Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2023 » Lapkričio » 14

Virškinimo organų ligos ir diarėja, liaudies receptai

Virškinimo organų ligos ir diarėja, liaudies receptai

♦ 2 valgomuosius šaukštus trintų krapų sėklų termose užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, palaikyti 30-40 min., nukošti ir gerti po pusę stiklinės, likus pusvalandžiui iki valgio, 3-4 kartus per dieną, kad pagerėtų apetitas, virškinimas, sumažėtų pilvo ertmės spazmai, taip pat tai dujas šalinanti priemonė. 

♦ 2 valgomuosius šaukštus sutrintų pankolių vaisių termose užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, palaikyti pusvalandį ar valandą, nukošti. Gerti po 1/2 stiklinės, likus 20 30 min. iki valgio, 4-5 kartus per dieną kaip vaisią virškinimui gerinti, taip pat sutrikus žarnyno motorinei funkcijai, nuo spazminio kolito, meteorizmo (kaip dujas šalinančią priemonę) ir tulžies pūslės akmenligės. 

♦ Gerti po 1 g morkų sėklų miltelių 3 kartus per dieną, kad pagerėtų apetitas, virškinimas ir pasišalintų dujos. 

♦ Paruošti vandeninį antpilą iš apynių spurgų santykiu 1: 30. Gerti po 1/4 stiklinės 2-3 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio, kad pagerėtų apetitas ir virškinimas, sergant gastritu, enteritu, tulžies pūslės ir kepenų ligomis. 

♦ Pelynų žolė - 80 g, paprastųjų kraujažolių žolė - 20 g. 1 arbatinį šaukštelį sauso smulkinto mišinio termose užpilti 0,5 l verdančio vandens, palaikyti 30-40 min., nukošti ir gerti po 1/4 stiklinės 3 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio, kad pagerėtų apetitas ir virškinimas. 

♦ 20 g susmulkinto ajero šakniastiebio tamsaus stiklo butelyje užpilti 100 ml spirito, 8-10 dienų laikyti šiltoje ir tamsioje vietoje, kartkartėmis supurtyti. Paskui nukošti. Gerti po 20 lašų, praskiestų nedideliu kiekiu vandens, 3 kartus per dieną, kad pagerėtų apetitas, virškinimas, taip pat sergant gripu, skrandžio ir žarnyno infekcijomis (kaip pagalbinę priemonę), inkstų ir šlapimo pūslės uždegimais, dantenų, dantų uždegimais ir pan. 

♦ 1 arbatos puodelį ryžių užpilti 6-7 puodeliais vandens, dėti ant silpnos ugnies ir pavirti. Gautą nuovirą atvėsinti, nukošti ir duoti vaikui po 1/3 puodelio kas 2 valandas viduriuojant. 

♦ 1 stiklinę susmulkintų kriaušių (efektyvesnės laukinės kriaušės) užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, ant silpnos ugnies pavirti 15 min., palaikyti 2-3 valandas ir gerti tuščiu skrandžiu po pusę stiklinės 4 kartus per dieną viduriuojant. Džiovintų kriaušių nuoviras taip pat turi karštinę slopinančių, šlapimo išsiskyrimą skatinančių, uždegimą malšinančių ir cukraus kiekį mažinančių savybių, vartojamas nuo tinimų, šlapimo pūslės akmenligės ir cukrinio diabeto. 

♦ 1 valgomąjį šaukštą ievų vaisių užpilti stikline verdančio vandens, ant silpnos ugnies virti 10 minučių, palaikyti 1-2 valandas, nukošti ir gerti po 1/2 stiklinės 2-3 kartus per dieną viduriuojant. 

♦ Paprastųjų kraujažolių žolė -30 g, dirvinių asiūklių žolė - 30 g, miškinių sidabražolių šaknys - 20 g, kiečių žolė - 20 g. 2 valgomuosius šaukštus džiovinto smulkinto mišinio užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, ant silpnos ugnies pavirti 10-15 min., palaikyti 1-2 val., nukošti. Stiklinėje nuoviro ištirpinti 1 valgomąjį šaukštą medaus ir gerti šiltą po 1/2-2/3 stiklinės per dieną, esant meteorizmui ir polinkiui viduriuoti. 

♦ 1 valgomąjį šaukštą džiovintų ievų vaisių užpilti 1 stikline verdančio vandens, ant silpnos ugnies pavirti 10-15 min., palaikyti, kad nusistovėtų, nukošti, įlašinti 30 lašų 20 % spiritinės bičių pikio
trauktinės ir gerti po 1/3-1/2 stiklinės 2-3 kartus per dieną, likus 20-30 min. iki valgio, viduriuojant, sergant lėtiniu gastritu ir enterokolitu. 

♦ 3 valgomuosius šaukštus džiovintų susmulkintų gervuogių lapų užpilti 0, 5 1 verdančio vandens, ant silpnos ugnies pavirti 10 minučių, palaikyti pusvalandį ar valandą, kad nusistovėtų, nukošti ir gerti po pusę stiklinės 3 kartus per dieną, sutrikus skrandžiui ir susirgus žarnyno ligomis.

Pneumonija, kosulys, lėtinės plaučių ligos

1300 g medaus (pageidautina liepų), 1 stiklinė smulkiai supjaustytų alavijo lapų, 200 g alyvuogių aliejaus, 150 g beržų pumpurų, 50 g liepų žiedų. Prieš ruošiant nupjautus ir virintu vandeniu nuplautus alavijo lapus 10 dienų palaikyti šaltoje ir tamsioje vietoje. Ištirpinti medų ir sudėti į jį susmulkintus alavijo lapus. Mišinį gerai iššutinti. Atskirai beržų pumpurus ir liepų žiedus užpilti 2 stiklinėmis vandens, pavirti 1-2 min. Nukoštą ir nuspaustą nuovirą supilti į atvėsusį medų. Išmaišyti ir supilti į 2 butelius, į kiekvieną po lygiai įpilti alyvuogių aliejaus. Laikyti vėsioje vietoje. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną. Prieš vartojimą suplakti.

P komentaras: Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.06.2019 laikas 14:49 Receptai Bandelės iš vaikystės! Tas pats skonis ir kvapas!

Būtent tokias bandeles gamino mano močiutė. Magiškas kvapas buvo... Net ir dabar jaučiu jį, per nuotrauką ... Sudėkite bandeles su varške ant kepimo skardos, sutepkite tryniu, kurį pasilikome ir kepame orkaitėje, kuri yra įkait...

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 18:18 Receptai Virtuvė. Orkaitėje kepti varškėčiai su razinomis
Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks. Į dubenį dedame varškę, cukrų arba medų, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį. Viską išminkome ir pertriname blenderiu. Dedame nusausintas razinas, išmaišome....

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:08 Receptai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau