Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 5

Kodėl reikia valyti organizmą

Daugeliui žiema paliko pėdsakus - šiuo šaltuoju metų laiku mes per daug valgėme, per mažai judėjome, kvėpavome pernelyg sausu, radiatorių prišildytu oru.    

Tad nenuostabu, kad sutriko virškinimas, dėl lėtesnio gyvenimo tempo atsirado ir kraujotakos sutrikimų. Šlakai ir toksinai, susidarantys medžiagų apykaitos proceso metu, dėl sulėtėjusios medžiagų apykaitos ir žarnyno veiklos nebuvo pašalinti iš organizmo, todėl susikaupė kraujyje ir kituose audiniuose.

Kodėl reikia valyti organizmą

Kodėl po žiemos reikia “apsivalyti”?
Būtent dabar, pasibaigus žiemai, būtinai reikėtų iš pagrindų palengvinti žarnyno veiklą, išvalyti šalinimo sistemos organus, atgaivinti odą ir per plaučius duoti kuo daugiau deguonies kraujui.

Kaip ir kur kaupiasi šlakai?
Dažnai mes virškinimo procesą apibūdiname kaip “sudegimą”. Virškinimo metu atsiranda atliekų. Gerai funkcionuojant žarnynui ir svarbiausioms organizmo detoksikacijos sistemoms, virškinimo metu susidarę kenksmingi medžiagų apykaitos produktai pašalinami. Tačiau dėl įvairių priežasčių organizmo natūralaus apsivalymo ir detoksikacijos procesai sutrinka. Susikaupę kenksmingi medžiagų apykaitos produktai laipsniškai nuodija organizmą ir apsunkina visų organizmo sistemų funkcionavimą.

Žinotina, kad šlakų gali susidaryti ne vien tik virškinamajame trakte, bet ir kraujyje, raumenyse bei sąnariuose. Apskritai šlakai kaupiasi visuose audiniuose ir organuose. Prie sveikatai labiausiai kenksmingų šlakų priskiriami šlapalas ir šlapimo rūgštis, amoniakas, anglies dvideginis, nebegyvi raudonieji kraujo kūneliai, pieno rūgštis bei šių medžiagų pirmtakai, vadinamieji tarpiniai produktai.

Kodėl organizmas užsiteršia?
Organizmas gali būti persotinamas rūgštimis ir dėl to užteršiamas šlakais, kai per dažnai vartojama alkoholinių gėrimų, kavos arba saldumynų. Kadangi kraujas ir jungiamųjų audinių skystis pasiekia kiekvieną organizmo ląstelę, tai pakenkiama visam organizmui.

Ilgalaikis organizmo užteršimas šlakais dažnai žmogų pastūmėja kai kurių ligų link. Pavyzdžiui, jis turi mažiau galimybių išvengti podagros, reumatinių ligų, arteriosklerozės (kraujagyslių užkalkėjimo), padidėjusio imlumo infekcijoms, depresijos, bronchito.

Kodėl kenčia raumenys ir sąnariai?
Pirmas ženklas, jog raumenų audinys užterštas šlakais (medžiagų apykaitos produktais), yra “tempiantys” raumenų skausmai pečių ar sprando srityje bei apskritai visiems gerai pažįstami raumenų skausmai. Šie skausmai išsivysto dėl raumenyse susikaupusios pieno rūgšties. Tai ir sukelia skausmą. Ilgainiui tai gali sukelti nervų šaknelių uždegimą arba kitas ligas.

Kai audiniai persotinami rūgštimi ir užteršiami šlakais nuolat, gali būti pažeidžiami sąnariai. Pirmiausia juose atsiranda darinių, kurie yra viena iš sąnarių ligų priežasčių.

Požymiai, kad jūsų organizmas pradeda užsiteršti šlakais:
- Be priežasties niežti rankų ir kojų pirštus.

- Kartais apima jausmas, jog apkurtote.

- Net būnant šilumoje šąla rankos arba kojos.

- Oda išblyškusi labiau negu kada nors anksčiau.

- Dažnai nutirpsta rankos arba kojos.

- Būna sunku susikaupti.

- Pastebite, jog tapote užmaršesni.

Jeigu pastebėjote vieną arba kelis iš šių požymių, nedelsdami pasidomėkite organizmo valymo metodikomis, pasikonsultuokite su savo gydytoju. Jis tikrai patars, kaip organizmą išvaduoti nuo sveikatai žalingų teršalų.

Įvairios organizmo valymo metodikos

Liaudies medicinos specialistai jau seniai pastebėjo, kaip svarbu kartkartėmis išvalyti organizmą. Pastaruoju metu ir tradicinės medicinos atstovai pripažįsta organizmo valymo ir detoksikacijos naudą. Tai vienas iš įvairių ligų prevencijos ir gydymo būdų. Nusprendus valyti organizmą, patartina pasikonsultuoti su savo gydytoju ir pasirinkti patį priimtiniausią būdą.

Didelę organizmo valymo ir detoksikacijos patirtį yra sukaupę rytų liaudies medicinos atstovai. Jie rekomenduoja organizmą valyti druska. Tai išties veiksmingas šlakų šalinimo metodas, bet piktnaudžiauti juo nevalia - užtenka keleto kartų per metus. Tinkamiausias metas šiam valymui - pilnaties fazė. Pasiruošti reikia iš vakaro: pavakarieniauti ne vėliau kaip 19 valandą, kad nuo paskutinio valgymo iki procedūros pradžios praeitų mažiausiai 12 valandų, t.y., kad skrandyje visiškai nebeliktų maisto.

Visa procedūra trunka 4-6 valandas, todėl reikia jai pasirinkti tokį metą, kai niekas negali sutrukdyti. Ištirpinti 1-ame litre kambario temperatūros vandens 1 valgomąjį šaukštą druskos ir pradėti pamažu jį gurkšnoti, vaikštinėjant po kambarį ir glostant pilvą delnu pagal laikrodžio rodyklę. Iš pradžių tirpalas gali sukelti šleikštulį. Tai reiškia, kad valymas jau prasidėjo. Bet dauguma žmonių jo nejaučia. Išgėrus 0,5 stiklinės, reikia padaryti keletą fizinių pratimų, kad pagerėtų žarnyno peristaltika ir pagreitėtų šlakų pasišalinimas.

- Pastatyti kojas pečių plotyje, rankas pakelti virš galvos ir pasistiepus kiek įmanoma pasitempti, po to pamažu grįžti į pradinę padėtį. Šį pratimą pakartoti 5 kartus. Jis padeda tirpalui pasiskirstyti po skrandį.

- Nepakeitus pradinės padėties, rankas sunertais pirštais pakelti aukštyn, pasukti delnais į viršų ir po 5-6 kartus pasilankstyti į kairę ir dešinę. Darant šį pratimą, tirpalas lengviau nuteka į plonąją žarną.

- Padėjus rankas ant juosmens, keletą kartų energingai pasisukti į kairę ir dešinę, o po to grįžti į pradinę padėtį. Šis pratimas padeda tirpalui pasiskirstyti po plonąją žarną.

- Atsigulti ant pilvo, delnus padėti ties krūtine, pasikelti ant rankų, pasukti galvą ir kūną tarsi norint pamatyti dešinę pėdą, grįžti į pradinę padėtį ir pasisukti tarsi norint pažvelgti į kairę pėdą. Pratimą pakartoti po 3 kartus į kiekvieną pusę. Jis leidžia tirpalui geriau išvalyti plonąją žarną.

- 5-6 kartus pritūpti ir atsistoti.
Po to reikia vėl pamažu gurkšnoti tirpalą (maždaug po 1 gurkšnį kas 10 minučių) ir glostyti pilvą pagal laikrodžio rodyklę. Kai tirpalas pasiekia tiesiąją žarną, pajuntamas poreikis išsituštinti. Išėjus iš tualeto, reikia vėl gurkšnoti tirpalą, masažuoti pilvą ir judėti. Tai reikia daryti tol, kol tuštinantis iš tiesiosios žarnos pradeda bėgti skaidrus vanduo.

Baigus procedūrą, reikia suvalgyti keletą šaukštų virtų nepasūdytų ryžių ir pamiegoti gerai išvėdintame kambaryje.

Keletas pastabų

- Jeigu darydami procedūrą nepajutote poreikio tuštintis, pakartokite ją iš naujo.

- Procedūros metu gali kamuoti šaltkrėtis ir šalti galūnės. Tokiu atveju užsimaukite šiltas kojines, o liemenį apvyniokite vilnoniu šaliku.

- Nesistenkite išgerti viso tirpalo. Organizmui išvalyti gali užtekti ir 1-2 stiklinių. Jeigu iš žarnyno pradeda skirtis skaidrus vanduo, procedūrą laikas baigti.

Ši procedūra - nemenkas krūvis organizmui. Todėl 3 dienas prieš ją ir ištisą savaitę po jos negalima gerti alkoholinių gėrimų (jų apskritai neverta gerti). Išvalytas organizmas labai jautriai reaguoja net į mažas alkoholio dozes, todėl greičiau apgirstama, sunkiau pagiriojama - išsivalęs organizmas aktyviau jam priešinasi.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.10.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Kiaušiniais ir sūriu įdarytos orkaitėje keptos bulvės (video)

Bulves nuplaukite, subadykite šakute ir dėkite į 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 – 40 minučių. Keptuvėje ant aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Bulves dėkite atgal į orkaitę ir kepkite da...

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 16:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo laringito
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Laringitas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo laringito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaista...

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau