Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mokslo Afiša » 2016 » Birželio » 24

Ką žmogus jaučia kosmose

Prie besvorės būsenos prisitaikoma sunkiai, be to, sunkiausia - psichologiškai.

Pirmasis šio prisitaikymo etapas yra kelios pirmosios dienos, kai besvorės būsenos sąlygomis prasideda skrandžio problemos, galvos skausmas ir kosmoso adaptacijos sindromas (panašus į jūros ligą). Dar bent ketvirtadaliu sumažėja gebėjimas užmigti, todėl žmogus nesapnuoja. Judesiai būna suglebę ir lėti. Užmigti ir kokybiškai išsimiegoti padeda tik specialūs vaistai. Antrasis etapas trunka maždaug šešias savaites, per kurias žmogus daugmaž pripranta prie besvorės būsenos, pradeda gana normaliai judėti. Tai yra kelias į visišką adaptaciją, kuri prasideda maždaug prieš dvyliktą savaitę.

Astronautas Edgaras Mitchellas Trečiuoju etapu, apie dvyliktą savaitę, pradeda atrodyti, kad kosminėje stotyje viskas nuobodu. Žmogus ima liūdėti, dingsta motyvacija, padidėja kraujospūdis ir jautrumas triukšmui, gerokai pakinta muzikinis skonis. Astronautas tampa irzlus, gali greitai supykti ant stoties kolegos už bet kokį menkniekį.

Nė vieno nesinori įsileisti į savo asmeninę teritoriją, dingsta apetitas, vėl atsiranda miego trūkumų.

Ketvirtasis etapas prasideda artėjant gyvenimo orbitoje pabaigai, kai padidėja jaudulys ir gali dingti savitvarda. Tai vadinama trečiojo etapo kulminacija, kurią sustiprina nevaldomas noras greičiau grįžti namo. Įdomu, kad visą šių jausmų gamą vainikuoja staigus euforijos jausmas, kuris vertinamas kaip vienas svarbiausių efektų.

NASA mokslininkai nustatė, kad kosminę euforiją patyrę žmonės į gyvenimą ir žmoniją ima žiūrėti kitaip. Pavyzdžiui, astronautas Edgaras Mitchellas sakė, kad būdamas erdvėlaivyje Apollo 14 staiga labai aiškiai suvokė, kad visi Visatos atomai yra kažkaip tarpusavyje susiję ir Žemė su visa savo gyvybe yra šios sistemos dalis. E. Mitchellas buvo šeštasis žmogus, išsilaipinęs Mėnulyje (1971 m. vasario 5 d.). Jis teigė esantis 90 procentų įsitikinęs, kad daugybė užfiksuotų NSO priklauso ateiviams kitų planetų.

Kosminė euforiją apėmė daugumą astronautų, kurie į Žemę grįžo itin depresyvūs, ir kad vėl adaptuotųsi prie Žemės sąlygų, jie turėjo laikytis specialaus gydymo kurso. Specialistai ja - kosmosas yra agresyvi, žmogui itin nepalanki aplinka.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.06.2019 laikas 22:43 Receptai – Patiekalai Švelnus tortas su varškės kremu, plakta grietinėle ir persikais

Ką šiandiena pas mus prie arbatos? Švelnus, aromatinis, skanus varškės-vaisių pyragas su persikais! Nuostabus desertas, su kuriuo susidoros net virėjas naujokas.

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 20:09 Receptai – Patiekalai Purūs ir skaniausi kepti pyragėliai. Tešla neprilygstama!

O pasigaminti paprasčiau nei paprasta! Nuostabūs pyragaičiai, kuriuos galima pagaminti su, bet kokiu įdaru: kopūstais, kiaušiniai ir svogūnais, su mėsa ir pan.

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 14:38 Receptai – Patiekalai Kotletai su siurprizu orkaitėje. Užkariaus, bet kokį gurmaną!
Jei norite patys palepinti save ar draugus originalumu, pabandykite pasigaminti šiuos neįprastus mėsainius. Juose labai skanus ir kvapnus faršas, o taip pat įdaras-siurprizas. Tokį skanumėlį įvertins bet koks gurmanas!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau