- 08.12.2020
- 0.0 Reitingas
- 521 Peržiūr
- Komentarai
Aštriu peiliu nupjaukite viršutinę rožės dalį taip, kad liktų maždaug 25 cm skiepūglis (kotas). Viršutinę pjūvio dalį užtepkite vašku. Norint atnaujinti skiepūglį, nuo jo reikia pašalinti visus lapus ir šiek tiek nupjaukite apatinį galą.
Po to ūglius (paruoštus kotus) reikia apdoroti vienu iš apačioje išvardintų būdų. Būtų logiška, jei jūs išbandytumėt visus tris rožių sudaiginimo būdus. Tokiu būdu jūs nustatysite, kuris iš būdų jums labiausiai patinka.
Pirmas būdas
Paruoškite mielių tirpalą (100 mg mielių – 10 litrų vandens). Ūgliūkus pamerkite į šį tirpalą maždaug vienu trečdaliu kotelio ir palaikykite 24 valandas. Praėjus laikui, nuplaukite kotelius šiltu vandeniu ir pamerkite į talpą su vandeniu taip, kad kotelis būtų paniręs iki pusės. Laukdami įsišaknijimo, nuolat papildykite vandens, kad jo visada būtų lygiai toks pat lygis.
Antras būdas
Viename litre vandens ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį medaus. Į tirpalą pamerkite ūglius, kad būtų panirę 1/3 ir palikite 12 valandų. Po to išimkite ūglius ir pamerkite juos iki pusės į vandenį.
Trečias būdas
Į vandenį su ūgliais įlašinkite 10 lašų alijošiaus sulčių (būtinai šviežių). Alijošius stimuliuoja šaknelių atsiradimą ir tuo pačiu, imuninę ūglio sistemą. Vanduo turi siekti iki pusės. Reguliariai papildykite vandens, kad jo lygis nemažėtų. Po 10 dienų galite į vandenį įlašinti dar 5-7 alijošiaus sulčių lašų.
Po to, kai rožė išleis pakankamai dideles šaknis, sekdami visomis šio augalo sodinimo taisyklėmis, pasodinkite rožes į joms paruoštą vazonėlį su gėlėms skirta žeme.
Jūsų rožė būtinai pražys!
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau