Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 25

Džiovintos slyvos, kaip laisvinamieji, vidurių užkietėjimo, nuospaudų, hipertonijos

Džiovintos slyvos - patys populiariausi džiovinti vaisiai. Ir ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl to, kad jos labai naudingos sveikatai. Pavyzdžiui, jos du kartus efektyviau kovoja su širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis, negu kitos natūralios priemonės. Be to, džiovintos slyvos yra absoliučios čempionės pagal antioksidantų kiekį, kurie stiprina imunitetą, organizmo atsparumą nepalankiai ekologinei aplinkai, padeda įveikti toksinį sunkiųjų metalų druskų poveikį. Džiovintos slyvos turi unikalų gebėjimą sugerti laisvuosius radikalus, kurie atsiranda organizme dėl medžiagų apykaitos. Galbūt dėl to niekas negali taip greitai atkurti žmogaus organizmo biologinio balanso ir medžiagų apykaitos harmonijos kaip džiovintos slyvos. Dietologai rekomenduoja džiovintas slyvas vartoti per pusryčius. Juolab kad jos seniai garsėja teigiamu poveikiu ir virškinimo procesui. Be to, džiovintos slyvos dezinfekuoja žarnyną. Taip pat nustatyta, kad džiovintos slyvos gali suaktyvinti atmintį.

Džiovintos slyvos gydo

  • Džiovintos slyvos kaip laisvinamieji: vieną džiovintą slyvą užpilti verdančiu vandeniu, laikyti per naktį. Ryte nuovirą išgerti, o uogą suvalgyti.
  • Dar vienas receptas nuo vidurių užkietėjimo: 1/2 stiklinės citrinų sulčių sumaišyti su stikline džiovintų slyvų antpilo (5 uogos ir stiklinė verdančio vandens). Mišinį išgerti ryte tuščiu skrandžiu valandos bėgyje.
  • Nuo nuospaudų: džiovintas slyvas išvirti piene, išimti kauliukus ir karštus dėti ant nuospaudų, atvėsusius pakeisti karštais. Procedūrą daryti kuo ilgiau.
  • Nuo hipertonijos: 4 džiovintas slyvas užpilti karštu vandeniu, palaikyti 5 minutes. Išmirkytas slyvas supjaustyti mažais gabalėliais, sudėti į sausą juodąją arbatą. Paskui ją užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10-15 minučių. Pasidaro labai aromatingas gėrimas, kuris gerai mažina kraujospūdį.

Džiovintos slyvos ant stalo

Dažniausiai iš džiovintų slyvų verdamas kompotas. Jos valgomos ir vienos. Bet iš džiovintų slyvų galima paruošti įvairių skanių patiekalų. Siūlome vieną tokį receptą.

Įdarytos džiovintos slyvos

Reikės: 1 stiklinės džiovintų slyvų, 2 rūgščių obuolių, 2 valgomųjų šaukštų vyno, 1/2 stiklinės cukraus, 4 valgomųjų šaukštų vandens. Išvirti sirupą: į puodą supilti cukrų, vandenį, vyną, viską užvirti. Džiovintas slyvas gerai nuplauti, užpilti karštu vandeniu, virti, kol suminkštės, atvėsinti, išimti kauliukus. Nuplautus obuolius nulupti, supjaustyti mažais kubeliais. Į džiovintas slyvas pridėti obuolių gabalėlių, sudėti į porcijinius indelius, užpilti karštu sirupu, palaikyti 10 minučių, kad sirupas įsigertų, ir iškart patiekti į stalą. Sirupą galima pakeisti plakta grietinėle - 1 stiklinė grietinėlės ir 1/2 stiklinės miltelinio cukraus. Tokiu atveju desertą reikia atvėsinti.

Hipokrato pasta

Nuo širdies ligų šiais laikais kenčia daug žmonių.

Įveikti širdies negalavimus gali padėti Hipokrato pasta. Ji ne tik turi puikių gydomųjų savybių, bet ir labai skani, net galima vartoti kaip desertą prie arbatos. Paimkite po 300 g džiovintų slyvų, džiovintų abrikosų, figų, graikinių riešutų ir 100 g medaus. Džiovintus vaisius nuplaukite. Jei džiovintos slyvos ir abrikosai labai sudžiūvę, trumpai pamirkykite juos nedideliame kiekyje vandens. Išmirkytus vaisius nuspauskite, sudėkite riešutus ir medų, plaktuvu išplakite, kad susidarytų vienalytė masė. Gydomoji pasta - paruošta. Laikyti šaldytuve. Rekomenduojama valgyti kiekvieną dieną bent po 2-3 valgomuosius šaukštus.

Tai įdomu

Nedaug kas žino, kad džiovintos slyvos padeda ilgam išlaikyti mėsos šviežumą, saugo nuo salmonėlių, žarnyno lazdelių, stafilokokų dauginimosi. O ruošiant mėsą, džiovintos slyvos padeda mėsai išsaugoti drėgmę, jos turi neutralų skonį, nepermuša mėsos aromato bei skonio.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, receptų, norite pranešti naujieną, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-08-14 laikas 09:14 Receptai Vištienos maltinukai su cukinija ir kuskusu

Manęs gyvenime tikriausiai niekaip taip nedomina kaip maistas ir vis nauji neatrasti receptai. Man atrodo, kad aš tiesiog tuo gyvenu ir tuo kvėpuoju. Ir man tai patinka, aš nesiskundžiu. Apie šiuos vištienos maltinukus man papa...

Skaityti daugiau

2019-08-12 laikas 18:03 Receptai Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru
Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru receptas. Pasiruoškite įdarą: svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, kad pagelstų, atvėsinkite ir sumaišykite su faršu, prieskoniais, smulkintom arba pertrintom dilgėlėm bei druska....

Skaityti daugiau

2020-11-04 laikas 08:52 Receptai Silkė su porais ir obuoliais
Nežinau kaip pas Jus, bet mūsų šeimoje silkė yra labai mėgstama. Atrodo, kad galėtume ją valgyti ir valgyti, tačiau tie patys skoniai atsibosta, todėl nuolatos su ja eksperimentuojame. Šį kartą gaivus silkės variantas, su porais i...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau