- 29.01.2017
- 0.0 Reitingas
- 3343 Peržiūrų
- Komentarai
Kiekvienas žmogus turi vadinamąjį „angliavandenių vartotojo“ tipą, sako LSMU profesorius Alvydas Unikauskas. Jei kiekvienas žmogus jį žinotų, galėtų lengviau modeliuoti savo dienos racioną, būtų galima išvengti net nutukimo ar antrojo tipo diabeto.
Jei organizmas prastai skaido angliavandenius, jų valgymas tukina. Kai kurie žmonės turi kopijų geno, kuris gamina fermentą amilazę. Dėl to jie gali suvartoti daugiau angliavandenių be jokių pasekmių sau. Tačiau kiti žmonės šio geno kopijų gali turėti mažiau arba visai neturėti. Tokiu atveju valgydami angliavandenius žmonės nuo jų greitai tunka ir negali jų daug vartoti.
Gydytojas A. Unikauskas siūlo atlikti 30-ies sekundžių „krekerio testą“ „angliavandenių vartotojo“ tipui nustatyti.
Atliekant šį testą burnoje reikėtų sukaupti kuo daugiau seilių, įsidėti gabalėlį krekerio į burną ir nenuryjant kramtyti. Kramtydami krekerį stebėkite skonio pokyčius – ar skonis keičiasi, ar ne. Dažniausiai testą atlikę žmonės skonio pokytį įvardija kaip saldesnį.
1. Jei skonio pokytį pajuntate iki 14-tos kramtymo sekundės – jūsų organizmas labai gerai skaido angliavandenius ir jūs jų galite suvalgyti daugiau nei kiti.
2. Jei skonis pasikeičia nuo 15-tos iki 30-tos sekundės – jūsų organizmas angliavandenius skaido vidutiniškai.
3. Jei prireikia daugiau nei 30 sekundžių, kad pajustumėte skonio pokytį, – jūsų organizmas angliavandenius skaido prastai.
Laidos „Klauskite daktaro“ įraše gydytojas A. Unikauskas pataria, kokį mitybos racioną turėtų rinktis skirtingiems „angliavandenių vartotojo“ tipams priklausantys žmonės.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau