- 31.05.2020
- 4.0 Reitingas
- 1227 Peržiūros
- Komentarai
Sveikatos receptas nuo Vasiljevų šeimos. Mūsų nuotaika puiki, važiuojame į sodybą: grybų, uogų rinkti. O prieš išvažiuodami pasidalinsime receptu, kuris normalizuoja kraujo spaudimą, kitaip tariant kraujospūdį, padeda žarnynui ir pagerina viso organizmo tonusą.
Mes tai vadiname „Šiauriniu burokėlių balzamu“.
Sudėtis:
- žalių burokėlių – 1-2 kg,
- erškėtuoges – 1 šaukštelis,
- citrinos – viršūnės su rūgštimi,
- apelsinų žievelės – iš akies;
- džiovintos slyvos – 6-10 vnt. (kiek ne gaila),
- džiovinti abrikosai – 6-10 vnt. (kiek ne gaila),
- razinos – ¼ puodelio,
- medus – 1 valgomas šaukštas,
- augalinis aliejus 3-4 šaukštai,
- juodieji serbentai – bet kokia, kad ir sena uogienė,
- mėlynės – pagal skonį, bruknės – pagal skonį,
- spanguolės – pagal skonį, apie 5-6 šaukštus,
- 1 šaukštelis druskos.
Kokia tvarka gaminti?
Pirmiausia nakčiai užmerkite erškėtuoges nakčiai, uogas sutrinkite arba sumalkite kavos malūnėliu. Ryte paruoškite 3 litrus verdančio vandens.
Žalius burokėlius nuplaukite, nulupkite (be juodumo), sutarkuokite rupia trintuve. Sudėkite į emaliuotą puodą. 2 kg burokėlių užpilkite 2 litrais verdančio vandens, o jei burokėlių turite mažiau, tai ir verdančio vandens mažiau (viskas ateis su patirtimi, jei daugiau vartosite šį balzamą). Uždėkite ant ugnies (užvirs, sumažinkite ugnį) ir išmaišykite mediniu šaukštu.
Prieš valydami burokėlius, išmirkykite džiovintus abrikosus, razinas, nuplaukite per kiaurasamtį. Dabar sudedame citriną, supjaustykite ją į 4-8 dalis, apelsinų žieveles, slyvas, džiovintus abrikosus, razinas, papildomą druską – be priemaišų. Visa tai užverda...
O tada virkite ant silpnos ugnies 40-60 minučių (viskas priklauso nuo to, kada burokėliai išvirs). Patikrinkite: jei burokėliai, jau beveik išvirė, sudėkite raudonų serbentų, juodųjų serbentų, mėlynių, bruknių. Tegul paverda. Sumažinkite ugnį, įpilkite augalinio aliejaus, medaus, spanguolių – pagal skonį.
Jei gausis nesaldu, galite pridėti cukraus pudros. Išjunkite, sumaišykite, sandariai uždenkite emalio dangčiu. Atvėsta per 6-8 valandas. Tada perpilkite į stiklinius indelius ir į šaldytuvą. Ryte balzamas yra paruoštas naudojimui. Nusiprausėte. Paimkite gurkšnį augalinio aliejaus ir užgerkite balzamo tiek, kiek jums patinka.
Ryte verdate, bet kokią košę ir įdėkite „burokėlių balzamo“. 1 puodelis 1% kefyro ir balzamas – ir jūs pamatysite, kad net nenorėsite gerti kavos. Išvirėte kopūstų sriubą, makaronus ir t.t. – įdedate 1 valgomą šaukštą balzamo. Po pietų – kefyras, sausainiai ir dar kartą balzamas.
Po 1-2 naudojimo (4 kg burokėlių) nepajusite nieko, o po to galimas negalavimas – tai valosi organizmas. Ir tada viskas bus gerai. Tiesiog nereikia tingėti, dėl savo sveikatos.
Kodėl mes rašome?
Tegul dabar džiovina mėlynes, juoduosius serbentus ir deda į 800 gramų indus be cukraus, viskas laikosi ilgai. Slyvas – galite išdžiovinti – 10 kg, džiovinti abrikosus – 6-7 kg. Aš uždarau stiklainiuose be cukraus, apie liepos pabaigoje viską.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau