Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 8

3 požymiai, kad organizmui trūksta angliavandenių

Taip, gerai supratote – daugiau. Kūno rengybos profesionalai jau seniai kėlė prielaidą, kad jėgos treniruotės ir mažai angliavandenių turinti dieta yra tiesus kelias liekno kūno link. Tačiau kartais angliavandenių vengimas gali turėti neigiamų pasekmių, rašo womenshealthmag.com.

„Jeigu valgote daug riebalų turintį maistą ir suvartojate ne daugiau kaip 50 gramų angliavandenių per dieną, be to, saikingai vartojate baltymus – tai yra ketogeninė mityba – tai gali padidinti jūsų organizmo priklausomybę nuo riebalų energijai gauti, todėl galite daugiau jų sudeginti“, – aiškina vyriausias mokslo darbuotojas Carwynas Sharpas iš Nacionalinės stiprumo ir užsigrūdinimo asociacijos.

3 požymiai, kad vartojate per mažai angliavandenių

 3 požymiai, kad vartojate per mažai angliavandenių

Vis dėlto, pernelyg mažas angliavandenių kiekis gali duoti priešingą rezultatą. Jeigu vienas iš šių trijų požymių jus kankina ilgiau nei dvi savaites, kad pasiektumėte aukso vidurį, pamažu įtraukite į savo mitybą krakmolingo maisto (iki 150 gramų per dieną).

Nuovargis

Jeigu išeidami iš sporto salės jaučiatės tarsi sumušti – net jeigu lengvai sportavote – gali būti, kad jums reikia daugiau degalų. Todėl likus maždaug valandai iki treniruotės suvalgykite obuolį ar bananą (abu jie turi maždaug po 25 gramus angliavandenių).

Galvos skausmai

Kai jūsų organizmas energiją gauna degindamas riebalus, jis gamina ketonais vadinamas molekules. Jūs jas pašalinate su šlapimu, kartu su natriu, kas gali sukelti dehidrataciją ir galvos skausmus. Todėl dienos metu išgerkite kiek daugiau vandens arba prieš treniruotę išgerkite natriu praturtintus papildus.

Peršalimai

Angliavandeniai padeda gaminti antikūnius, kurie kovoja su ligomis. Tad jeigu gaunate per mažai angliavandenių – daugeliui tai yra mažiau nei 100 gramų per dieną – galite dažniau sirgti. Nerafinuoti angliavandeniai, tokie kaip batatai, gali padėti išsaugoti sveikatą ir energiją.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.09.2018 laikas 08:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gerklės gydymui

Gerklės ligos liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gerklės gydymui, gerklės ligos, gerklė, gerklės gydymas, gerklės skausmas, receptai gerklei, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 10:15 Receptai – Patiekalai Mėsos blyneliai, kuriuos gaminu daugelį metų vietoje bandelių
Toks receptas jus išgelbės, jei nemėgstate ilgai stovėti prie viryklės, tačiau tuo pačiu neatsisakant skanaus maisto. Blyneliai išeina labai sultingi, švelnūs ir labai skanūs!

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 12:16 Receptai – Patiekalai Citrinų sultys su medumi, česnaku gydo stenokardija
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: medus, citrinų sultys, česnakas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau