Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2023 » Lapkričio » 14

Virškinimo organų ligos ir diarėja, liaudies receptai

Virškinimo organų ligos ir diarėja, liaudies receptai

♦ 2 valgomuosius šaukštus trintų krapų sėklų termose užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, palaikyti 30-40 min., nukošti ir gerti po pusę stiklinės, likus pusvalandžiui iki valgio, 3-4 kartus per dieną, kad pagerėtų apetitas, virškinimas, sumažėtų pilvo ertmės spazmai, taip pat tai dujas šalinanti priemonė. 

♦ 2 valgomuosius šaukštus sutrintų pankolių vaisių termose užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, palaikyti pusvalandį ar valandą, nukošti. Gerti po 1/2 stiklinės, likus 20 30 min. iki valgio, 4-5 kartus per dieną kaip vaisią virškinimui gerinti, taip pat sutrikus žarnyno motorinei funkcijai, nuo spazminio kolito, meteorizmo (kaip dujas šalinančią priemonę) ir tulžies pūslės akmenligės. 

♦ Gerti po 1 g morkų sėklų miltelių 3 kartus per dieną, kad pagerėtų apetitas, virškinimas ir pasišalintų dujos. 

♦ Paruošti vandeninį antpilą iš apynių spurgų santykiu 1: 30. Gerti po 1/4 stiklinės 2-3 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio, kad pagerėtų apetitas ir virškinimas, sergant gastritu, enteritu, tulžies pūslės ir kepenų ligomis. 

♦ Pelynų žolė - 80 g, paprastųjų kraujažolių žolė - 20 g. 1 arbatinį šaukštelį sauso smulkinto mišinio termose užpilti 0,5 l verdančio vandens, palaikyti 30-40 min., nukošti ir gerti po 1/4 stiklinės 3 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio, kad pagerėtų apetitas ir virškinimas. 

♦ 20 g susmulkinto ajero šakniastiebio tamsaus stiklo butelyje užpilti 100 ml spirito, 8-10 dienų laikyti šiltoje ir tamsioje vietoje, kartkartėmis supurtyti. Paskui nukošti. Gerti po 20 lašų, praskiestų nedideliu kiekiu vandens, 3 kartus per dieną, kad pagerėtų apetitas, virškinimas, taip pat sergant gripu, skrandžio ir žarnyno infekcijomis (kaip pagalbinę priemonę), inkstų ir šlapimo pūslės uždegimais, dantenų, dantų uždegimais ir pan. 

♦ 1 arbatos puodelį ryžių užpilti 6-7 puodeliais vandens, dėti ant silpnos ugnies ir pavirti. Gautą nuovirą atvėsinti, nukošti ir duoti vaikui po 1/3 puodelio kas 2 valandas viduriuojant. 

♦ 1 stiklinę susmulkintų kriaušių (efektyvesnės laukinės kriaušės) užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, ant silpnos ugnies pavirti 15 min., palaikyti 2-3 valandas ir gerti tuščiu skrandžiu po pusę stiklinės 4 kartus per dieną viduriuojant. Džiovintų kriaušių nuoviras taip pat turi karštinę slopinančių, šlapimo išsiskyrimą skatinančių, uždegimą malšinančių ir cukraus kiekį mažinančių savybių, vartojamas nuo tinimų, šlapimo pūslės akmenligės ir cukrinio diabeto. 

♦ 1 valgomąjį šaukštą ievų vaisių užpilti stikline verdančio vandens, ant silpnos ugnies virti 10 minučių, palaikyti 1-2 valandas, nukošti ir gerti po 1/2 stiklinės 2-3 kartus per dieną viduriuojant. 

♦ Paprastųjų kraujažolių žolė -30 g, dirvinių asiūklių žolė - 30 g, miškinių sidabražolių šaknys - 20 g, kiečių žolė - 20 g. 2 valgomuosius šaukštus džiovinto smulkinto mišinio užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, ant silpnos ugnies pavirti 10-15 min., palaikyti 1-2 val., nukošti. Stiklinėje nuoviro ištirpinti 1 valgomąjį šaukštą medaus ir gerti šiltą po 1/2-2/3 stiklinės per dieną, esant meteorizmui ir polinkiui viduriuoti. 

♦ 1 valgomąjį šaukštą džiovintų ievų vaisių užpilti 1 stikline verdančio vandens, ant silpnos ugnies pavirti 10-15 min., palaikyti, kad nusistovėtų, nukošti, įlašinti 30 lašų 20 % spiritinės bičių pikio
trauktinės ir gerti po 1/3-1/2 stiklinės 2-3 kartus per dieną, likus 20-30 min. iki valgio, viduriuojant, sergant lėtiniu gastritu ir enterokolitu. 

♦ 3 valgomuosius šaukštus džiovintų susmulkintų gervuogių lapų užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, ant silpnos ugnies pavirti 10 minučių, palaikyti pusvalandį ar valandą, kad nusistovėtų, nukošti ir gerti po pusę stiklinės 3 kartus per dieną, sutrikus skrandžiui ir susirgus žarnyno ligomis.

Pneumonija, kosulys, lėtinės plaučių ligos

1300 g medaus (pageidautina liepų), 1 stiklinė smulkiai supjaustytų alavijo lapų, 200 g alyvuogių aliejaus, 150 g beržų pumpurų, 50 g liepų žiedų. Prieš ruošiant nupjautus ir virintu vandeniu nuplautus alavijo lapus 10 dienų palaikyti šaltoje ir tamsioje vietoje. Ištirpinti medų ir sudėti į jį susmulkintus alavijo lapus. Mišinį gerai iššutinti. Atskirai beržų pumpurus ir liepų žiedus užpilti 2 stiklinėmis vandens, pavirti 1-2 min. Nukoštą ir nuspaustą nuovirą supilti į atvėsusį medų. Išmaišyti ir supilti į 2 butelius, į kiekvieną po lygiai įpilti alyvuogių aliejaus. Laikyti vėsioje vietoje. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną. Prieš vartojimą suplakti.

P komentaras: Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-08-19 laikas 08:29 Receptai Organizmo draugės – gervuogės
Dabar miškuose gausu įvairių uogų, taip pat ir gervuogių. Jos ne tik skanios, bet ir turi daug naudingų medžiagų. Be to, vartojamos kaip vaistas įvairioms ligoms gydyti. Gervuogėmis gardinami įvairūs desertai, kepiniai ir kokteili...

Skaityti daugiau

2020-11-26 laikas 08:01 Receptai Fantastiškai gardūs šie sausainiai voveraitės
Kokie fantastiškai gardūs šie sausainiai, kurių išvaizda labai primena grybus voveraites. Šio recepto paslapčių išmokau iš savo močiutės, o dabar pasidalinsiu ir su Jumis!

Skaityti daugiau

2020-07-20 laikas 07:18 Receptai Kasadilijos - labai gardus patiekalas

Sutarkuokite morka, supjaustykite svogūną, česnaką apkepkite aliejuje. Smulkiai pjaustyta virta vištiena pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite su keptomis daržovėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau