- 11.11.2023
- 0.0 Reitingas
- 285 Peržiūros
- Komentarai
Pasaulio ekonomikos forumas nurodė vyriausybėms ant visų mėsos produktų pradėti klijuoti cigarečių tipo įspėjamuosius ženklus, kad visuomenė būtų atgrasoma nuo mėsos vartojimo.
Naujosiose etiketėse bus rašoma: "Įspėjimas: Mėsos vartojimas prisideda prie klimato kaitos".
WEF finansuojami mokslininkai, klaidingai teigiantys, kad mėsos vartojimas kenkia sveikatai ir aplinkai, ėmė reikalauti šių etikečių po to, kai Jungtinės Karalystės Durhamo universitete atliko tyrimą.
Mokslininkai paėmė 1000 mėsą valgančių suaugusiųjų ir suskirstė juos į keturias grupes. Priklausomai nuo to, kurioje grupėje buvo dalyvis, jam buvo rodomos karštų patiekalų nuotraukos su įspėjamaisiais užrašais apie klimatą, sveikatą, pandemiją arba be jokių įspėjamųjų užrašų.
"Visos etiketės atbaidė nuo mėsos vartojimo, 7-10 proc. dalyvių pasirinko ne mėsos patiekalą". Tačiau, kai dalyvių buvo paklausta, kiek nerimą keliančios ir patikimos jiems atrodo kiekviena iš etikečių, jie nurodė, kad labiausiai patikimas buvo įspėjimas apie klimato kaitą.
Thefederalist.com praneša: Tai paskatino mokslininkus pasisakyti už tai, kad vyriausybė privalėtų ant mėsos klijuoti įspėjamąsias klimato kaitos etiketes. "Pasiekti "grynąjį nulį" yra tautos ir planetos prioritetas, - sakė tyrimo autorius Jackas Hughesas. "Kadangi jau įrodyta, kad įspėjamosios etiketės padeda sumažinti rūkymą, taip pat saldžiųjų gėrimų ir alkoholio vartojimą, įspėjamųjų etikečių naudojimas ant mėsos turinčių produktų galėtų padėti mums tai pasiekti, jei būtų įvesta nacionalinė politika."
Klimato aktyvistai kasdien vis labiau stiprina karą su mėsa. Pastangos stigmatizuoti mėsos mitybą kaip socialiai nepriimtiną ir net nesveiką tapo naujausia jų strategija, kuria siekiama apriboti mėsos vartojimą. Buvusi JT klimato kaitos vadovė Christiana Figueres 2018 m. pasiūlė, kad visuomenė turėtų atstumti mėsėdžius mėsos valgytojus taip pat, kaip ir rūkalius. "Kaip dėl to, kad restoranai po 10-15 metų pradėtų elgtis su mėsėdžiais taip pat, kaip elgiamasi su rūkančiaisiais", - sakė ji. "Jei jie nori valgyti mėsą, gali tai daryti ne restorane."
Kai kurie klimato aktyvistai imasi kur kas distopiškesnių priemonių, siekdami panaikinti daugiau nei du milijonus metų trunkančią mėsos, kaip pagrindinės žmonių mitybos dalies, tradiciją. Su WEF susijęs "bioetikas" daktaras Matthew Liao pasiūlė idėją, kad mokslininkai genetiškai modifikuotų žmones, kad jie būtų alergiški mėsai. Liao taip pat svarstė galimybę sumažinti žmonių fizinį dydį eugenikos arba hormonų injekcijų būdu, kad jie sunaudotų mažiau išteklių.
Mažai kas žino, kad C40 miestų klimato lyderių grupė (C40 Cities Climate Leadership Group), globalisto Michaelo Bloombergo vadovaujama klimato organizacija, kurią sudaro beveik 100 pasaulio miestų, įskaitant 14 Amerikos miestų, yra užsibrėžusi tikslą iki 2030 m. visiškai atsisakyti mėsos ir pieno produktų vartojimo.
Birželio mėnesį JAV žemės ūkio departamentas patvirtino laboratorijoje užaugintos mėsos vartojimą ir pardavimą restoranuose, o galiausiai ir prekybos centruose. Ironiška, bet "analizė rodo, kad auginamos mėsos anglies pėdsakas greičiausiai bus didesnis nei jautienos, jei dabartiniai gamybos metodai bus išplėsti, nes jie vis dar reikalauja daug energijos", - praneša New Scientist.
Mėsa yra naudinga
Pagal beveik visus standartus mėsos baltymai, kurie yra žmonių mitybos pagrindas nuo pat jų rūšies atsiradimo, yra daug geresni už augalinius baltymus. Dr. Benjaminas Bikmanas (Benjamin Bikman), 2020 m. išleistos knygos "Why We Get Sick: The Hidden Epidemic at the Root of Most Chronic Disease-and How to Fight It" ("Kodėl mes sergame: paslėpta epidemija, slypinti daugumos lėtinių ligų šaknyse, ir kaip su ja kovoti") autorius, paaiškino, kodėl taip yra "The Ultimate Health Podcast".
"Pagal visus rodiklius visi gyvūniniai baltymai yra pranašesni už visus augalinius baltymus", - sakė B. Bikmanas. "Žmogus gali valgyti nedidelį kiekį gyvūninių baltymų ir žinoti, kad gauna visas aminorūgštis, kurių jam gali prireikti, geru santykiu. Jei tai yra augaliniai baltymai, tuomet tenka tik spėlioti ir tikėtis, kad gaunate viską."
Bikmanas pridūrė, kad augaliniai baltymai "yra praturtinti vadinamaisiais antinutrientais", t. y. molekulėmis, kurios slopina žarnyno gebėjimą suvirškinti baltymą".
"Taigi, tai tarsi dar vienas įžeidimas, - aiškino Bikmanas, - nes kai žmogus bando gauti visus baltymus iš augalinių baltymų, jis ne tik gauna prastesnį aminorūgščių šaltinį ir prastesnį aminorūgščių profilį, bet ir nesuvirškina aminorūgščių, esančių baltymuose, kuriuos, jo manymu, gauna."
Nors kraštutinių kairiųjų universitetų - nuo Durhamo iki Harvardo - mokslininkai puola mėsą, įrodymai, kad mėsa pagrįsta mityba kenkia žmonių sveikatai, neatlaiko atidžios analizės. Savo knygoje "Didysis riebalų siurprizas: Mitybos žurnalistė Nina Teicholz beveik dešimtmetį tyrinėjo mokslinius duomenis, kuriais grindžiamos sveikatos priežiūros institucijų rekomendacijos dėl neriebios ir mėsos ribojimo dietos. Jos išvados gniaužė kvapą.
"Atidžiai išnagrinėjus beveik niekas, ką šiandien įprasta manyti apie riebalus apskritai ir ypač apie sočiuosius riebalus, neatrodo teisinga", - rašė ji.
Teicholz apibūdino, kaip buvo manipuliuojama duomenimis, pagrindžiančiais mažo riebumo dietą, pasirinktinai pateikiant išvadas, kad būtų paremtos iš anksto nustatytos išvados. Pavyzdžiui, įžymiajame "Septynių šalių tyrime", amerikiečių fiziologo Anselio Keiso (Ancel Keys) paveldėtame projekte, kuriuo siekta paremti mažai riebalų turinčią dietą, nebuvo pateikti duomenys iš 15 šalių, kurie būtų paneigę bet kokį ryšį tarp su maistu gaunamų riebalų ir širdies ligų.
Be to, balandžio mėn. Nacionalinės medicinos bibliotekos paskelbtame dokumente paneigtas įprastas teiginys, kad raudonos mėsos vartojimas lemia neinfekcinių ligų plitimą. Mokslininkai įvertino vidutinį mėsos suvartojimą skirtinguose pasaulio regionuose ir nustatė, kad nors kai kurie mokslininkai teigia, jog raudona mėsa yra pavojinga žmonių sveikatai, tačiau tose vietovėse, kur mėsos suvartojimas gerokai viršijo pasaulinį vidurkį, ligų rizika padidėjo tik nežymiai. Net ir tada "absoliučiai rizikai poveikis yra nedidelis arba jo visai nėra", - rašė jie, - "o įrodymų tikrumas, remiantis geriausiais turimais apibendrintais įrodymais, išlieka mažas arba labai mažas".
"Deja, mokslinės diskusijos dėl galimų mėsos ir neinfekcinių ligų sąsajų dažnai nebėra skaidrus įrodymų įvertinimas, bet yra veikiamos darbotvarkės, įskaitant asmeninius interesus ir ideologiją", - padarė išvadą jie.
Mėsa naudinga planetai
Jei kyla neaiškumų dėl to, kad aplinkosaugininkai yra didžiųjų maisto gamintojų pusėje, bet kokias abejones išsklaido trumpas žvilgsnis į šių metų "100 geriausių įmonių piliečių" sąrašą, sudarytą pagal aplinkosaugos, socialinius ir valdymo standartus (ESG).
Šiame sąraše kasmet įvertinama 1000 didžiausių JAV viešųjų įmonių pagal jų pastangas laikytis reikalavimų ir užtikrinti skaidrumą, kad "būtų laikomasi darnaus vystymosi tikslų ir atkurta teisinga ekonomika po pandemijos". Didžiausios šalies maisto korporacijos nuolat užima aukštas vietas šiame sąraše, nors naudoja endokrininę sistemą ardančius pesticidus, kurie kelia siaubą aplinkai.
Šių metų sąraše pagerbtos septynios didžiausios maisto perdirbimo įmonės, tarp jų "PepsiCo", užėmusi 6 vietą, "Hershey" - 10, "Mondelez" - 45, "Kellogg" - 40 ir "General Mills" - 49. Bendrovė "Kraft Heinz" buvo įtraukta į 61 vietą, o "Coca-Cola" - į 79 vietą.
Tuo tarpu tvariai auginami gyvuliai iš tiesų yra naudingi planetai. Dr. Markas Hymanas (Mark Hyman) knygoje "Maisto pataisa: kaip išsaugoti mūsų sveikatą, ekonomiką, bendruomenes ir planetą po vieną kąsnį" ("Food Fix: How to Save Our Health, Our Economy, Our Communities, and Our Planet - One Bite at a Time") rašo apie svarbią atkuriamosios ūkininkavimo praktikos naudą mūsų sveikatai ir planetai.
"Regeneracinė žole šeriama mėsa gali atkurti ekosistemas, pagerinti dirvožemį, kartu iš atmosferos išsiurbdama anglį ir padidindama vandens atsargas dirvožemyje", - rašo M. Hymanas, ragindamas skaitytojus "rinktis regeneraciniu būdu užaugintus gyvūninius produktus, kai tik įmanoma".
"Jie naudingesni jums ir gyvūnams, padeda išgauti anglies dvideginį ir sustabdyti klimato kaitą", - pridūrė Hyman.
Nepaisant baimės dėl pasaulinio gyvulininkystės sektoriaus išmetamų teršalų kiekio, balandžio mėn. ispanų mokslininkų trijulė paskelbė tyrimą, kuriame nustatė, kad laukinių gyvūnų išmetamų teršalų kiekis prilygsta naminių gyvūnų, auginamų natūraliose ganymo sistemose, išmetamam kiekiui. Kitaip tariant, priešingai nei perspėja klimato panikos šalininkai, kad gyvulininkystės kapitalas užterš planetą iki aplinkos apokalipsės, norint panaikinti gyvūnų išmetamų teršalų kiekį, reikia išnaikinti natūralias rūšis.
Įspėjamosios etiketės turėtų būti ant sausainių, o ne ant šonkauliukų
Jei vyriausybė, siekdama manipuliuoti amerikiečių mityba, imasi veiksmų, kad ant ko nors maisto prekių parduotuvėse užklijuotų įspėjamąsias etiketes, tai turėtų būti itin perdirbti maisto produktai. Šie toksiški itin apdoroti produktai, dažnai prisotinti sėklų aliejų ir kelių rūšių pridėtinio cukraus, be skaidulų ir sveikų riebalų, sudaro beveik tris ketvirtadalius JAV maisto pasiūlos. Nenuostabu, kad 6 iš 10 amerikiečių serga bent viena lėtine liga, o 4 iš 10 - bent dviem.
Daugelį metų Maisto ir vaistų administracija (FDA) leido maisto produktų gamintojams pardavinėti chemiškai apdorotus grūdus, užpiltus saldžiais sirupais, kaip dribsnius su "sveikuoliška" užrašu ant dėžutės. Jei norite sužinoti, kodėl maisto prekių parduotuvėje daugiausiai cukraus turinčios kruopos išrikiuotos liemens aukštyje, kitą kartą pažiūrėkite, kas eina šalia tėvų "pusryčių" koridoriumi. Užuomina: tai būtent tie, kuriuos grūdų kompanijos nori įkalbėti, kad tėvai pirktų "Fruit Loops".
Ispanijos, Brazilijos ir JAV mokslininkai praėjusį mėnesį žurnale "British Medical Journal" paskelbė straipsnį, kuriame išnagrinėjo 281 tyrimą 36 šalyse ir nustatė, kad priklausomybės nuo maisto paplitimas "panašus į suaugusiųjų priklausomybės nuo kitų legalių medžiagų lygį".
Nors Amerikos psichiatrų asociacijos psichikos sutrikimų diagnostikos vadove, žinomame kaip DSM-5, priklausomybė nuo maisto nėra oficialiai pripažinta, mokslininkai analizavo priklausomybę nuo maisto naudodami Jeilio priklausomybės nuo maisto skalę (YFAS). YFAS įvertina visus 11 DSM-5 nurodytų psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo sutrikimų kriterijų, kad būtų galima išnagrinėti kompulsinį maisto vartojimą kaip teisėtą psichoaktyviųjų medžiagų sutrikimą. Spalio mėn. paskelbtame straipsnyje mokslininkai padarė išvadą, kad priklausomybės nuo maisto lygis prilygsta priklausomybės nuo alkoholio ir cigarečių lygiui. Labiausiai tikėtina, kad priklausomybę sukėlė itin apdoroti produktai, kuriuose gausu rafinuotų angliavandenių ir pridėtinių riebalų, skatinantys dopamino reakciją, "būdingą priklausomybę sukeliančioms medžiagoms, pavyzdžiui, nikotinui ir alkoholiui".
Tačiau pamirškite cigaretes. Pakalbėkime apie kokainą. 2013 m. prancūzų mokslininkų straipsnyje nustatyta, kad cukrus gali stimuliuoti atlygio atsaką smegenyse, stipresnį net už kokainą. Manote, kad dirbtiniai cukraus saldikliai yra priešnuodis? Pagalvokite dar kartą. 2013 m. dokumente nustatyta, kad "saldumas", nebūtinai tik "cukrus", yra kaltininkas stimuliatorius. Jų išvados patvirtino panašias išvadas, padarytas 2007 m. prancūzų mokslininkų atliktame kitame svarbiame tyrime apie cukrų ir jo sukeliamą priklausomybę.
Be priklausomybės, itin perdirbti maisto produktai yra pavojingi. Vasario mėnesį Londono Imperatoriškojoje visuomenės sveikatos mokykloje atliktame tyrime itin perdirbtų produktų vartojimas siejamas su ankstyvuoju mirtingumu. Kitaip tariant, tie "Pillsbury" sausainiai gali jūsų nenužudyti rytoj, bet gali užtrukti daugiau nei 30 metų. Jei itin perdirbta mityba jūsų nenužudys anksti, ji tikrai padarys jus ligotus. Kitame 2021 m. Brazilijoje paskelbtame darbe nustatyta, kad didesnis itin apdoroto maisto ir gėrimų vartojimas "teigiamai susijęs su nutukimu ir visų [neinfekcinių lėtinių ligų], daugiausia hipertenzijos, diabeto ir dislipidemijos, išsivystymu".
Galiausiai mokslininkai, reikalaujantys įspėjamųjų ženklų ant mėsos, yra nusiteikę prieš mokslą. Mėsa yra sveika ir naudinga planetai. Jei ką nors ir reikia ženklinti, tai turėtų būti itin perdirbtas maistas. Kadangi šie mokslininkai nėra suinteresuoti įspėti visuomenę apie maisto produktus, kurie sukelia nutukimą ir lėtines ligas, tai rodo, kad jie nėra suinteresuoti tikru sveikatingumu, o siekia įgyvendinti pavojingą ir nesveiką darbotvarkę.
Remiantis: https://www.planet-today.com/2023/11/wef-orders-govts-to-begin-putting.html
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau