- 29.02.2024
- 0.0 Reitingas
- 358 Peržiūros
- Komentarai
JOGURTAS IR KEFYRAS
Jogurte gausu „naudingųjų bakterijų“, kurios organizmą apsaugo nuo žalingųjų bakterijų ir infekcijų.
Naudingosios bakterijos vadinamos probiotikais.
Atliktais tyrimais įrodyta, jog jogurtas, kuriame gausu probiotikų, organizme pagausina baltųjų kraujo kūnelių (leukocitų), todėl sustiprina imuninę sistemą ir geriau apsaugo nuo peršalimo ligų.
• Tradicinio kefyro poveikis panašus į jogurto poveikį. Tiesa, gaminant kefyrą panaudojami specialūs kefyro grybeliai, todėl šiame gėrime įvairių bakterijų yra šiek tiek mažiau nei jogurte.
CIBERŽOLĖS
Ciberžolių yra visuose geltonuosiuose kario prieskoniuose.
Geltoną spalvą ciberžolėms suteikia kurkuminas - polifenolis, padedantis kovoti su šalčiu, peršalimu ir gripu.
Kurkuminas taip pat organizme malšina uždegiminius procesus.
ČESNAKAI
Česnakų gydomąją vertę nulemia juose esantys ir sieros turintys junginiai, kurių vienas vadinasi alicinas.
Sieros junginiai padeda naikinti žalingąsias bakterijas, virusus, grybelius ir žarnyno parazitus.
Šie junginiai taip pat stiprina organizmą, pasižymi antioksidantinėmis savybėmis ir sumažina pavojų susirgti onkologinėmis ligomis.
RAUDONĖLIS
Raudonėliai pasižymi antioksidantinėmis savybėmis, nes juose gausu fenolio rūgšties ir flavonoidų, kurie organizme malšina uždegiminius procesus.
Raudonėliai apsaugo nuo peršalimo ligų ir gripo, mažina aukštą kūno temperatūrą ir normalizuoja sutrikusį skrandžio darbą.
RAUDONŲJŲ SALDŽIŲJŲ PIPIRŲ ANKŠTYS
Raudonosios saldžiosios pipirų ankštys mažai kaloringos, tačiau jose gausu maistinių medžiagų.
Šiose ankštyse gausu įvairių fotocheminių medžiagų, pavyzdžiui, beta karotino ir vitamino C.
Raudonųjų saldžiųjų pipirų ankštyse vitamino C yra du kartus daugiau nei daugumoje daržovių ir vaisių, tarp jų ir apelsinų.
ŽALIOJI ARBATA
Po vandens, žalioji arbata - gėrimas, kuris užima antrąją vietą pasaulyje pagal suvartojamą kiekį.
Žaliojoje arbatoje gausu polifenolių, antioksidantų ir įvairių cheminių medžiagų, kurios organizmui reikalingos peršalimo ligų epidemijų metu ir per žiemos šalčius.
MOLIŪGAI
Moliūguose gausu beta karotino - medžiagos, kurią žmogaus organizmas perdirba į vitaminą A.
Vitaminas A padeda baltymams stiprinti imuninės sistemos pagrindą - ląsteles.
Vitaminas A apsaugo nuo onkologinių ligų, nes ląstelių tarpusavio ryšio sutrikimai yra viena vėžio priežasčių.
IMBIERAS
Imbiere yra gingerolio - medžiagos, panašios į kapsaiciną. Būtent, kapsaicinas aitriesiems pipirams ir suteikia aštrumo.
Džiovintuose imbieruose gingerolio yra mažiau, o kitų antiuždegiminių medžiagų - daugiau.
Svarbu atminti, kad imbieras efektyviai malšina pykinimą ir vimdymą.
BROKOLIO KOPŪSTAI
Brokolio kopūstai - puikus ir pigus vitaminų A, C ir E šaltinis.
Be to, šiose daržovėse gausu gliukozinolatų - medžiagų, kurios stiprina organizmą.
Brokolio kopūstai - dvigubai naudingos daržovės, nes juose yra vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančių medžiagų - gliukozinolatų.
Remiantis: https://paranormal.lt/
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau