Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2023 » Gruodžio » 20

Tikras pienas: Pasterizacijos gėda

Tikras pienas: Pasterizacijos gėda

Visuomenės sveikatos priežiūros pareigūnų teigimu, pasterizavimas būtinas, kad žalias pienas būtų saugus ir pailgėtų jo galiojimo laikas; šie pareigūnai tvirtina, kad pasterizavimas nekenkia pieno maistinei vertei.

Tokie teiginiai yra klaidingi, klaidinantys ir neatitinkantys tikrovės. Daugelis maistinių medžiagų ir imunitetą stiprinančių komponentų sunaikinami veikiant didelei šilumai ir pasterizavimo metu naudojamai temperatūrai. Vitaminas A (be daugelio kitų vitaminų) suyra, baltymai ir fermentai denatūruojami, o imunoglobulinai sunaikinami - ir tai tik senamadiško pasterizavimo metu, kai temperatūra yra 170 laipsnių F. Dauguma dabartinio pieno, įskaitant daugumą ekologiško pieno, yra itin pasterizuoti, t. y. staigiai kaitinami iki 230 laipsnių F, t. y. aukštesnės nei virimo temperatūros. Taip apdorotame piene negali likti jokių gerųjų medžiagų.

Štai keletas naujausių tyrimų, rodančių, kad pasterizavimas (ir ultrapasterizavimas) sunaikina žalio pieno maistingąsias medžiagas.

Vitaminas A

2000 m. sausio mėn. paskelbtame straipsnyje apie vitaminą A, svarbią riebaluose tirpią maistinę medžiagą, abstrakčioje santraukoje teigiama. "Vitaminas A yra labai jautrus cheminiam deguonies, šviesos, karščio ir kitų streso veiksnių sukeltam skilimui. Jei neįtraukiame šviesos ir deguonies, dominuojanti vitamino A darinių skilimo reakcija yra šilumos sukeltas kitolių, t. y. dimerių ar aukštesnių oligomerų, susidarymas".

Neišnešiotų kūdikių augimas

Neabejotina, kad pasterizavimas mažina motinos pieno maistinę vertę. Pavyzdžiui, 1986 m. atlikus tyrimus buvo prieita prie tokios išvados: "Atliekant atsitiktinių imčių kontroliuojamąjį tyrimą, kurio tikslas buvo įvertinti motinos pieno pasterizavimo poveikį labai mažo gimimo svorio kūdikių augimui, buvo tiriami kalcio, fosforo, šarminės fosfatazės, 25-hidroksivitamino D ir kaulų gla-proteino koncentracijos serume išilginiai pokyčiai. Kūdikiai, maitinti neapdorotu [žaliu] motinos pienu, augo sparčiau nei tie, kurie buvo maitinami pasterizuotu jungtiniu neišnešiotų naujagimių pienu, jų serume buvo didesnė šarminės fosfatazės ir mažesnė fosforo vertė. Kalcio ir 25-hidroksivitamino D (25-OHD) koncentracijos abiejose grupėse buvo panašios. Nepaisant to, kad nuo antrosios gyvenimo savaitės buvo skiriama 750 TV vitamino D kasdien, daugelio abiejų grupių kūdikių serumo 25-OHD vertės išliko mažos, todėl galima manyti, kad dėl nuolat mažų verčių gali būti kalta arba vitamino D malabsorbcija, arba kepenų nesubrendimas. Po gimimo kaulų glazūros baltymų kiekis reikšmingai padidėjo ir buvo susijęs su šarminės fosfatazės vertėmis, bet ne su 25-OHD ar fosforo vertėmis. Tyrimas patvirtina ankstesnius darbus, kuriuose nurodoma, kad mažas fosforo kiekis motinos piene tikriausiai lemia biocheminius nepakankamos kaulų mineralizacijos požymius ir kad, nepaisant vitamino D papildų, 25-OHD reikšmės nepakankamai padidėja. Trisdešimt šeši kūdikiai buvo pakartotinai ištirti praėjus 4-11 mėnesių po gimimo. Visų kūdikių, išskyrus vieną, kuris sirgo vitamino D trūkumo rachitu, 25-OHD vertės buvo gerokai padidėjusios".

Kitame tyrime, kuriame buvo lyginami pasterizuoto ir žalio motinos pieno rezultatai, prieita prie tos pačios išvados: "Naudojant neapdorotą [žalią] motinos pieną, svoris augo žymiai greičiau tiek atgaunant gimimo svorį, tiek nuo jo pasiekiant 1800 g svorį. Taip atsitiko nepaisant to, kad abiejų rūšių motinos pienas mažai skyrėsi, ypač energijos kiekio požiūriu. Taip atsitiko dėl to, kad jungtinis pasterizuotas pienas taip pat daugiausia buvo gaunamas iš neišnešiotų kūdikių motinų. Iš mūsų duomenų galima daryti prielaidą, kad lėtesnis svorio augimas grupėje, gaunančioje jungtinį pasterizuotą pieną, galėjo būti susijęs su pasterizavimu, kuris tikriausiai sunaikina termiškai labilią pieno lipazę". Atkreipkite dėmesį, kad tyrėjai mažesnį pasterizuoto pieno svorio prieaugį sieja su lipazės - fermento, reikalingo piene esantiems riebalams ir cholesteroliui įsisavinti - sunaikinimu.

Fermentų sunaikinimas

Iš 1977 m. paskelbto tyrimo sužinome: "Žmonių pienas buvo termiškai apdorotas laipsniškai ir ištirtas imunoglobulinų, laktoferino, lizocimo, vitaminą B12 ir folatus jungiančių baltymų bei laktoperooksidazės kiekis. Pasterizavimas šaltuoju būdu (62,5 °C 30 min.) sumažino IgA titrą 20 proc., sunaikino nedidelį IgM kiekį ir didžiąją dalį laktoferino. Lizocimas buvo stabilus, tačiau didėjant temperatūrai, jis buvo laipsniškai naikinamas ir 100 laipsnių C temperatūroje beveik 100 proc. Piene nebuvo aptikta laktoperoksidazės".

Didžiausias istorijoje švaistymo pavyzdys

Turimi moksliniai įrodymai, įskaitant naujausius, rodo, kad pasterizavimas iš tiesų kenkia pieno maistinei vertei, ypač vaikams, t. y. tai grupei, kuriai labiausiai reikia šio maistinių medžiagų turinčio maisto.  Privalomas pasterizavimas ne tik sunaikino mūsų šeimos pieno ūkius, bet ir lėmė didžiausią maistinių medžiagų švaistymą žmonijos istorijoje!

Rašo RealMilk

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.08.2018 laikas 07:51 Receptai Liaudiški patarimai sklerozes gydymui
Sklerozė liaudies medicinoje, Sklerozė, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo sklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:55 Receptai Naminiai vafliai su karamele
Pasigaminkite skanius vaflius su kondensuotu pienu “rududu”. Vaflių su karameliniu įdaru receptas.

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:28 Receptai Įdaryti pievagrybiai su vištiena
Gaminame. Įdaryti pievagrybiai su vištiena. Pievagrybių galvutes pridedame įdaro, dedame į kepimui skirtą indą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes. Prieš baigiant kepti apibarstome kapotomis petražolėmis bei tarku...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.11.2024 laikas 14:06 Senos sielos: ar tikrai gyvename daugybę gyvenimų?
Klausimas apie tai, ar žmogus gali turėti ne vieną, o daugybę gyvenimų, peržengia laikų ir kultūrų ribas. Senovės išminčiai ir šiuolaikiniai ezoterikai tvirtina, kad mūsų siela keliauja per nesuskaičiuojamas inkarnacijas. Tačiau kaip mokslo požiūris ...

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 12:53 Dirbtinis intelektas bepiločių orlaivių koordinavimui: nauja era
Plačiai diskutuojama apie dirbtinio intelekto (AI) panaudojimą kare, tačiau naujausi Kinijos mokslininkų pasiekimai kelia klausimų dėl ateities karo strategijų. Naudodami pažangias technologijas, kuriamos AI sistemos, galinčios koordinuoti bepiločių ...

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 08:32 Bilas Gatesas Skelbia Pasaulinės Religijos Idėją DI Eroje
Globalistų milijardierius Billas Gatesas neseniai sukėlė diskusijų audrą, pareikšdamas, kad žmonijai reikia „vienos pasaulinės religijos“, kuri sujungtų elementus iš krikščionybės, judaizmo ir islamo, kad galėtume sėkmingai gyventi dirbtinio intelekt...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 20:51 COVID-19 vakcinų ir širdies ligų rizika: nauji tyrimo duomenys
Paskutiniu metu vykstantys tyrimai apie COVID-19 vakcinas atskleidžia nerimą keliančius rezultatus dėl širdies ligų rizikos. Neseniai Pietų Korėjos tyrėjų komanda, analizavusi didelį duomenų kiekį, nustatė, kad asmenims, gavusiems mRNA vakcinas, rizi...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 19:13 Santykių Dinamika: Bendravimas Tarp Laimės Ir Iššūkių
Žmogaus gyvenimas yra nuolat besikeičiantis, o santykiai su partneriu gali suteikti tiek laimės, tiek iššūkių. Kaip mes reaguojame į konfliktus ir dalijamės geromis naujienomis, gali turėti esminę įtaką mūsų ryšiams. Šiame straipsnyje nagrinėsime, ka...

Skaityti daugiau