2021-10-26, 15:56
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
Negalintiems žiūrėti į žalią mėsą, toliau skaityti mano recepto tikrai nepatariu, nes šį kartą Jums parodysiu, kaip pasigaminti tai, kas angliškai vadinasi "Beef Steak Tartare", prancūziškai - "Filet americain" arba tiesiog "steak tartare", o lietuviškai būtų "Totoriškas bifšteksas", na arba kaip dauguma sako tartaras.
Skaityk toliau
2021-10-26, 14:43
Torrone arba itališkas desertas nuga
Tai nuostabusis desertas iš Italijos, vienur vadinamas torrone, kitur nuga, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Kitur vadinama tiesiog torrone nuga. Skonis tikrai puikus. Mano versija pagaminta su pistacijomis, migdolais ir lazdyno riešutais.
Skaityk toliau
2021-10-26, 14:43
Jautienos kepsnys su rozmarinu
Toliau tęsiu savo įvairiausius kulinarinius eksperimentus su jautienos didkepsniais, arba tiesiog - steikais. Jau tikriausiai esu sakiusi, kad geram steikui reikia tik druskos ir pipirų, o po to reikia surasti tik sau tinkamą - tobulą kepimo laiką.
Skaityk toliau
2021-10-23, 21:14
Bulvių pyragas su džiovintais grybais
Potato gratin arba tiesiog bulvių gratinas su džiovintais grybais (aš naudoju baravykus) gali būti tiek nuostabus Kalėdų garnyras, tiek žiemos vakarienės patiekalas. Nuostabiai kremiškas, skanus ir kvepiantis grybais...
Skaityk toliau
2021-10-21, 06:45
Lęšių virimas ir kiek laiko reikia virti lęšius?
Ar žinojote kiek laiko reikia virti įvairiausius lęšius? Štai raudonuosius lęšius užteks virti vos 25 minutes, o rudiesiems ir žaliesiems prireiks net 45 minučių. Šį kartą papasakosime Jums apie skirtingus lęšius ir jų virimo laiką.
Skaityk toliau
2021-10-17, 13:48
4 naminės starkos receptai
Tvirtą statinę nuo vyno – geriausia nuo vengriško arba maderos – neseniai nupilto, kad nebūtų statinėj pelėsių ir suplėkusio kvapo – apipilniai pripilti grynos degtinės iš rugių.
Skaityk toliau
2021-10-17, 13:18
Ką reikia žinoti prieš verdant naminę?
Prieš imantis varyti naminę, reikėtų įsidėmėti, kad ne iš bet kokios paprastos naminės galima paruošti subtilaus skonio ir geros kokybės gėrimų. Pavyzdžiui, pirmojo varymo naminė iš cukrinių runkelių ir išspaudų visiškai netinka kokybiškiems gėrimams ruošti, tačiau ji labiau dera taisant prastus, aitraus ir gaižaus skonio gėrimus.
Skaityk toliau
2021-10-16, 15:27
Perlinis kus kus arba kuskuso kruopų salotos su avinžirniais
Kadangi pasitaruoju metu sulaukiu prašymų pasidalinti ne tik įvairiais saldžiais ar rimtais patiekalais, bet ir kuo sveikesniu nuo šiol kartas nuo karto tą ir bandysiu padaryto. Aš savo virtuvėje tikrai labai mėgstu eksperimentuoti, išmėginti ne tik naujus kepinius, bet ir kitų patiekalų receptus.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 79 80 81 82 83 ... 214 215 » |