 kartus per dieną, o svogūnų lašų būtinai į ausis įlašinti vakare, prieš miegą. Taip gydantis otitą pavyksta išgydyti per savaitę laiko.

Gydymas bičių pikiu

Veiksmingai uždegimines ligas gydo ir skausmus malšina spiritinis bičių pikis, kurio galima įsigyti vaistinėse. Sergantiems otitu dieną kas 4 valandas į ausis patariama įlašinti po 3 lašus spiritinio bičių pikio antpilo, ausis užkimšti vatos gniužulėliu, 15 minučių pagulėti ant priešingo šono, nes tada bičių pikio antpilas pasieks giluminius ausų sluoksnius.

• Spiritinį bičių pikio antpilą santykiu 1:3 galima sumaišyti su alyvuogių aliejumi, toks mišinys mažiau dirgins jautrią ausų odą. Taip otitą pavyksta išgydyti per savaitę laiko.

Gydymas zuikių taukais

Prieš pradėdami otitą gydyti zuikių taukais, otito pažeistas ausis sušildykite, tada į ausis įlašinkite po kelis lašus skystų zuikių taukų.

Norėdami sušildyti ausis, prie jų priglauskite pakaitintą medžiaginį maišelį su druska.

Gydymas svogūnais

Gydydami otitą, į ausį įkiškite nuvalyto svogūno gabalėlį, ausis apvyniokite šiltu vilnoniu rankšluosčiu. Taip gydytis patariama ryte, vos tik prabudus ir vakare, prieš miegą, o ne tik tada, kai pajausite ausų skausmus.

Kokios gydymosi priemonės gali pakenkti

Otitas - nelengva liga, todėl jį gydyti reikia labai atsakingai. Kai kurios gydymosi priemonės gali apsunkinti ligos eigą. Pavyzdžiui, priemonė, kuri padeda gydyti išorinį otitą, gali pakenkti, gydant vidinės ausies pūliuojantį ar lėtinį otitą.

Į ausis nelašinkite spirito

Lašinti į ausis spirito ar spiritinių antpilų negalima dėl įvairių priežasčių. Visų pirma, padidėjusi drėgmė ir šiluma, tai puiki terpė, kurioje gali aktyviai daugintis žalingosios bakterijos. Antra, spiritas gali nudeginti gleivinę, todėl juo negalima gydyti išorinio otito, kurį sukėlė įvairūs ausų pažeidimai. Trečia, sergant įsisenėjusiu pūliuojančiu otitu, ausų būgneliai būna nusilpę ir suplonėję, todėl spiritas jiems gali pakenkti.

Šildantys drėgni kompresai ir pūliuojantis otitas

Ant pūliuojančių ausų negalima dėti drėgnų, šildančių spiritinių kompresų. Taip gydantis pavyksta nuslopinti ausų skausmus ir gydyti išorinį otitą, tačiau taip negalima gydyti vidinės ausies ir pūliuojančio otito.

• Jei ligoniui pakilusi aukšta kūno temperatūra, jam kenksmingos bet kokios šildančiosios procedūros (inhaliacijos, kompresai, šilto vandens vonios). Jei sergantys pūliuojančiu otitu pabandys gydytis šildomaisiais spiritiniais kompresais, tai pūliai gali pasiekti smegenis, o ligonis - apkursti.

Sergantiems lengvos formos otitu, kai kūno temperatūra nėra pakilusi, ausis galima šildyti sausa šiluma, pavyzdžiui, medžiaginiais maišeliais su karštu smėliu ar druska.

Neskiestos sultys

Sergantiems otitu į ausis negalima lašinti neskiestų alijošiaus, česnakų ar svogūnų sulčių, nes jos dirgina ausų gleivinę ir netgi gali pažeisti ausų būgnelį. Alijošiaus, česnakų ir svogūnų sultis patariama lygiomis dalimis praskiesti vandeniu, šiame tirpale suvilgyti vatos gniužulėlius, nuspausti ir 30-60 minučių palaikyti ausyse.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.09.2018 laikas 17:33 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai konjunktyvito gydymui

Konjunktyvitas liaudies medicinoje, Konjunktyvitas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

10.12.2019 laikas 10:42 Receptai – Patiekalai Įdaryti Kiaušiniai: Chorizo Ir Sūrio Įdaras
Kiaušinius dedame į šaltą vandenį ir kai užvirs verdame ant silpnos ugnies 10 minučių. Virtus kiaušinius paliekame atvėsti šaltame vandenyje. Nulupame chorizo dešros odelę, supjaustome ją smulkiau ir truputį pakepiname keptuvėje ...

Skaityti daugiau

04.01.2018 laikas 10:18 Receptai – Patiekalai Baltymų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Citrinų sulčių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau