Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 25

Džiovintos slyvos, kaip laisvinamieji, vidurių užkietėjimo, nuospaudų, hipertonijos

Džiovintos slyvos - patys populiariausi džiovinti vaisiai. Ir ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl to, kad jos labai naudingos sveikatai. Pavyzdžiui, jos du kartus efektyviau kovoja su širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis, negu kitos natūralios priemonės. Be to, džiovintos slyvos yra absoliučios čempionės pagal antioksidantų kiekį, kurie stiprina imunitetą, organizmo atsparumą nepalankiai ekologinei aplinkai, padeda įveikti toksinį sunkiųjų metalų druskų poveikį. Džiovintos slyvos turi unikalų gebėjimą sugerti laisvuosius radikalus, kurie atsiranda organizme dėl medžiagų apykaitos. Galbūt dėl to niekas negali taip greitai atkurti žmogaus organizmo biologinio balanso ir medžiagų apykaitos harmonijos kaip džiovintos slyvos. Dietologai rekomenduoja džiovintas slyvas vartoti per pusryčius. Juolab kad jos seniai garsėja teigiamu poveikiu ir virškinimo procesui. Be to, džiovintos slyvos dezinfekuoja žarnyną. Taip pat nustatyta, kad džiovintos slyvos gali suaktyvinti atmintį.

Džiovintos slyvos gydo

  • Džiovintos slyvos kaip laisvinamieji: vieną džiovintą slyvą užpilti verdančiu vandeniu, laikyti per naktį. Ryte nuovirą išgerti, o uogą suvalgyti.
  • Dar vienas receptas nuo vidurių užkietėjimo: 1/2 stiklinės citrinų sulčių sumaišyti su stikline džiovintų slyvų antpilo (5 uogos ir stiklinė verdančio vandens). Mišinį išgerti ryte tuščiu skrandžiu valandos bėgyje.
  • Nuo nuospaudų: džiovintas slyvas išvirti piene, išimti kauliukus ir karštus dėti ant nuospaudų, atvėsusius pakeisti karštais. Procedūrą daryti kuo ilgiau.
  • Nuo hipertonijos: 4 džiovintas slyvas užpilti karštu vandeniu, palaikyti 5 minutes. Išmirkytas slyvas supjaustyti mažais gabalėliais, sudėti į sausą juodąją arbatą. Paskui ją užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10-15 minučių. Pasidaro labai aromatingas gėrimas, kuris gerai mažina kraujospūdį.

Džiovintos slyvos ant stalo

Dažniausiai iš džiovintų slyvų verdamas kompotas. Jos valgomos ir vienos. Bet iš džiovintų slyvų galima paruošti įvairių skanių patiekalų. Siūlome vieną tokį receptą.

Įdarytos džiovintos slyvos

Reikės: 1 stiklinės džiovintų slyvų, 2 rūgščių obuolių, 2 valgomųjų šaukštų vyno, 1/2 stiklinės cukraus, 4 valgomųjų šaukštų vandens. Išvirti sirupą: į puodą supilti cukrų, vandenį, vyną, viską užvirti. Džiovintas slyvas gerai nuplauti, užpilti karštu vandeniu, virti, kol suminkštės, atvėsinti, išimti kauliukus. Nuplautus obuolius nulupti, supjaustyti mažais kubeliais. Į džiovintas slyvas pridėti obuolių gabalėlių, sudėti į porcijinius indelius, užpilti karštu sirupu, palaikyti 10 minučių, kad sirupas įsigertų, ir iškart patiekti į stalą. Sirupą galima pakeisti plakta grietinėle - 1 stiklinė grietinėlės ir 1/2 stiklinės miltelinio cukraus. Tokiu atveju desertą reikia atvėsinti.

Hipokrato pasta

Nuo širdies ligų šiais laikais kenčia daug žmonių.

Įveikti širdies negalavimus gali padėti Hipokrato pasta. Ji ne tik turi puikių gydomųjų savybių, bet ir labai skani, net galima vartoti kaip desertą prie arbatos. Paimkite po 300 g džiovintų slyvų, džiovintų abrikosų, figų, graikinių riešutų ir 100 g medaus. Džiovintus vaisius nuplaukite. Jei džiovintos slyvos ir abrikosai labai sudžiūvę, trumpai pamirkykite juos nedideliame kiekyje vandens. Išmirkytus vaisius nuspauskite, sudėkite riešutus ir medų, plaktuvu išplakite, kad susidarytų vienalytė masė. Gydomoji pasta - paruošta. Laikyti šaldytuve. Rekomenduojama valgyti kiekvieną dieną bent po 2-3 valgomuosius šaukštus.

Tai įdomu

Nedaug kas žino, kad džiovintos slyvos padeda ilgam išlaikyti mėsos šviežumą, saugo nuo salmonėlių, žarnyno lazdelių, stafilokokų dauginimosi. O ruošiant mėsą, džiovintos slyvos padeda mėsai išsaugoti drėgmę, jos turi neutralų skonį, nepermuša mėsos aromato bei skonio.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, receptų, norite pranešti naujieną, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-12-11 laikas 14:22 Receptai Kalėdinis meduolinis keksas su grietine
Nei vienas per Kalėdas prie stalo sėdintis neatsisakys tokio skanaus, drėgno ir minkšto kekso gabaliuko, kuris yra patiekiamas prie kavos ar arbatos puodelio. Toks keksas yra gaminamas su grietine, tad gaunasi itin drėgnas bei gar...

Skaityti daugiau

2017-11-14 laikas 11:38 Receptai Arbata mažinantį karščiavimą (mėlynės, šalpusnis, raudonėlis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: mėlynės, šalpusnio lapai, raudonėlis

Skaityti daugiau

2019-12-31 laikas 17:56 Receptai Grybų Skonio Baklažanai Su Česnaku
Baklažanai ne visada gali būti skanūs, netgi galima pasakyti, kad jie patinka tik mėgėjams. Bet esmė tame, ar taisyklingai jie gaminami. Skubame pasidalinti su jumis receptu tokios įdomios daržovės, kuri gali būti tokia pat skani,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau