Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:
24.06.2016, 18:51 Statiniai, Paslaptys Peržiūrų (3572)
Jau kurį laiką mokslininkams ramybės neduoda keisti, į piramides panašūs senoviniai terasiniai pastatai Gimpio miesto apylinkėje, Australijoje. Spėjama, kad šią struktūrą maždaug prieš 3000 metų pastatė nežinoma senovės civilizacija. Tyrinėtojas Rexas Gilroy’us, Gimpio piramidę atradęs 1975 metais, teigia, kad ją pastatė egiptiečiai, besilankydami Australijoje. Štai archeologijos mėgėja Marilyn Pye sako, kad šią piramidę pastatė inkai. Be to, šiame regione yra dar keli panašūs statiniai, šalia kurių rasta daug stebinančių senovės artefaktų.
Sužinok daugiau ...
24.06.2016, 18:34 Mokslo Afiša Peržiūrų (3453)
Prie besvorės būsenos prisitaikoma sunkiai, be to, sunkiausia - psichologiškai.
Sužinok daugiau ...
24.06.2016, 18:19 Mokslo Afiša Peržiūrų (3402)
Per pastaruosius 20 tūkstančių metų vidutinis vyro smegenų tūris visame pasaulyje sumažėjo nuo 1500 iki 1350 kubinių centimetrų - išgaravo teniso kamuoliuko dydžio smegenų dalis. Moterų smegenys irgi sumažėjo panašiu santykiu.
Sužinok daugiau ...
24.06.2016, 16:50 Mistika Peržiūrų (3374)
Atrodytų, keistas klausimas. Ypač keistai jis skamba šiais laikais, kai mistinius dalykėlius labai paprastai galima paaiškinti mokslu. Vis dėlto tenka pripažinti, kad įvairiausi prietarai vis dar labai gajūs.
Sužinok daugiau ...
24.06.2016, 16:37 Technologijos, Mokslas Peržiūrų (3258)
„Naujosios Anglijos medicinos žurnalas“ paskelbė, kad nuolatinis naudojimasis išmaniuoju telefonu tamsoje dviem moterims sukėlė „laikiną aklumą“. Moterys į gydytojus kreipėsi dėl pasikartojančio, iki 15 minučių trunkančio regėjimo praradimo.
Sužinok daugiau ...
24.06.2016, 16:20 Ligos, Mutacijos Peržiūrų (2843)
Prieskonių istorija yra beveik tokio pat amžiaus kaip ir žmogaus egzistencija Žemėje. Jau akmens amžiuje sumedžiojęs žvėrį žmogus, matyt, susiprato jo mėsą pagardinti įvairiomis žolelėmis ir šaknimis. Ne taip seniai dar ir mes namuose valgį gardinome tik savo darže augintomis žolelėmis. Tačiau sparčiai tobulėjanti chemijos pramonė tobulina (?!) ir mūsų virtuvę
Sužinok daugiau ...
|