Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Sausio » 18

Keletas naudingų patarimų, renkantis raugintus kopūstus

Žiemą karaliauja rauginti kopūstai!

Rauginti kopūstai yra vienas pagrindinių vitaminų C, K, B bei mikroelementų ir natrio, kalio, kalcio, fosforo, geležies, sieros, cinko bei jodo šaltinis. Jie normalizuoja virškinimą, saugo nuo opų ir gastritų, prisotina organizmą naudingomis medžiagomis… net padeda išvengti epidemijų. Štai kokie jie, tie rauginti kopūstai.

Tačiau anaiptol ne kiekvienas bent kelis stiklainius kopūstų prisiraugia rudenį. Nieko tokio – turguose, mugėse ir parduotuvėse galima nusipirkti puikių, traškančių, skanių ir naudingų kopūstų. Svarbiausia žinoti, kaip juos išsirinkti.

Rauginti kopūstai

Parduotuvėje tai padaryti sunkiau, nes negalima paragauti, tenka pasikliauti vien išvaizda. O juk skonis ir kvapas yra pagrindiniai geros kopūstų kokybės rodikliai.

Keletas naudingų patarimų, renkantis raugintus kopūstus:

  1. parduotuvėje įdėmiai perskaitykite etiketę - kopūstuose neturi būti nei acto, nei citrinos rūgšties;
  2. turguje kopūstus būtinai pauostykite ir paragaukite. O visų geriausia susirasti savo pardavėją, kuris pats ir išaugina kopūstus;
  3. geriausia pirkti kopūstus tiesiai iš talpos, kad prie jūsų juos pasvertų ir supakuotų, mat iš anksto fasuoti kopūstai gali pasirodyti esą minkšti;
  4. spalva turi būti baltai auksinė, kartais – su rausvu atspalviu. Kopūstai neturi būti pilkšvi, o tamsios dėmės apskritai neleistinos;
  5. jei kopūstų sultys šiek tiek tąsios, gleivingos – tai nėra blogos kokybės požymis;
  6. perkant turguje iš nepažįstamo pardavėjo kopūstus būtina paragauti ir jokiu būdu neimti, jie šie nėra traškūs;
  7. jeigu kopūstai kieti, bet netraškūs, vadinasi, juos apdorojo verdančiu vandeniu – taip jie greičiau surūgsta, bet praranda vitaminus;
  8. kuo stambiau supjaustyti kopūstai, tuo daugiau juose vitaminų;
  9. kopūstų skonis turi būti rūgščiai sūrus, be pelėsių ar užsistovėjimo „prieskonio“.

Nesakykite pardavėjui, kad kopūstus perkate sriubai, tuomet gausite minkštų, nes šis pagalvos, et, gaminimui ir šie sueis. Tai netiesa. Valgių gaminimui taip pat reikalingi traškūs ir skanūs rauginti kopūstai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0 Spam
1 rimantas • 21:23, 2019-12-07
Dažnai paskaitau - randu tikrai įdomių ir naudingų receptų. Rimantas
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-12-14 laikas 19:20 Receptai Indiški kukuliai iš mėsos faršo
Paįvairiname sau jau įprastus mėsos kukulius nuostabiais indiškais prieskoniais! Gausime visiškai naują ir netikėtą skonį. Gaunasi labai skaniai, o dar patiekiame kukulius su mangų čatniu bei basmati ryžiais, patiekalas bus tarsi ...

Skaityti daugiau

2019-09-20 laikas 06:42 Receptai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

2018-08-31 laikas 09:26 Receptai Plaukų slinkimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui
Plaukų slinkimas liaudies medicinoje, Plaukų slinkimas, receptai nuo plaukų slinkimo, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau

2025-08-29 laikas 19:57 Švieži Lašiniai: Stebuklingas Maistas Žiemai – Nauda, Kalorijos ir Paslaptys

Atraskite naujausius mokslinius paaiškinimus apie lašinių naudą sveikatai 2025 metais. Kalorijos, maistinės medžiagos, absorbcija, praradimai gaminant ir kaip paruošti pilnavertį patiekalą. Nauji pavyzdžiai, užsienio šaltiniai ir analizė.

...

Skaityti daugiau