- 08.05.2023
- 0.0 Reitingas
- 840 Peržiūros
- Komentarai
Anksčiau ar vėliau kiekvienos moters gyvenimą sudrebina menopauzė. Nors šis procesas ir natūralus, vis dėlto, neretai sukelia daugybę nemalonių simptomų. Pasak sveikatos priežiūros specialistų, norint gerai jaustis menopauzės metu ir mėgautis gyvenimu, vertėtų įsidėmėti maisto produktus, kurie palengvins hormonų audrų sukeltus pojūčius.
Liesas sūris, jogurtas, pienas
Prasidėjus menopauzei dažniausiai skundžiamasi karščio bangomis, nuotaikų kaitomis ir sutrikusiu menstruaciniu ciklu, tačiau be išorinių simptomų, moters organizme vyksta ir vidiniai pokyčiai, vienas tokių – kaulų retėjimas.
„Kaulai žmogaus organizme auga iki 30 metų amžiaus, vėliau jie pradeda nykti. Menopauzės metu moterys patiria estrogenų sumažėjimą, todėl kaulai nyksta dar sparčiau“, – pasakoja moterų sveikatos specialistė, gydytoja Lynn Pattimakiel.
Specialistė pabrėžia, kad būtent dėl šios priežasties svarbu ieškoti daugiau kalcio turinčių maisto produktų, kurie padėtų palaikyti stiprius ir sveikus kaulus.
Į mitybos racioną įtraukite:
- Liesą pieną.
- Karvės pieną.
- Sojų pieną.
- Jogurtą.
- Neriebų sūrį.
Lapinės ir gūžinės salotos
Jeigu menopauzės metu norite suvaldyti augantį svorį ir papildyti organizmą vitaminais, bei antioksidantais, nepamirškite į kasdienį meniu įtraukti įvairių salotų.
Lapinės daržovės ne tik padeda kontroliuoti svorį, bet ir gali padėti palaikyti sveikus kaulus. Tokios daržovės kaip špinatai, ropės ir lapiniai kopūstai yra puikus kalcio šaltinis.
Kitos daržovės, kurias galite įtraukti į savo mitybą ir kurios padeda išlaikyti sveiką svorį, bei sumažinti karščio bangas:
- Brokoliai.
- Žiediniai kopūstai.
- Šparagai.
- Briuselio kopūstai.
- Lapiniai kopūstai.
Proteinai
Kalbant apie baltymus, norėdami, kad menopauzės simptomai būtų kuo silpnesni, daugiausia dėmesio derėtų skirti liesesnei mėsai ir baltymams. Tai gali padėti ne tik kontroliuoti svorį, bet ir užtikrinti, kad didės kaulų tvirtumas ir bus išlaikoma raumenų masė.
Į mitybą įtraukite:
- Keptą vištieną.
- Tuną.
- Kalakutieną.
- Liesą jautieną.
- Tofu.
- Lęšius.
- Pupeles.
„Retkarčiais galima valgyti ir riebios raudonos mėsos, tačiau patariu tai daryti saikingai, kadangi riebi mėsa gali didinti cholesterolio kiekį organizme“, – pabrėžia daktarė L. Pattimakiel.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau