Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 1

Bičių produktai: kaip išsirinkti ir ką būtina žinoti?

Medus, bičių nuodai ir žiedadulkės gydymui naudojami jau labai seniai. Medus laikytas geriausiu vaistu nuo pačių įvairiausių ligų, pradedant persišaldymu ir baigiant tuberkulioze ar gastritu. Praėjusio amžiaus pradžioje jis net naudotas oficialiai ligoninėse.
 

Bičių medus tikrai išskirtinės naudos produktas. Jame gausu vitaminų, ir ne tik pagrindinių, kaip A, E, C, bet ir tokių retų, kaip H, PP, K. Tačiau svarbiausias medaus pranašumas tas, kad jame beveik nėra sacharozės – tik gliukozė ir fruktozė. Taigi medus ne toks kaloringas kaip cukrus, be to, daugybę kartų naudingesnis.
 
Apie medaus naudą būtų galima kalbėti valandų valandas: jis ir stiprina imunitetą, ir gerina virškinimą, teigiamai veikia širdį. Medus pasižymi tokiomis stipriomis antibakterinėmis savybėmis, kad juo net Medus galima tepti atviras žaizdas ir vabzdžių įkandimus. Aišku, ne daug žmonių ryšis naudoti medų vietoj jodo, užtat peršalimą ir infekcijas juo gydomės beveik visi.
 
Koks medus geriausias
 
Dar keli mėnesiai, ir medus taps ypač aktualus. Tiesa, kaip tik tada kokybiškas natūralus medus bus brangiausias ir nebe taip patraukliai atrodys greta identiškai atrodančių, bet gerokai pigesnių indelių su dirbtiniu medumi. Kas tas dirbtinis medus ir kuo jis prastesnis?
 
Dirbtiniu vadinamas medus irgi suneštas bičių, bet ne iš žiedadulkių ir nektaro, o cukraus sirupo. Toks medaus „gamybos“ būdas gerokai paprastesnis ir pigesnis, tačiau medus netenka savo stebuklingų savybių.
 
Jeigu norite įsitikinti, kad medus tikrai natūralus ir kokybiškas, galite paprašyti parodyti sertifikatą: aišku, ne visi prekiautojai medumi juos turi, tačiau specializuotose parduotuvėse parduodamas medus privalo būti sertifikuotas. Dokumente nurodoma bitininko pavardė ar bičių ūkio pavadinimas, rajonas, kur medus buvo suneštas, ir cheminės analizės rezultatai.

Turėkite omenyje: natūralus medus gali išlikti skystas vos porą mėnesių (išskyrus grikių, akacijų ir lipčiaus medų). Paskui jis kristalizuojasi. Nieko baisaus čia nėra – medus nesugenda. Tačiau jeigu jums kas nors žiemą pasiūlys įsigyti skysto medaus tvirtindamas, jog jis natūralus, būkite budrūs.
 
Rinktis pagal negalavimą
 
Medų geriausia rinktis pagal savo sveikatos būklę, nes skirtingų rūšių medaus poveikis sveikatai irgi būna skirtingas:

Liepų medus. Puikiai padeda peršalus.
Grikių medus. Rekomenduojamas sergantiesiems anemija.
Sukatžolių medus. Veikia kaip raminamieji vaistai.
Dagių medus. Gerina potenciją.


Geriausią būdą vartoti medų turbūt pamenate dar iš vaikystės: pakabinti jo šaukšteliu, užsikišti už skruosto ir mėgautis. Svarbiausia nepadauginti. Medaus paros norma suaugusiajam – 2 šaukštai, vaikams – tik vienas šaukštas.
 
Valgyti medų geriausia su pieno produktais, nes jis padeda organizmui pasisavinti kalcį.
 
Prieš įtraukiant medų į savo kasdienį racioną taip pat svarbu prisiminti vieną taisyklę: medaus negalima kaitinti, nes tuomet išsiskiria kancerogeninės medžiagos ir jis tampa pavojingas sveikatai. Taigi jei bandysite įveikti rudeninį peršalimą karšta arbata su citrina ir medumi (puikus vaistas!), jokiu būdu nedėkite medaus tiesiai į arbatą – jį reikia valgyti atskirai, užgeriant arbata.
 
Pikis – mūsų sveikatos sargas
 
Bičių pikis – smalinga medžiaga, bičių gaminama iš medžių žievės ir pumpurų aviliui dezinfekuoti. Panašų poveikį pikis daro ir žmogaus organizmui – tai yra naikina kenksmingas bakterijas, todėl juo gerai gydyti anginas, dantenų uždegimus ir pūslelinę.

Tokiais atvejais pikis veikia kaip natūralūs antibiotikai, tačiau jis taip pat dar ir mažina kraujospūdį bei stiprina širdies kraujagyslių sistemą.
 
Skirtingai nei cheminių vaistų, bičių pikio poveikis gana švelnus. Tad jį galima vartoti ne tik susirgus konkrečia liga, bet ir profilaktiškai (pavyzdžiui, mėnesį prieš prasidedant žiemai ir mėnesį pavasarį, kai siaučia didžiausios gripo epidemijos).
 
Dažniausiai pikis vartojamas tirpalo pavidalu – jo įlašinama į arbatą arba pieno produktus.
 
Karalienių maistas
 
Bičių pienelis – ypatinga medžiaga, kurią bitės išskiria iš savo seilių liaukų svarbiausiam avilio gyventojui – motinėlei maitinti. O žinant, kad bičių motinėlė niekada nepalieka avilio ir užsiima išskirtinai spiečiaus gausinimu, galima tik įsivaizduoti, koks maistingas yra šis produktas.
 
Bičių pienelyje gausu gliukozės, fruktozės, lipidų, mineralų, vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų. Jis labai gerai veikia žmogaus endokrininę ir nervų sistemą, reguliuoja adrenalino išsiskyrimą bei ramina kenčiant nuo nemigos ar padidėjusio nerimo.
 
Teigiamai veikia bičių pienelis ir reprodukcinę sistemą – beje, tiek vyrų, tiek ir moterų. Jis naudojamas gydant nevaisingumą. Be to, yra viena svarbiausių jauninančios kosmetikos sudėtinių dalių.
 
Šviežias bičių pienelis tiesiai iš avilio sugenda jau po 1,5 valandos, tad jį būtina užšaldyti arba sudžiovinti. Bet kuriuo atveju tai gana brangus, tačiau tikrai veiksmingas vaistas. Taigi prieš vartojant bičių pienelį geriau pasitarti su gydytoju.
 
Bičių duona
 
Taip nuo seno žmonės vadina gėlių žiedadulkes, bičių surinktas ir suritintas į gumulėlius, kad paskui būtų patogiau „užkonservuoti“ jas koriuose. Tokia „duona“ bitės maitina lervas, todėl šis produktas irgi yra tikras naudingųjų medžiagų lobynas. Žmonės tą žino nuo seno ir aktyviai naudojasi sveikatai gerinti.

Bičių duonoje yra daugiau baltymų nei mėsoje, žuvyje ar kiaušiniuose. Dar joje yra seleno – mikroelemento, lėtinančio senėjimo procesą. Tačiau žmonės – ne bitės, vien tokiu maistu misti negali. Anot medikų, tą itin svarbu prisiminti vartojant bičių duoną ir nepersistengti, nes tai vienas labiausiai alergizuojančių bitininkystės produktų. Saikingomis dozėmis jis yra veiksmingas vaistas nuo pervargimo ir išsekimo, stimuliuoja kraujotaką ir gerina virškinimą.
 
Vartoti bičių duoną patariama kursais: kasdien visą savaitę, o paskui padaryti trijų mėnesių pertrauką. Toks gydymas padeda išlaikyti tonusą sunkiais organizmui laikotarpiais – pavyzdžiui, prasidėjus žiemai arba pavasarį.
 
Norint sustiprinti bičių duonos poveikį, galima ją maišyti su kitu stebuklingu bičių vaistu – pieneliu.
 
Tiek paprastas medus, tiek pikis, bičių pienelis ar žiedadulkės gali būti vartojami ne tik kaip maisto papildai, bet ir su cheminių vaistų kompleksais. Svarbu tik pasirinkti tą bičių produktą, kuris geriausiai tinka konkrečiai ligai gydyti, ir taisyklingai jį vartoti niekada nepamirštant, jog medus bei kitos bičių sunešamos gėrybės – ypač aktyvios biologinės medžiagos, galinčios sukelti sunkią alerginę reakciją. Būkite atsargūs ir sveiki! 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.panbalsas.lt/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.09.2018 laikas 07:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies

Kraujavimas iš nosies liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies, kraujavimas, nosis, vaistažoles, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Obuolių pyragas dėl kurio visi kraustosi iš proto

Gardaus obuolių pyrago receptas. Dar šiltas obuolių pyragas gali būti patiekiamas su ledais.  Skanaus!

Skaityti daugiau

23.06.2019 laikas 19:26 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai

Bulvinių blynų receptas. 200 g varškės (skystesnės, pakeliuose) dėkite į dubenėlį, ištrinkite šakute ir atskieskite šlakeliu pieno. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau