Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2015 » Rugsėjo » 27

Kaip netapti energijos vampyro auka

Kartais net vos kelias minutes pabendravę su atrodytų maloniu žmogumi jaučiamės taip, tarsi būtume nuarę bulvių lauką. Kodėl? Veikiausiai mus sėkmingai atakavo ir mumis pasinaudojo energijos vampyras. Beje, aukomis mes kartais tampame net savo noru. Ką reikia žinoti apie energinius vampyrus, jų kėslus ir kaip nuo jų apsisaugoti, pasakojo psichologė Eglė Pelienė.

- Žmogus - energinis vampyras. Koks jis?

- Psichologine prasme vampyravimo esmė yra tam tikri psichologiniai žaidimai, kažkiek panašūs į manipuliacijas. Energiją vagiantis žmogus, sąmoningai ar ne, dažniausiai turi tikslų, kenkiančių kitam žmogui. Vampyravimas yra nesklandus, tarsi užterštas bendravimas, po kurio lieka silpnumo, kartėlio

jausmas ir nuojauta, kad tavimi ką tik pasinaudojo. Energinių vampyrų tikslai dažniausiai būna nematerialūs, atvirkščiai, jie siekia atimti kito žmogaus energiją, dėmesį, patys jam išsiverkti, išsipasakoti, padaryti taip, kad kitas jaustųsi blogiau.

- Kur susiduriame su energiniais vampyrais?

- Visur. Ir tokiais vampyrais gali būti bet kas: draugai, namiškiai, kolegos, net kartais svetimi žmonės, su kuriais esame priversti turėti kokį nors kontaktą. Niekas nėra apdraustas ir gali tapti auka kuriuo nors gyvenimo atveju. Jei pasisekė atsilaikyti prieš vampyruojančią draugę, persidirbęs tokia auka galite tapti darbe savo kolegai ar viršininkui.

- Kaip atpažinti tokį vampyrą?

- Energinį vampyrą iš toli juntame tik tada, kai mūsų „čiuptuvėliai“ jau labai gerai veikia, mokame perskaityti kūno kalbą ir panašiai. Tačiau yra vienas dalykas, kuris labai stipriai mums signalizuoja apie šalia esantį vampyrą. Energinis vampyras visuomet sieks šimtaprocentinio mūsų dėmesio. Jie nepakenčia, jei kitas žmogus tuo pat metu, kai bendrauja, daro dar kokį nors darbą. Jis padarys viską, kad kitų darbų nedarytumėte, arba supykęs pasišalins. 

- Kaip elgtis patekus į energiją vampyruojančio žmogaus pinkles?

- Energijos vampyrai savo kalbą mėgsta apkrauti, kitaip sakant, užteršti įvairiais nereikalingais posakiais, deminutyvais, palyginimais, jungtukais, emocijomis, mažai faktų ir panašiai. Tad patekus į vampyro pinkles reikia kaip įmanoma skaidrinti ir gryninti jo kalbą, duoti kuo mažiau atsakymų ir kaip įmanoma labiau apkrauti klausimais, tikslinančiais, ko jie nori, apie ką jie čia kalba. Tokiu būdu energijos turėtų netekti jie patys. O kai esame pervargę visomis prasmėmis, reikėtų apskritai vengti bet kokio bendravimo ir siekti galimybės atgauti jėgas vienatvėje.

Būdingesni energijos vampyro būdo bruožai

Vampyrai neretai yra pavydūs, bet pavydą išreiškia demonstruodami menką savivertę. Pavyzdžiui, viena draugė kitai sako: „Kaip tau gerai, tu taip puikiai gyveni, aš tai tiek neuždirbu, man taip gerai nesiseka kaip tau.“

Jie dažniausiai visame kame labiau įžvelgia neigiamą atspalvį nei teigiamą. Tarkime, kalbėdami apie kito žmogaus sėkmę jie tikrai nemanys, kad šis visko pasiekė sąžiningu darbu. Energinis vampyras veikiau domėsis, ką tas žmogus „prasuko“, padarė nelegaliai. Nes taip pasisekti paprastam žmogui, pasak jų, tiesiog negali ir neturėtų. Apskritai pozityvumo jų gyvenime labai mažai, jie labiau linkę kalbėti apie neigiamus dalykus gyvenime ir kasdienybėje.

Vampyrai mėgsta klausti primityviausių patarimų, pavyzdžiui, ką rengtis, bet panaudoja psichologinę manipuliaciją. Tarkime: „Kaip tu manai, ką man rengtis? Tik tavo vienos skonis toks puikus.“ Kitaip tariant, pabarsto cukraus savo aukai, ir ši užkimba. Beje, gautais patarimais energiniai vampyrai naudojasi itin retai arba nesinaudoja visai, nes svarbiausia jiems buvo ne patarimas, o gautas dėmesys. 

Jie linkę dėl visko kaltinti aplinką. Dėl bet kokių nesėkmių kaltina orą, draugus, transporto spūstis, tik ne save. Jie niekuomet dėl nieko nebūna kalti.

Širdyje jie užkietėję materialistai, visur ieškantys praktinės naudos, bet oficialiai visuomet tai neigiantys. Juos galima išgirsti sakant: „Ne piniguose laimė“ arba „Man tai nereikia tų milijonų, kad aš naktimis nemiegočiau.“

Kitų žmonių džiaugsmas jiems sukelia baimę, pyktį ir liūdesį.

Daug ir dažnai domisi kitų žmonių gyvenimais, tad paprastai informacijos turi daug ir apie visus.

Kartais atrodo, kad energijos vampyrai nemėgsta svetimų vaikų ir gyvūnų. O kadangi maži vaikai jaučia keistų kėslų turinčius žmones, iš karto nuo jų bėga, slepiasi, muistosi. Jei pastebite savo vaiką taip elgiantis, greičiau patraukite nuo tokio žmogaus.

Vampyruojančio tipo žmogaus išvaizda

Toks žmogus neretai sukelia gailestį. Paprastai jo akys būna gailaus, liūdno žvilgsnio, nes taip atrodydami suranda daugiau aukų ir energijos donorų. Jie ir patys dažnai sako, kad jiems trūksta energijos.

Atkreipkite dėmesį į jus supančių žmonių kūno kalbą. Visi pasiglostymai, įsikabinimai, pakedenimai ir pačiupinėjimai, per artimas buvimas šalia pokalbio metu iš tiesų sako daugiau, nei jūs manote. Tai jau energijos vampyro bruožai.

Koks žmogus netaps energijos vampyro auka?

Energiniai vampyrai gali prisėlinti ir išnaudoti tikrai ne visus žmones. Jei esate stiprus, savimi pasitikintis, aukštos savivertės žmogus, veikiausiai netapsite tokio vampyro taikiniu. Jis apie tokius kaip jūs sakys: „Na, pasipūtęs, per gerai apie save galvojantis, susireikšminęs žmogus.“ Jie iš tolo nemėgsta tų žmonių, kuriais negali pasinaudoti.

Potenciali energinio vampyro auka - kokia ji?

Atviras, jausmingas, nuoširdus žmogus potencialiai gali gan lengvai tapti energinio vampyro auka. Be viso to, toks žmogus veikiausiai bus gerai komunikuojantis ir išauklėtas, nes vampyrui reikia daug ir efektyvaus bendravimo. O mandagus ir išauklėtas žmogus vargu ar atsisakys bendrauti ir bus paverstas auka. Uždaresnis ir lengviau į gyvenimą žiūrintis, šiurkštesnis žmogus tokį vampyriuką pavarys šalin net nesusidomėjęs, ko šis nori.

Tai žmonės, kuriems tiesiog įskiepytas kaltės jausmas. Jau kaltės jausmu tai vampyrai „groja“ su pasimėgavimu. Perdėtas kaltės jausmas pasireiškia tuomet, kai tu jautiesi kaltas dėl svetimų problemų ir vargų, manai, kad tavo pareiga yra pasirūpinti, pagelbėti, atidėti šalin savo planus ir norus dėl kitų. Tuo vampyrai tikrai pasinaudos.

Itin puikios aukos - savimylos ir pagyrūnai. Šie traukia, tarsi būtų patepti medumi. Tai žmonės, kurių silpniausia vieta yra savivertė. Jei tik juos pagirsi, išaukštinsi, jie tau atiduos visą savo dėmesį ir laiką. Ir net aukomis taps kone savo noru. Tuščiagarbius žmones itin lengva valdyti. Taip pat energiniams vampyrams lengvai pasiduoda žemos savivertės žmonės ir tie, kurie save vertina tik per išorinio pasaulio kanonus.

O šiame amžiuje vis dažniau aukomis tampa ir socialinių tinklų bei asmenukių gigantai. Tai žmonės, kuriems itin svarbus kitų dėmesys, noras parodyti kiekvieną savo gyvenimo akimirką. Jie priklausomi nuo to, kiek juos mėgsta ir vertina ne tik aplink esantys žmonės, bet ir visai svetimi.

Taip pat potencialios aukos - žmonės, trokštantys priklausyti tam tikram socialiniam sluoksniui. Kitaip sakant, dėl padėties visuomenėje aukojantys visas vertybes ir principus. Tokie žmonės aukomis tampa itin lengvai ir kartais net tai visiškai suvokdami.

Psichologiškai ir fiziškai pervargęs, persitempęs žmogus gali neturėti visų aukščiau išvardytų savybių, bet tiesiog dėl pervargimo gali tapti lengviau pažeidžiamas. Bent trumpam.

Savigynos priemonės

Jei juntate žaibišką puolimą, galite tiesiog blokuoti bet kokį kontaktą. Tiesiog pasakyti, kad nedomina svetimos problemos, jei net tai gali pasirodyti nemandagu.

Taip pat energijos vampyrą galima patikrinti per sušvelnintą atmetimo reakciją. Kaip minėjau, vampyrai

reikalauja sau šimtaprocentinio dėmesio, tad savigynai užtektų pasakyti, kad šiuo metu neturite jam laiko, yra kitų planų, bet galėsite pasikalbėti rytoj arba kitą dieną. Vampyriškų kėslų neturintis žmogus, kuris nenori vogti jūsų laiko ir energijos, geranoriškai sutiks pasikalbėti kitą kartą, o vampyras tikrai įsižeis, pasijus užgautas, nepastebėtas arba mėgins sulaikyti jus ir vis tiek gauti jūsų dėmesį.

Prevencinės priemonės, kad netaptume aukomis

Kiekvienam žmogui itin svarbu pirmiausia didinti savivertę. Tuomet jokios tuščios kalbos ir saldžialiežuvavimai nepaveiks ir neišmuš iš pusiausvyros. 

Išmokti analizuoti save, savo veiksmus ir žmones, su kuriais bendraujame. Kelti klausimus, kodėl renkamės ir sutinkame bendrauti su vienais ar kitais žmonėmis.

Nesistengti visiems patikti ir įtikti. Kartais labai sveika turėti šiek tiek egoizmo ir lengvabūdiškumo, emocinio šaltumo savo paties labui.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://respublika.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.12.2019 laikas 22:46 Receptai – Patiekalai Varškės Pyragas - Rumunų Skanėstas

Pieną sumaišyti su aliejumi, cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Tada palikti atvėsti. Tuomet sudėti likusius tešlai skirtus ingredientus ir gerai išminkyti. Gautą tešlą padalyti į 2 dalis. Vieną jų iškočioti i...

Skaityti daugiau

28.06.2019 laikas 20:30 Receptai – Patiekalai Stori blynai iš kefyro pagrindo

Labai greitas ir stebuklingas pusrytis! Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Sutepkite sviestu. Vienam blynui panaudokite apie ¼ puodelio tešlos ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite karšt...

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Naminis kondensuotas pienas per 15 minučių

Ar vis dar perkate kondensuotą pieną parduotuvėse? Sužinojęs apie šį receptą nustojau tai daryti. Gaunasi labai skanus, o ruošiau tik 15 minučių. Be to, jis labai panašus į sovietinį sutirštintą pieną, kurio, deja, tokio parduo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau