Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2016 » Birželio » 24

Kodėl negalima fotografuotis žvelgiant į veidrodį

Atrodytų, keistas klausimas. Ypač keistai jis skamba šiais laikais, kai mistinius dalykėlius labai paprastai galima paaiškinti mokslu. Vis dėlto tenka pripažinti, kad įvairiausi prietarai vis dar labai gajūs.
 
Prieš pradedant ieškoti atsakymo į šį klausimą vertėtų prisiminti istoriją. Pirmieji veidrodžiai, anot istorikų, atsirado dar likus keliems šimtmečiams iki mūsų eros pradžios. Žinoma, tada žmonės negalėjo sukurti tokio veidrodžio, kokį esame įpratę matyti dabar. Pirmųjų veidrodžių paviršius nebuvo lygus, dažnai jis būdavo sudarytas iš daugybės skirtingų detalių. Be to, veidrodžiai būdavo gaminami ne iš stiklo, o iš metalų.
Kodėl negalima fotografuotis žvelgiant į veidrodį
Revoliucija įvyko XIII a., kai europiečiai išmoko išpūsti indus iš stiklo. Po kelių dešimtmečių vienas iš meistrų sugalvojo padengti indo sieneles švinu. Žinoma, pavadinti šį daiktą tikru veidrodžiu būtų sunku, tačiau šios pramonės šakos vystymasis nestovėjo vietoje ir vos po šimtmečio jau veikė pirmasis veidrodžių cechas, o dar šiek tiek vėliau atsirado veidrodžių, kokius esame įpratę matyti šiais laikais. Derėtų pastebėti, kad jų kaina buvo itin didelė, todėl tokį daiktą įsigyti galėdavo tik labai turtingi asmenys. Kai prancūzai gavo prieigą prie technologijos, šio naudingo daikčiuko kaina ėmė nenumaldomai mažėti ir jau visai netrukus veidrodį įsigyti galėjo ir labai kukliai gyvenantys žmonės. Tačiau kartu su veidrodžių populiarumu plito ir įvairiausi gandai...
 

Visais laikais veidrodžiams būdavo priskiriamos magiškos savybės. Manyta, kad veidrodžiuose atsispindi ne tik žmogaus atvaizdas, bet ir jo siela. Maža to, tikėta, kad veidrodžio paviršius kaupia žmonių energiją. Žinoma, tiksliai niekas nežino, ar tai yra tiesa, tačiau iki šių dienų daugybė žmonių tuo tiki. Matyt ne veltui įvairiausiose apeigose ir mistiniuose ritualuose veidrodis - vienas dažniausių pagalbininkų.

Kodėl negalima fotografuotis žvelgiant į veidrodį

Visų pirma tai susiję su tikėjimu, kad fotoaparatas fiksuoja ne tik kūno atvaizdą, bet ir sielą, vidinę jėgą ir protą. Manoma, kad tie žmonės, kurie fotografuojasi stovėdami prieš veidrodį, atveria prieš fotoaparatą savo sielą, kuri vėliau atsispindi ir nuotraukoje. Tikintieji šia teorija perspėja: tokią nuotrauką pamačiusiam piktam magui nebūtų sudėtinga padaryti žmogui ką nors blogo, o gal net ir prakeikti jį.
Egzistuoja ir kitas ne ką mažiau įdomus prietaras. Manoma, kad veidrodžiai gali sugerti žmogaus skleidžiamą energiją. Maža to, sugeriama ne vieno, o daugybės žmonių energija. Dar kalbama, kad jei veidrodis senas, jis galėjo sugerti energiją tų žmonių, kurių net nepažinojome (pavyzdžiui, tolimų giminaičių, gyvenusių prieš kelis šimtmečius). Visa tai tam tikrą laiką saugoma veidrodžio paviršiuje, tačiau atėjus laikui toji energija gali išsiveržti ir į veidrodį tuo metu žiūrintis žmogus visą šią energetiką sugers. Lieka tik tikėtis, kad energetika buvo teigiama, o ne neigiama. Kalbama, kad energetikos išsilaisvinimą iš veidrodžio gali sukelti būtent fotoaparatas.
Pagal trečią versiją nuotraukos, kuriose užfiksuotas žmogaus atvaizdas veidrodyje, gali neigiamai veikti žmogaus likimą. Kaip gi tai įmanoma? Pavyzdžiui, žmogų gali prislėgti ligos ir nelaimės. Daugybė žmonių fotografuojasi būtent taip, o vėliau šias nuotraukas kelia į socialinius tinklus. Tik kažin ar kas galėtų patvirtinti arba paneigti, kad tai kaip nors veikia jų likimus.

Su veidrodžiais susiję prietarai

Visais laikais veidrodžiai buvo siejami su anapusiniu pasauliu, jiems priskiriamos magiškos savybės. Žinoma, tikėti ar netikėti šiais prietarais – kiekvieno individualus sprendimas. Štai keli įdomiausi su veidrodžiais susiję ir plačiai paplitę prietarai.
- Jei veidrodis sudužo, laukia nelaimė. Ką ši nelaimė palies? Deja, niekas to nežino. Tiesa, manoma, kad nelaimės galima išvengti – reikia surinkti veidrodžio šukes medžiagos skiaute arba popieriaus lapu ir užkasti į žemę.
- Jokiais būdais negalima žiūrėti į sudužusio veidrodžio šukes. Kodėl? Manoma, kad tada bėda ateis ne viena ir padidės septynis kartus. Kiti tikina, kad pažiūrėjus į šukes gyvenimas suskils į daugybę gabalėlių ir laimės žmogus daugiau nebematys, todėl netyčia pažiūrėjus į sudužusį veidrodį reikia mesti druskos žiupsnelį per petį ir tris kartus pasisukti prieš laikrodžio rodyklę – prakeiksmas bus panaikintas.
- Jei išėję iš namų prisiminei, kad koridoriuje ant spintelės palikai skėtį, būtinai sugrįžusi į namus pažiūrėk į veidrodį – ne tik nubaidysi nuo savęs negeras dvasias, bet ir išėjusi iš namų būsi lydima sėkmės.
- Niekada nekabink veidrodžio miegamajame, ypač virš lovos. Kas gali nutikti? Tikima, kad veidrodžio paviršius gali sendinti, o žmogui miegant iš jo gali išsiurbti teigiamą energiją, žmogus tampa piktesnis, poroje atsiranda pykčių, ištinka nemigos problema, veidrodis gali susiurbti žmogaus sielą, kuri veidrodyje gali likti amžiams.
- Negalima namuose kabinti veidrodžio, kuris kadaise priklausė kitiems asmenims, nes veidrodžio paviršiuje gali kauptis ankstesnių jo savininkų pykčiai ir konfliktai, o visa ši neigiama energija bus perduota naujiesiems jo savininkams.
- Nerekomenduojama veidrodžio kabinti vonios kambaryje taip, kad jame atsispindėtų besimaudantis žmogus, nes, jei tikėti prietarais, tada laukia dažnos ligos.
Ne ką mažiau svarbu ir paties veidrodžio grožis. Jis turi tau patikti, kad žiūrint į jį nekiltų jokių neigiamų emocijų. Manoma, kad vaikams iki vienerių metų veidrodžio rodyti negalima, nes gali sulėtėti jų vystymasis. Be to, per anksti savo atvaizdą pamatęs vaikas gali tapti baikštesnis.
Kadangi veidrodis laikomas pinigų simboliu, jį būtina kabinti tam tinkamiausiose vietose. Kad namuose nieko netrūktų, veidrodį reikia kabinti virtuvėje arba netoli nuo pietų stalo. Tiesa, jį kabinti reikia taip, kad prie stalo sėdintys žmonės veidrodyje neatsispindėtų, nes tai gali neigiamai paveikti jų išvaizdą. Nepatartina žiūrėti į veidrodį blogos nuotaikos. Tai daryk tik gerai nusiteikusi – veidrodis pakraus tave vien tik teigiama energija.
Tikėti tokiais mistiniais dalykėliais ar ne - tik tavo reikalas. Tačiau paskaityti visuomet įdomu!
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.cosmopolitan.lt/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2017 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Česnakas su pienu gydo laringitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas, Tonzilitas. Ingredientai: česnakas, pienas.

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:44 Receptai – Patiekalai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau