Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Lapkričio » 28

Atsargiai! Kiniškas česnakas kenkia sveikatai

Ne paslaptis, koks sveikas yra česnakas. Bet tai taikoma tik česnakams iš mūsų pačių sodo, o ne importuojamiems kinams. Kaip jį atskirti, skaitykite toliau ...

Jau seniai griaudėja šlovė česnakui, kaip puiki priemonės imuninei sistemai stiprinti, peršalimo prevencijai ir gydymui. Česnakuose yra antioksidantų, kurie teigiamai veikia kraujotakos sistemą ir širdies veiklą. Be to, šis nuostabus produktas gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Yra žmonių, kurie česnakus augina savo sode ir gali būti tikri, kad jų česnakai yra kokybiški ir ekologiški. Bet vis tiek dauguma jį perka ...

Česnako žala gali būti dar didesnė už jo naudą, jei perkate iš Kinijos importuotą produktą. O statistika rodo, kad šiandien kiniškas česnakas sudaro 80% viso parduotuvėms ir prekybos centrams tiekiamų produktų kiekio, kuris kartais randamas turguose.

Jis atrodo baltas, tvirtas, lengvas ir visiškai negenda. Įdomu kodėl? Ar kinai išmoko auginti šią kultūrą geriau nei kiti?

Atsakymas paprastas ir liūdnas. Iš tikrųjų toks česnakas yra apdorojamas kenksmingomis cheminėmis medžiagomis, kurios neigiamai veikia žmogaus sveikatą.

Kiniškas česnakas nepajuoduoja, nepūva, išsilaiko ilgai. Čia stebuklai! Norint pasiekti šį efektą, jis yra apdorojamas chloru. Pirma yra patraukli produkto išvaizda, o jo saugumas žmonėms – paskutinėje vietoje.

Atrodo, kad šis česnakas - etalonas. Visos galvos yra ne tik tos pačios spalvos, bet net ir to paties tono. Tai turėtų kelti nerimą. Juk neįmanoma tokių išauginti natūraliomis sąlygomis.

Naminius žieminius česnakus galima laikyti iki žiemos pabaigos. O atvežtus iš Kinijos - iki vasaros pabaigos. Tai būtų buvę neįmanomą, jei jis nebūtų apdorotas cheminėmis medžiagomis, kuriais konservuoja produktus, ypač maleino hidrazitu.

Kad vabzdžiai ir bakterijos nesidaugintų česnakuose, kurie eksportuojami į trečiojo pasaulio šalis, kinai jį apdoroja metilbromidu.

Kiniškas česnakas taip pat niekada nedygsta, o tai yra keista. Ilgai pagulėję šiltoje patalpoje, mūsų svogūnai ir česnakai pradeda augti. Tas pats nutinka ir su rūsiuose laikomomis bulvėmis. Priešingu atveju visa tai tiesiog pūna. Tačiau naudojant kinišką česnaką nei vienas, nei kitas nevyksta, nes jis buvo paveikiamas gama spinduliuotės.

Reikia pripažinti, kad mūsų žemės ūkis, taip pat naudoja pesticidus. Bet jie žino ribą, kada reikia sustoti, yra sertifikuoti ir nelegalių preparatų nevartoja.

Kiek pelninga kinams, leisti pinigus perdirbant česnaką su visokiais nuodais, spręskite patys. Kasmet eksportuojamas vis didesnis šio produkto kiekis. Didėja česnako derlius, taip pat padidėja  ir pinigų už pardavus.

Kaip atskirti kiniškus česnakus nuo naminių? Kiniški yra labai lengvi, be galo. Atrodo tobulai, visos galvos yra viena prie vienos. Ir pagrindinis išorinis bruožas yra tai, kad jų šaknys yra visiškai nupjautos.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-02-06 laikas 18:49 Receptai Puikaus skonio saldėsis – degintas sūrio pyragas
Apvalią pyrago kepimo formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Į dubenį dėkite kreminį sūrį, pilkite cukrų, druską ir viską išmaišykite elektriniu maišytuvu. Maišant po vieną pilkite kambario tempe...

Skaityti daugiau

2019-09-12 laikas 20:52 Receptai Stulbinantis pyragas su švelniu kremo įdaru

Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.

...

Skaityti daugiau

2018-09-05 laikas 13:58 Receptai Liaudiški patarimai odos alergijos gydymui

Odos alergija liaudies medicinoje, Odos alergija, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo odos alergijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau